Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 316
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 318
  • Total: 319
  • Leon

Ο Φόβος ξυπνάει τη Νύχτα!

Ξεκίνησε από pixie, Μάρτιος 15, 2010, 11:33:01 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Υποθέτω πως έχει συμβεί σε όλους μας να διαταράσσεται ο ύπνος μας και να ξυπνάμε έντρομοι λουσμένοι ιδρώτα και αγωνία, ζώντας στην κυριολεξία έναν τρομερό εφιάλτη, σταλμένο ποιός ξέρει από ποιά βάθη υποσυνείδητου - από ποιόν διφορούμενο άγγελο ή θεό!

Πρωταγωνιστές σε βίαιες σκηνές όπου τρέχουμε να σωθούμε από κάποιον στυγνό δολοφόνο, ένα αγριεμένο λιοντάρι που μας κυνηγά στη ζούγκλα, η πεθερά μας, κακές μάγισσες, διαβολικές φιγούρες, εικόνες με σημεία, τέρατα και φανταστικά στοιχεία.

Λένε ότι οι εφιάλτες είναι πρωτόγονοι φόβοι που θέλουμε να έχουμε κρυμμένους καλά ακόμα και από τον ίδιο μας τον εαυτό! Καταπιεσμένος θυμός, οργή, συναισθήματα που τα καταχωνιάσαμε κάπου μέσα μας χωρίς να τα επεξεργαστούμε, δυσκολίες που θέλουμε να αγνοούμε, εμφανίζονται ως εφιάλτες, γίνονται σκηνές και βιώνονται με πραγματική ένταση.

Σας έχει τύχει?

Κι αν ναι, πώς το εξηγείτε?

κώστας

eLe

pixie

:idea:

Πάντως εγώ βλέπω εφιάλτες όταν έχω απωθημένα που δεν θέλω να αντιμετωπίσω ή όταν περνάω μια αρνητική περίοδο ή έχω έστω και ασυνείδητα ένα καταπιεσμένο κομμάτι συναισθημάτων που - είτε από προσωπικό εγωϊσμό είτε λόγω συνθηκών - δεν εκφράζεται!

Συγκεκριμένα? Ένα τσουνάμι που μου κόβει την ανάσα είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου...   :roll: :mrgreen:

[Τώρα τελευταία ακούω και φωνές... :razz: ]

Με λίγα λόγια, νομίζω πως ένας εφιάλτης είναι σαν ένα καθρέφτη που αντανακλά την πιο βαθιά και σκοτεινή περιοχή μέσα μας.

Crazy

εγώ εφιάλτες έχω σπάνια ...
κι αν πω ότι κάπου τους έχω συναντήσει πιο έντονα , είναι στις περιόδους ανασφάλειάς μου.
κι ευτυχώς αυτό δε συμβαίνει συχνά (η ανασφάλεια εννοω).

βέβαια , έχω έναν που με κυνηγάει από μικρή ...
από τότε που θυμάμαι .. θυμάμαι αυτόν τον εφιάλτη.
πολλά χρόνια ...
κάποιες φορές με τακτική συχνότητα .. άλλες πάλι, απλά και ξαφνικά.
ο ίδιος panda εφιάλτης! ολόιδιος!!
το ίδιο panda λαχάνιασμα .. η ίδια panda αίσθηση ...

αυτόν όχι, δεν έχω μπορέσει ούτε να εξηγήσω, ούτε να καταλάβω την πηγή της έλευσής του,
ούτε φυσικά το τι τον πυροδοτεί κάθε φορά και μου ταράζει τον ύπνο ...

katinaki

τι τυχερή που είμαι?  :roll:

δε θυμάμαι τίποτ' απ' ό,τι βλέπω  :mrgreen:   :lol:  και ξυπνάω μόνο για πιπι :razz:

black_velvet

[quote user="katinaki" post="335807"]τι τυχερή που είμαι?  :roll:

δε θυμάμαι τίποτ' απ' ό,τι βλέπω  :mrgreen:   :lol:  και ξυπνάω μόνο για πιπι :razz:[/quote]

Εγώ πάλι έχει τύχει να θυμηθεί μόνο την αίσθηση από αυτό που είδα. Κι αυτό συνέβη μόνο 4-5 φορές όλες κι όλες στη ζωή μου.

Εφιάλτη πάντως δεν έχω δει ποτέ μου. Δόξα τω Θεώ, τα 'χω καλά με τον εαυτό μου και ακόμη καλύτερα με τη συνείδησή μου.  :grin:  :cool:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

Τώρα εσείς οι δυο ή είσαστε μουλάρες και όταν κοιμόμαστε δεν ξυπνάτε ή είσαστε κατρουλούδες και μόνο το πιπί ροομ σας ανασηκώνει από το κρεβάτι......

