Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 918
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 536
  • Total: 536

Τσουρέκια Κανέλας

Ξεκίνησε από ChEf, Σεπτεμβρίου 08, 2005, 04:54:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Υλικά:

2 κουταλιές ζάχαρη
½ κούπα ζεστό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο

Υλικά για γέμιση:
1/3 της κούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
? της κούπας καρύδια ψιλοκκομένα
? της κούπας σταφίδα



 
Διαλύστε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο ζεστό γάλα κι αφήστε το να σταθεί ώσπου να γίνει αφρός, περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι, ρίξτε το βούτυρο, το αυγό και το μίγμα της μαγιάς και ζυμώστε, ώσπου να πετύχετε μια ζύμη απαλή και ελαστική. Σκεπάστε και αφήστε να διπλασιαστεί σε όγκο. Έπειτα απλώστε τη ζύμη σχηματίζοντας ορθογώνιο φύλλο 35x25. Αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο τη ζύμη. Ανακατεψτε τη ζάχαρη, την κανέλα, το απόσταγμα βανίλιας, τα καρύδια και τις σταφίδες και πασπαλίστε τη ζύμη ομοιόμορφα. Ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά, τυλίξτε το φύλλο σε ρολό και ενώστε την άκρη τσιμπώντας ελαφρά το ζυμάρι. Κόψτε το ρολό με κοφτερό μαχαίρι σε 10 φέτες. Αλείψτε μια φόρμα με φυτικό λάδι και τοποθετήστε τις φέτες ριζόντια, με την κομένη πλευρά προς τα κάτω και αφήστε να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175ο C και ψήστε για 35-40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά και μετά βγάλτε το από τη φόρμα και περιχύστε με γλάσο.

536 Επισκέπτες, 0 Χρήστες