Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 591
  • Total: 591

Βραστό χοιρινό με λάχανο τουρσί

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 25, 2005, 12:37:20 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Βραστό χοιρινό με λάχανο τουρσί


2 κιλά λάχανο τουρσί
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας ή 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
2 με 3 μακριές καυτές πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες ή 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κομμάτια καυτό πιπέρι (προαιρετικά)
⅓ – ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, κομμένο για βράσιμο
αλάτι και μαύρο πιπέρι κατ’ επιλογή
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζανιού ξηρό κόκκινο κρασί
χυμός 2 λεμονιών


Μουλιάζετε το λάχανο σε άφθονο νερό για 6 ώρες, αλλάζοντας συχνά το νερό, για να αποβάλλει το αλάτι. Στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το λάχανο. Ανακατεύετε τον πολτό ντομάτας ή την πάπρικα, προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι, το σκεπάζετε και το μαλακώνετε στο λάδι για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Αν χρησιμοποιείτε φρέσκες καυτές πιπεριές, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τις σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο χοιρινό και το πασπαλίζετε ελαφρώς με αλεύρι. Το βάζετε στο τηγάνι με τις πιπεριές ή, αν προτιμάτε τη λιγότερο πικάντικη εκδοχή, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αυτό το σημείο, σοτάρετε το χοιρινό σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. (Αν θέλετε, μπορείτε να το πασπαλίσετε με τα κομμάτια καυτού πιπεριού). Χύνετε το κρασί και βγάζετε το χοιρινό από τη φωτιά, μόλις αρχίζει να καίγεται.

Βγάζετε το μισό λάχανο από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη. Βάζετε το χοιρινό στην κατσαρόλα πάνω στο λάχανο και το καλύπτετε με το υπόλοιπο λάχανο. Χύνετε μέσα στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για μιάμιση περίπου ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά.

591 Επισκέπτες, 0 Χρήστες