(πολλά είναι τα 5 βρε συ... δοκίμασε κι εσυ το πιπί ροομ της Κατίνας)

[quote user="pixie"]...
...
Με λίγα λόγια, νομίζω πως ένας εφιάλτης είναι σαν ένα καθρέφτη που αντανακλά την πιο βαθιά και σκοτεινή περιοχή μέσα μας....
...[/quote].....
Να δεις που καλά κάνω που είμαι άτακτος και ολίγον χύμα και δεν καθαρίζω ποτέ τους καθρέφτες ούτε καν στο αμάξι και είναι όλα ολίγον θαμπά....
 αλλά μ αρέσει ο καλός φωτισμός και δεν αφήνω σκοτεινές πλευρές......
οπότε για αυτό γλυτώνω το τρακάρισμα......

skou70

KostasD33

Συμπέρασμα, εσείς δεν χρειάζεστε ψυχολόγο αλλά ενδοκρινολόγο
Ειδικότητα κατρουλόγου δεν έχει βγάλει το πανεπιστήμιο ακόμα  :P

κώστας

πολλά είναι τα 5 βρε συ

Υπερβολή δεύτερη φύση μου.
Συχνά δε, η πρώτη.

Πάντως, με τόσους εφιάλτες
που βιώνουμε στο ξύπνιο μας
ευτυχώς που κοιμόμαστε.
eLe

pixie

Λένε, ότι δεν πρέπει να πέφτουμε για ύπνο με γεμάτο στομάχι γιατί αυτό επηρεάζει την ονειρική διεργασία και έτσι βλέπουμε εφιάλτες!

Προσωπικά αυτό δεν το γνωρίζω - με το φαγητό δεν έχω την καλύτερη σχέση, διατρέφομαι ελάχιστα - εκτιμώ πολύ ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο με σανταλόξυλο πριν τον ύπνο κι ένα ρόφημα με βότανα... είναι το καλύτερό μου για ηρεμία...

Επίσης, αν καταφέρνουμε να είμαστε απελευθερωμένοι από αρνητικά συναισθήματα & σκεπτομορφές στο ξύπνιο μας, νομίζω πως μπορούμε να μεταμορφώσουμε και τους εφιάλτες μας σε πραγματικά όνειρα κι οι φόβοι μας να γίνουν δημιουργικότητα...

black_velvet

[quote user="KostasD33" post="335840"]Τώρα εσείς οι δυο ή είσαστε μουλάρες και όταν κοιμόμαστε δεν ξυπνάτε ή είσαστε κατρουλούδες και μόνο το πιπί ροομ σας ανασηκώνει από το κρεβάτι......

Να δεις που καλά κάνω που είμαι άτακτος και ολίγον χύμα και δεν καθαρίζω ποτέ τους καθρέφτες ούτε καν στο αμάξι και είναι όλα ολίγον θαμπά....
 αλλά μ αρέσει ο καλός φωτισμός και δεν αφήνω σκοτεινές πλευρές......
οπότε για αυτό γλυτώνω το τρακάρισμα......[/quote]

Αν εγώ είμαι η μια απ' τις δυο Κωστήμ, τότε το μόνο που έχω να σου πω είναι πως απ' το κρεβάτι μου σηκώνομαι μόνο μετά από έναν πάρα μα πάρα πολύ καλό ύπνο. Τίποτα δεν τον διαταράσσει στο ενδιάμεσο.

Κι αυτό διότι, όπως λες κι εσύ, ούτε εγώ άφησα ποτέ μου καμιά πλευρά στο σκοτάδι. Όλα στο φως! Τα πάντα όλα όμως.  ;-)  :razz:  :lol:  :lol:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

titica

Εγώ βλέπω ήρωες από παραμύθια..........

Και δε λαστ χιτ? Μια μάγισσα που με κοιτάζει απειλητικά κρυμμένη πίσω από μία κουρτίνα!!! :mad:

Μαμάαααααα!!!!  :lol:

tziger

Το μόνο που με ξυπνάει και τρομάζω είναι όταν μου παίρνουν την μπουκιά απ το στόμα!!! :roll:
Ότι άλλο και να δώ ,και δεν με τρομάζει και δε το θυμάμαι το πρωί!!

pixie

[quote user="tziger" post="335892"]Το μόνο που με ξυπνάει και τρομάζω είναι όταν μου παίρνουν την μπουκιά απ το στόμα!!! :roll:
Ότι άλλο και να δώ ,και δεν με τρομάζει και δε το θυμάμαι το πρωί!![/quote]

:mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

Τziger, αγαπητό μου λιχούδι! ;-)

Ναι, πείστηκα, εσύ είσαι! :mrblue:

318 Επισκέπτες, 1 Χρήστης