Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 579
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Χωριάτικη Ομελέτα

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:32:56 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Χωριάτικη Ομελέτα

 30 γρ. χοιρινό καπνιστό κομμένο σε μικρές λωρίδες
1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
130 γρ. λεπτοκομμένες πατάτες τηγανητές
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 πρέζα πιπέρι
μισό φλιτζάνι σπαράγγια (μίσχοι) κομμένα σε κύβους, που έχετε ζεματίσει
1/4 φλιτζανιού αρακάς, που έχετε ξεπαγώσει
1/4 φλιτζανιού πιπεριά (την οποία έχετε στραγγίξει) κονσέρβας, κομμένη σε λωρίδες
3 αυγά που έχετε χτυπήσει

Βάζετε στο μάτι της κουζίνας μια κατσαρόλα 25 εκ. που έχετε περάσει με λάδι ή βούτυρο κι αφού ζεσταθεί, προσθέτετε το χοιρινό, το κρεμμύδι και τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Βγάζετε το χοιρινό και το κρεμμύδι από την κατσαρόλα και, στο ίδιο σκεύος, ζεσταίνετε μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι. Ρίχνετε στη συνέχεια τις πατάτες, τα μυρωδικά και τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο μεριές. Βγάζετε και τις πατάτες από την κατσαρόλα και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι (1,5 κουταλάκι του γλυκού). Απλώνετε τις πατάτες στον πάτο της ίδιας κατσαρόλας βάζοντας από πάνω το χοιρινό με το κρεμμύδι, τον αρακά, τα σπαράγγια καθώς και τις πιπεριές.

Περιχύνετε με τα αυγά που έχετε χτυπήσει και ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος της ομελέτας. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η ομελέτα. Με μια σπάτουλα, ξεκολλάτε τις άκρες της και τη σερβίρετε προσεκτικά σε ένα ζεστό πιάτο.

533 Επισκέπτες, 2 Χρήστες