Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 406
  • Total: 406

Καρυδόπιτα παραδοσιακή

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 25, 2005, 10:39:25 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά για τη γέμιση
3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
3 κουταλάκια μπέικιν - πάουντερ
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα κοπανισμένη
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλιά γαρίφαλα
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιών
3/4 του φλιτζανιού γάλα
 
Υλικά για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
χυμός λεμονιού
 
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε σε μπολ το αλεύρι, την κοπανισμένη και την αλεσμένη καρυδόψιχα, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν'ασπρίσει, προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε για 10' ακόμη. Προσθέτετε σιγά - σιγά το μίγμα του αλευριού, το μπέικιν - πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, το ξύσμα  και το γάλα. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνετε την πίτα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Ετοιμάζετε το σιρόπι και όταν η καρυδόπιτα έχει σχεδόν κρυώσει, την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.

406 Επισκέπτες, 0 Χρήστες