Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 282
  • Total: 282

Επίπεδα και Παραλληλεπίπεδα...

Ξεκίνησε από pixie, Μάρτιος 28, 2010, 11:27:47 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Μια έννοια που κάποιοι πιπιλίζουν καθημερινά σαν καραμέλα, κρίνοντας τους ''άλλους'' ή επιθυμώντας οι ίδιοι να ξεχωρίσουν από τον ''σωρό'' και να διεκδικήσουν ένα βάθρο ''επιπέδου'' για μια υποθετική ανωτερότητα.

Ξεκινά μια συζήτηση κι αρχίζουν τα κλισεδάκια: ''Εγώ δεν θα ρίξω το επίπεδο'' ή ''το επίπεδο εδώ είναι χαμηλό'' ή ''αυτό δεν είναι του επιπέδου μου'' κι άλλα παρόμοια φτηνά και ανόητα.

Κατά τη γνώμη μου - αίσθημα για το οποίο ζητάω συγνώμη - αλλά όσοι επιλέγουν να επικοινωνούν μ' αυτόν τον τρόπο, συνήθως είναι οι ίδιοι ελλειπτικής νοημοσύνης κι ότι πιο βαθύ υπάρχει επάνω τους είναι το δέρμα!

'Ατομα καλοπροαίρετα, με πραγματικές αξίες, άτομα με ουσιαστική πορεία ζωής κι επώδυνα οξυμμένες ευαισθησίες, συνδιαλέγονται και υπερασπίζονται το χώρο τους με εντιμότητα.
Ούτε κρίνουν, ούτε ποτέ χωρίζουν τους ανθρώπους σε ''επίπεδα'' λες και πρόκειται για καρκινώματα που δεν αγγίζουμε!

Και επιτέλους, αγαπητοί μου – όσοι λειτουργείτε έτσι -  με τι κριτήρια είστε σε θέση να αναγνωρίσετε σε βάθος το ''επίπεδο'' των συνανθρώπων σας και να βγάλετε και τη σχετική ετυμηγορία?
Αποκαλύψτε μας το μυστικό σας. Μήπως συνυπάρχει και μια ανικανότητα αυτογνωσίας?
Μήπως δεν διακρίνετε την εικόνα σας? Γιαυτό ασκείτε πολεμική? Γιαυτό σνομπάρετε?

Ποιοί νομίζετε πως είστε? Το πανίσχυρο VIM?  :razz:  

Είστε ατελή όντα, όπως είμαστε όλοι! Δεχτείτε το! 'Η σκεπάστε την όποια γύμνια σας και σεβαστείτε εξίσου την ανθρώπινη προσπάθεια όλων.
Κι αν σας φαίνεται ''μικρή'' για τις πολυδονούμενες διαστάσεις σας και την υπεραφθονία  των ταλέντων σας, τουλάχιστον μην μπαίνετε στη διαδικασία υποτίμησης ανθρώπων ως αντίδοτο για την ναυτία αυτού του είδους...

pixie

blue_mermaidy

Ένα Πολύ Καλό Θεματάκι...
Όπου Έχει Μέλι...Θα Σπεύσουν Πολλοί....
                                  ....ή Απλά Δε Δωθεί Σημασία....
                                         ....Όχι Επειδη Δεν Έχει Πολύ....Αλλά Γιατί Ξετρελένονται Για Μέλι....

Μια Μικρή Απορία Έχω...:
Τα Παρραληλεπίπεδα Δε Συγκαταλέγονται Ως Επίπεδα Παράλληλα Μεταξύ Τους..;
Αν Ναί Τότε Ο Τίτλος Του Θέματος Γιατί Είναι Κατηγοριοποιημένος....;;
Αφού Βρίσκονται Παρράληλα Και Ενδιάμεσα Με Διαφορετικά Επίπεδα..

pixie

Θα απαντήσω στην απορία σου, καλή μου, ότι ο τίτλος αποδίδεται έτσι, ελεύθερα, χάριν του λόγου!  ;-)

Αν κατηγοριοποιείται κάτι αυτό είναι η έννοια του ''επιπέδου'' και μάλιστα στο σημείο που διαστρέφεται.

KostasD33

Και γεωμετρικά μιλώντας βεβαίως βεβαίως περί επιπέδων, επίπεδα διαστροφικά (άν υπάρχουν) είναι καμπύλες  :P

pixie

Σοβαρά τώρα...

Λοιπόν, αρχικά θέλησα να τοποθετήσω το θέμα στο ''ελαφρό θέατρο'' της ζωής γιαυτό και η αναφορά μου είχε να κάνει με τις ''Κατίνες'' της καθημερινότητας, αναξαρτήτως φύλου...

Τις όποιες επιφανειακές ''Κατίνες'' που μιλούν και διαδηλώνουν διαρκώς για το ανύπαρκτο ''επίπεδό'' τους που οφείλουν οι άλλοι να σέβονται!  :razz:  :mryellow:

Γιατί οι σοβαροί ή - ας το θέσω καλύτερα - οι πραγματικά ποιοτικοί άνθρωποι, έχουν άλλου είδους συμπεριφορά και κυρίως έχουν δικό τους τρόπο αντίληψης, είναι ταπεινοί κι όχι μόνο δεν απαιτούν, αλλά δεν επιτρέπουν μάλιστα σε κανέναν να σκύβει μπροστά τους, γιατί δεν νιώθουν την ανάγκη αυτή.  ;-)

Και επί του θέματος...

