Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 579
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Ομελέτα με σάλτσα Ντομάτας και Μοτσαρέλα

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:27:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Ομελέτα με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα

 12 αβγά
6 κουταλιές σούπας νερό
3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Για τη σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
2 καρότα κομμένα σε μικρά κόμματα
2 κοτσάνια σέλινο κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα αποξηραμένη
1 κουταλάκι γλυκού βασιλικός αποξηραμένος
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
αλάτι & πιπέρι

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο στο λάδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη μαντζουράνα και το βασιλικό. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει, γύρω στα 45 λεπτά. Χτυπάμε τα αβγά με το νερό και λίγο αλατοπίπερο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο. Ρίχνουμε το 1/6 του μείγματος των αβγών και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Γεμίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και 2 κουταλιές από τη σάλτσα. Με τη σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα και τη γυρίζουμε στο τηγάνι για να ψηθεί από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε 6 ομελέτες. Τις σερβίρουμε με λίγη σάλτσα από πάνω.

539 Επισκέπτες, 1 Χρήστης