Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 640
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 861
  • Total: 862
  • Leon

Σπανακόρυζο

Ξεκίνησε από gon, Μαΐου 10, 2006, 02:01:51 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Υλικά

1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασιού λάδι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθου
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή μια κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
6 κουταλιές της σούπας ρύζι (από αυτό που γράφει για γεμιστά ή πιλάφι )
Αλάτι, ολόκληρα πιπέρια

Διαδικασία

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.


Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε με 1 ποτήρι νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και ψιλοκομμένο φινόκιο.
Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι.


Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.


Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια.


Αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τους ζωμούς τους και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και τα ολόκληρα πιπέρια, ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς μας και βράζουμε για 15 λεπτά.
Για αυτούς που δεν αρέσουν τα ολόκληρα πιπέρια θα αντικαταστήσουν με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε για 10 λεπτά την κατσαρόλα σκεπασμένη.
Σερβίρουμε με λεμονάκι!

861 Επισκέπτες, 1 Χρήστης