Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 593
  • Total: 593

Τοματοκεφτέδες

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 11:06:41 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Τοματοκεφτέδες

 1/2 κιλό κιμά
2 - 3 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα
μισό κιλό κρεμμύδια
μισό κιλό ντομάτες ή μια κουταλιά πελτέ
1 φλιτζάνι λάδι
2 - 3 σκελίδες σκόρδο
2 -3 φύλλα δάφνης,
αλάτι, πιπέρι

Βάλτε τις καλά πλυμμένες και σκουπισμένες ντομάτες σε μια λεκανίτσα και δουλέψτε τις με τα χέρια σας, μέχρι να γίνουν ένας αραιός πολτός. Μόνο έτσι μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε γιατί χρειαζόμαστε το φλοιό τους για να δώσει γεύση.

Εν συνεχεία αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε σταδιακά για να "δέσει" ο πολτός μας. Το πιθανότερο είναι να μην χρήσιμοποιήσετε όλο το αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Οταν κάψει, βάλτε τον πολτό χρησιμοποιώντας κουτάλι της σούπας. Τους αφήνετε να τηγανιστούν καλά και από τις δύο μεριές και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστοί.

593 Επισκέπτες, 0 Χρήστες