Εκτός, λοιπόν, από το υλικό επίπεδο, υπάρχουν οι αναβαθμοί του νοητικού επιπέδου και οι διαβαθμίσεις του ψυχικού κόσμου! Εκεί όπου δεν υπάρχουν όρια...

Στα εσωτερικά επίπεδα, η επικοινωνία γίνεται με δονήσεις στην ίδια συχνότητα. Τα επίπεδα εδώ είναι ψυχο - νοητά, συνυπάρχουν με τα υποεπίπεδα κι έτσι βρίσκονται ταυτόχρονα το ένα δίπλα στο άλλο και το ένα μέσα στο άλλο.

Υπάρχει ένα αυτόνομο κέντρο συνειδητότητας και οι δονήσεις των επιπέδων είναι σαν τις χορδές που χορδίζουμε για να πάλλονται σε συγκεκριμένο τόνο. Έτσι, υπάρχουν άτομα εξασκημένα που είναι σε θέση να επιλέγουν επίπεδο ύπαρξης!

Πολύ γενικά βέβαια, θα αναφέρω ότι όλοι μας ζούμε αυτόματα σε δυο επίπεδα ύπαρξης - στον κόσμο όπως τον αντιλαμβανόμαστε με τον εγκέφαλό μας και στον υποκειμενικό ψυχικό κόσμο μας δλδ. την πραγματικότητα που ο καθένας δημιουργεί από μόνος του...

κώστας

όλοι μας ζούμε αυτόματα σε δυο επίπεδα ύπαρξης - στον κόσμο όπως τον αντιλαμβανόμαστε με τον εγκέφαλό μας και στον υποκειμενικό ψυχικό κόσμο μας δλδ. την πραγματικότητα που ο καθένας δημιουργεί από μόνος του...

Ο κόσμος, όπως τον αντιλαμβάνεσαι
με τον εγκέφαλό σου
είναι αντικειμενικός;
eLe

pixie

Θα απαντήσω, κώστα, με την εξής παράκληση όμως: πολλές φορές, όντας ρεαλιστής και ορθολογιστής, ακυρώνεις τις απαντήσεις μου με έναν τρόπο, οξύ να τον πω? Ας μην τον πω...
Θα ήθελα να μην το κάνεις, αυτή τη φορά και να μ' ακούσεις...

Εδώ και χρόνια έχω αποδεχτεί ότι ο κόσμος γύρω μας δεν είναι πραγματικός, προσωπικά τον βλέπω σαν ψευδαίσθηση. Δεν είναι άλλωστε ο μόνος που υπάρχει... Υπάρχουν και άλλες πραγματικότητες εκτός από τις κοινωνίες των ανθρώπων, με τη διαφορά ότι οι διαστάσεις μας δεν τις αντιλαμβάνονται και τα σωματικά μας μάτια είναι συνήθως ερμητικά κλειστά!

Η πραγματικότητά μας, με τον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε, είναι αυτό που συλλαμβάνει ο εγκέφαλος του καθένα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες πραγματικότητες και μάλιστα μπροστά στα μάτια μας, μόνο που εμείς δεν είμαστε σε θέση να τις δούμε.

Κάποτε ανέφερα ότι είμαι τηλεπαθητικό άτομο, που σημαίνει ενδιάμεσος κρίκος που ''βλέπει'' και ''διαβάζει'' πιο μακριά από το υλικό επίπεδο. Σημαίνει επίσης υπέρβαση από τον κόσμο των φαινομένων και επικοινωνία - κι αυτό γίνεται με απλούς κώδικες δονήσεων...

Γέλασες τότε και με έστειλες να με κοιτάξει γιατρός...  :mricy:  Γέλασα κι εγώ όμως!  ;-)
Γιατί εγώ έχω πολλές φορές επαφή με τους κόσμους που κουβαλάμε μέσα μας και οι περισσότεροι συνειδητά τους αγνοούν... Κι αυτό δεν είναι ψευδαίσθηση!
Και δεν εννοώ φυσικά τον υποκειμενικό ψυχικό μας κόσμο, δλδ.την πραγματικότητα που δημιουργεί το Εγώ μας...

pixie

Στην ουσία δλδ. τι συμβαίνει? Όσοι δεν έχουν αναπτύξει τη διόραση - εσωτερικά μάτια - δεν βλέπουν, αλλά αντιλαμβάνονται!

Απλά δέχονται ό,τι μπορεί να αντιληφθεί το μυαλό τους, κρύβονται πίσω από τα οικεία συστήματα σκέψης - λογικής κι αυτό το ονομάζουν πραγματικότητα!

pixie

Οι διαστάσεις στις οποίες θα μπορούσαμε να κινηθούμε είναι πολλές, μόνο που επειδή δεν είναι ορατές στην καθημερινή πραγματικότητα, οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από τον τετριμμένο αστικό τρόπο σκέψης και χρυσώνουν την επιφάνεια.

Και μάλιστα, έχοντας σχετική άποψη, τους είναι εύκολο να αμφισβητούν ή να σταυρώνουν με ''καρφιά'' ή ακόμα να χλευάζουν όσους το υποστηρίζουν...  ;-)

282 Επισκέπτες, 0 Χρήστες