Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 261
  • Total: 261

Μπρόκολο Ογκρατέν

Ξεκίνησε από ChEf, Μάρτιος 06, 2010, 11:06:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf




Συστατικά


1 μπρόκολο περίπου 750 γρ.


6 αυγά


1 λίτρο γάλα


2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο


3 κουταλιές της σούπας αλεύρι


1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι


1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι


Οδηγίες


Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το μπρόκολο και το στραγγίζουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και όταν πάρουμε την κατσαρόλα από την εστία, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ τοποθετούμε τα μπρόκολα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Βράζουμε τα αυγά σφιχτά και τα καθαρίζουμε. Τρίβουμε τους κρόκους πάνω από το περιεχόμενο του πυρέξ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30 λεπτά στους 180° C μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του φαγητού μας.

261 Επισκέπτες, 0 Χρήστες