Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 700
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 703
  • Total: 704
  • Leon

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 12, 2005, 11:51:15 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες          
 
 
 1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
 1 πακέτο χυλοπίτες Μετσοβίτικες
 1/2 φλυτζάνι φυτίνη ή βούτυρο ή 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
 2 καρότα μέτρια ψιλοκομμένα
 1 ποτηράκι κρασί λευκό
 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
 1 κουταλιά σέλινο ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
 1 κουτάκι τομάτα κον-κασέ
 αλάτι-πιπέρι



Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε αρκετά το βούτυρο στο τηγάνι και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα.
Στο βούτυρο που έμεινε στο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το μαϊντανό και το σέλινο.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί, με το βούτυρο, στο κοτόπουλο και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για μια ώρα περίπου, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Αν θέλουμε, λίγο πριν βράσει εντελώς το φαγητό, περνάμε τη σάλτσα από τρυπητό για να λιώσουμε τα υλικά (καρότα, σέλινο κ.λ.π.).
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τις στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε σάλτσα από το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με το κοτόπουλο και άφθονο τυρί τριμμένο

703 Επισκέπτες, 1 Χρήστης