Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 295
  • Total: 296
  • Leon

Μύδια Πιλάφι

Ξεκίνησε από Evitaki, Αυγούστου 29, 2005, 05:14:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Evitaki

ΜΥΔΙΑ ΠΙΛΑΦΙ

1/2 κιλο μυδια μεγαλα καθαρισμενα
1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
1 μικρη κοκκινη πιπερια
χυμος απο ενα μικρο λεμονι
2 κουταλιες της σουπας βιταμ
1 κουταλια της σουπας πελτες ντοματας
2 φλιτζανια τσαγιου ρυζι για πιλαφι
1/2 κουταλια γλυκο πιπερι
αλατι




ξεπλενετε πολυ καλα τα μυδια κ τα βαζετε να αχνιστουν μολις για 4-5 λεπτα με 1/2 φλιτζανι τσαγιου νερο κ το χυμο λεμονιου.Προσθετουμε την πιπερια τον σκορδο τον πελτε της ντοματας διαλυμενο σε 1/2 φλιτζανι τσαγιου νερο
κ το βουτυρο.Σιγοβραζετε για 6-7 λεπτα ριχνετε εξιμισι φλιτζανια τσαγιου νερο το αλατι ανακατευετε κ αγηνετε το ζωμο μεχρι να αρχισει να βραζει.Ριχνετε το ρυζι ανακατευετε κ αφηνετε το πιλαφι να σιγοψηθει κ να απορροφησει σχεδον ολο τον ζωμο του.Κατεβαζετε το πιλαφι απο την φωτια σκεπαζετε με βαμβακερη πετσετα κ το αφηνετε να απορροφησει τα υγρα του για 5-10 λεπτα σερβιρετε το πιλαφι ζεστο με αφθονο πιπερι

295 Επισκέπτες, 1 Χρήστης