Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 503
  • Total: 503

Ντοματοκεφτέδες οι Σαντορινιοί

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:56:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Ντοματοκεφτέδες οι σαντορινιοί

1 κιλό ώριμες ντομάτες
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3-4 κουτάλια της σούπας αλεύρι
δυόσμος, θρούμπι ή ρίγανη
λίγα φυλλαράκια βασιλικός
λάδι για το τηγάνισμα

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους τους. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις αφήνουμε σε τρυπητό να χύσουν τα νερά τους.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε με τις ντομάτες, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και φτιάχνουμε έναν χυλό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον δυόσμο και το θρούμπι.

Κατόπιν, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το χυλό, 1 κουτάλι της σούπας για κάθε ντοματοκεφτέ.

Προσθέτουμε 1 φυλλαράκι βασιλικό, στην πάνω όψη του κεφτέ και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τους τηγανισμένους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να αφήσουν τα πολλά λάδια τους. Οι ντοματοκεφτέδες σερβίρονται ζεστοί.

503 Επισκέπτες, 0 Χρήστες