Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 576
  • Total: 576

Πολπέτες (κεφτέδες)

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:58:34 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Πολπέτες (κεφτέδες)

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
1 κιλό κιμά από βοδινό ή μοσχάρι γάλακτος
1 κουταλάκι ξίδι
1 αβγό
½ φλιτζ. φρέσκο δυόσμο λεπτοκομμένο ή 1 κουταλιά αποξηραμένο δυόσμο
1-2 κουταλάκια ρίγανη
4-5 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένο
αλεύρι
ελαιόλαδο

Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό και το στύβετε ελαφρά. Αναμείξετε το κρέας, το ξίδι, το αβγό και τα μπαχαρικά και ζυμώστε τα καλά. Αν έχετε χρόνο, αφήστε το μείγμα για μια νύχτα στο ψυγείο, ώστε όλες οι γεύσεις να ομογενοποιηθούν εντελώς. Σχηματίστε μεγαλούτσικες μπαλίτσες με το μείγμα. Αλευρώστε τις και τηγανίστε τις σε ελαιόλαδο.
Σερβίρετε τις πολπέτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν θέλετε ν’ αποφύγετε τα τηγανητά, χωρίς να τις αλευρώσετε, τις ψήνετε σε ζεστό φούρνο για 10-15 λεπτά.

576 Επισκέπτες, 0 Χρήστες