Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 499
  • Total: 499

Σπανάκι σουφλέ

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 06:09:14 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Σπανάκι σουφλέ

 Υλικά
1 1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
4 αυγά - λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι μπέϊκιν - πάουντερ
1 φλιτζάνι γάλα
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
200 γρ. αλεύρι μαλακό "ΑΡΙΣΤΟΝ"

Εκτέλεση
Πλένετε το σπανάκι καλά και το βουτάτε σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Το στραγγίζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά για 5 λεπτά και ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και το μπέϊκιν - πάουντερ διαλυμένο στο γάλα. Χτυπάτε για 5 λεπτά ακόμα.
Προσθέτετε σιγά - σιγά τα τυριά και το αλεύρι και τα χτυπάτε 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέμα. Πρώτα βάζετε το 1/3 της κρέμας σ'ένα πυρέξ, την καλύπτετε με τη μισή ποσότητα από το σπανάκι, συνεχίζετε με 1/3 και το υπόλοιπο σπανάκι και την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε λίγο βούτυρο από πάνω και ψήνετε το σουφλέ σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) για 40 με 45 λεπτά.

499 Επισκέπτες, 0 Χρήστες