Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 363
  • Total: 363

Χριστουγεννιάτικες Δίπλες

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 25, 2005, 10:26:40 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΠΛΕΣ

 
ΥΛΙΚΑ
·   100 γρ. κρέμα γάλακτος ζωϊκή
·   50 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
·   1 γρ. αλάτι ψιλό
·   1/2 πορτοκάλι ξύσμα
·   1 δόση βανίλια
·   90 γρ. ούζο
·   100 γρ. αυγά (περίπου 2)
·   1 κρόκο αυγού
·   75 γρ. νερό
·   350 γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
·   350 γρ. αλεύρι σκληρό (κοσκινισμένο)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
·   1 κιλό ζάχαρη
·   700 γρ. νερό βραστό
·   100 γρ. μέλι.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
·   250 γρ. αυγά (περίπου 5)
·   1 δόση βανίλια
·   60 γρ. ούζο
·   5 γρ. αλάτι ψιλό
·   200 γρ. μαργαρίνη
·   50 γρ. γάλα φρέσκο
·   350 γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
·   370 γρ. αλεύρι σκληρό (κοσκινισμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
·   Τοποθετούμε όλα τα παραπάνω υλικά εκτός απο το αλεύρι σε ένα μιξεράκι μικρό με το γάτζο (εξάρτημα μίξερ) και τα δουλεύουμε στη 2η ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν καλά μεταξύ τους.
·   Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι (σκληρό και μαλακό) και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι τη πλήρη ομογενοποίηση του , δηλαδή έως ότου η ζύμη αποκτήσεις ελαστικότητα (κορδάρισμα) και ξεκολάει απο τα τοιχώματα του μίξερ.
·   Την τοποθετούμε σ'ένα δίσκο λαδωμένο ή αλευρωμένο και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη ή με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί. Αυτό το κάνουμε για να μην πιάσει κρούστα
·   Την αφήνουμε για 1 ώρα.
·   Κατόπιν ανοίγουμε σε πολύ ψιλό φύλλο με τον πλάση ή με το ειδικό μηχάνημα.
·   Κοβουμε κομμάτια σε σχήματα της αρεσκείας μας μ' ένα μαχαιράκι ή με ένα ρολό κοπής για ζύμες και τις τοποθετούμε σε λαμαρινάκι - δίσκο σκεπασμένες να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά.
·   Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε με σπορέλαιο σε κατσαρόλα ή φριτέζα έως ότου ροδίσει το χρώμα τους.
·   Μετά το τηγάνισμα τις στραγγίζουμε σε σχάρα.
·   Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
·   Στο βραστό νερό ρίχνουμε το μέλι και τη ζάχαρη.
·   Οταν είναι έτοιμο το σιρόπι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σιροπιάζουμε τις δίπλες
·   Η μέθοδος που χρειάζεται είναι ζεστές δίπλες - χλιαρό σιρόπι.
·   Στραγγίζουμε τις δίπλες απο το σιρόπι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμένο σιρόπι.

Οινική Πρόταση

Οι δίπλες είναι ένα γλυκό τηγανισμένο.
Αναζητούν τη δροσιά ενός αφρώδους κρασιού με ντελικάτα αρώματα.

363 Επισκέπτες, 0 Χρήστες