Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 578
  • Total: 578

Σούπα με Κεφτέδες και Σαφράν

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 11:02:58 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Σούπα με κεφτέδες και σαφράν

 125 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
125 γρ. κοτόπουλο ψαχνό
125 γρ. ζαμπόν καπνιστό άκοπο
4 κουταλιές της σούπας γαλέτα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο
αλατοπίπερο
λίγες κλωστές σαφράν
½ κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο
6 φλιτζάνια ζωμός κότας
½ κρεμμύδι

Πολτοποιούμε το μοσχαράκι, το κοτόπουλο και το μισό ζαμπόν στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κιμάς. Ανακατεύουμε τα κρέατα αυτά μαζί με τη γαλέτα, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το σαφράν, το χυμό λεμονιού και το αβγό.

Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια μικρά με περίπου 1 ½ εκ. διάμετρο. Σοτάρουμε τα κεφτεδάκια με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Ζεσταίνουμε το ζωμό μαζί με το μισό κρεμμύδι και το υπόλοιπο ζαμπόν. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε τη σούπα για μία ώρα.

Αφαιρούμε το ζαμπόν από τη σούπα και το ψιλοκόβουμε. Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

578 Επισκέπτες, 0 Χρήστες