Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 300
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 200
  • Total: 201
  • Leon

Είναι ωραία τα λάθη, γιατί μοιάζουν με μας...

Ξεκίνησε από pixie, Μαΐου 23, 2010, 04:28:24 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

larus audouinii

διαχρονικός ταξιδιώτης όμως
Εγώ γιατί κολλάω τ'ωρα με το "το μακρύ ταξίδι μου εσυ" κλπ

larus audouinii

[quote user="κώστας" post="337928"]...η οποία παρανοήθηκε...[/quote]

Παρανοήσεις γενικά είναι φυσικό να υπάρχουν, αφου είναι και αυτό μέρος της "διαδικασίας"  
Στην ενότητα της φιλοσοφίας είμαστε και  αρπάζω την ευκαιρία Μου θυμ'ησατε κάποιες λέξεις ενός σοφου....κατά τα άλλα πολυ απλοϊκού άνθρωπου στον τρόπο γραφής του αλλά και της ζωής του Θα προσπαθήσω να το παραφράσω όμως
Έχω την εντύπωση πως συνηθίζουμε ατομικά αλλά έχει περάσει και στην κοινωνία, το να διακρίνουμε πιο εύκολα τα λάθη των/του άλλου από τα δικά μας  Εκνευρίζομαι όταν περνάει αυτό στον δημόσιο βίο και στην πολιτική ¨ολοι τα αρπάζουν και ο καθένας από την πλευρά του συντηρεί τον μύθο, λες και δεν έχει βρωμίσει πια αυτή η συνταγή ή δεν;
Από την άλλη είναι πιο εύκολο να δεις "λάθη"  απέναντι, παρά τα δικά σου Και εδώ που τα λέμε συνήθως ισχύει το "ουδείς αναμάρτητοςα" )'η 'ασφαλτος έστω)  :smile:
Ο σοφός λοιπόν μιλούσε για συλλογισμούς με πρόσιμο θετικό ή αρνητικό Και έλεγε πως πρώτα είναι καλύτερα η διαδικασια της σκέψης προς τον απέναντι να συμβαδίζει με θετικό πρόσιμο Δεν ξέρω αν αυτό τελικά έχει κόστος, και σίγουρα αν έχει είναι μεγάλο Νομίζω όμως πως είχε δίκιο
Στον χώρο των φορουμ ειδικά, μια άλλη διαφορετική διάσταση και ίσως σχετικά κανούργια, δεν μπορείς να γνωρίζεις πίσω από τον γραφικό χαρακτήρα φυσικά και κάποιες ιδιαιτερότητες, χαρακτηριστικά και ότι άλλο ακόμη που κάνουν την διαφορά Την διάθεση Μήπως θα ήταν καλύτερα, νομίζω, να υπάρχει ο χώρος έκφρασης στον απέναντι, εντός ορίων, των ίδιων που ισχύουν και ατομικά
Και όσο για τον γραπτό και τον προφορικό λόγο, έχω την εντύπωση πως και κάποιες λέξεις που μας έχουν πει, μόνο έπεα πτερόεντα δεν ήταν ....

κώστας

Βασικά, ένα απλό λογοπαίγνιο
επιχείρησα, ανακυκλώνοντας.

---------------------------------

θεωρώ τον γραπτό λόγο ως το πιο αποτελεσματικό μέσο έκφρασης
Κόψε κάτι.
eLe

Michael_Design

[quote user="κώστας" post="337968"]θεωρώ τον γραπτό λόγο ως το πιο αποτελεσματικό μέσο έκφρασης
Κόψε κάτι.[/quote]θεωρώ τον γραπτό λόγο ως το πιο αποτελεσματικό μέσο...

:cool:

κώστας

eLe

kuria

αχ τι ομορφα που τα λετε!!!

παω να αφησω ενα περισσευουμενο εικονικο αντικειμενο στον επομενο κι επανερχομαι...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

kapoia_za

ΠαράθεσηMichael_Design : Μπορεί να μεταδώσει σκέψεις, πληροφορίες και συναισθήματα. Ο γραπτός λόγος "μένει" σε αντίθεση με τα προφορικά λόγια που σε μια στιγμή χάνονται και κατόπιν μπορεί να αμφισβητηθεί ακόμη και το γεγονός ότι ειπώθηκαν.
Μαγνητοσκόπησε τον/την!  
Είναι στον άνθρωπο πάντως..άλλος θέλει ερωτική εξομολόγηση κι άλλος ερωτική επιστολή.. :grin:

Νομίζω ότι μόνο όταν ο γραπτός λόγος γίνεται τέχνη μπορεί να ανταγωνιστεί την αμεσότητα και τη ζωντάνια του προφορικού. Απʼ την άλλη ο γραπτός, επειδή επιδέχεται επεξεργασία και οργάνωση σε διαφορετικούς χρόνους , μπορεί να εκφράσει πιο καθαρά μια σύνθετη σκέψη.

Άσχετο , αλλά τελευταία άκουσα ότι το ʽανατρίχιασμαʼ είναι πιθανή αντίδρασή μας  μόνο σε κάτι  που θα ακούσουμε (και όχι θα διαβάσουμε)…
Επίσης άσχετο αλλά το ποστ  παρεκτράπηκε..

Michael_Design

[quote user="kapoia_za" post="337980"]Επίσης άσχετο αλλά το ποστ  παρεκτράπηκε..[/quote]Ντοντ γουόρι... συνηθισμένο πράμα στον α33... :cool:

pixie

Μα, σε ποστ με αναφορά στα λάθη...
Παρεκτροπές, υποτροπές, διαστροφές...

Όχι απλά επιτρέπονται...

Επιβάλλονται!  ;-)  :mryellow:

larus audouinii

Βασικά, ένα απλό λογοπαίγνιο
επιχείρησα, ανακυκλώνοντας.

βασικά ΔΕΝ είναι απαραίτητο να σημειώσω πως το είχαμε καταλάβει  ;-)  :grin:
Αλλά για να ακούσουμε την μετάφραση από το δικό σου χέρι μας βάλαμε και λίγο μέσον χαχαχαχα  :razz:~~#$^
Να δω πότε θα διαβάσουμε και το είχα λάθος  :twisted: χεχεχε

Γράφω από άλλο πισι...καλο σ/κ σε όλους  :grin:

kuria

για που ετοιμαζεσαι πορτογυρικο larus audouinii;
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

pixie

ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΣ

Δεν φτάνει που ήσουν ερχομός θερμοκηπίων
ενόχλησες και την ορθογραφία μου.

Κατ΄επανάληψη λες, μ΄ έπιασες να γράφω
συνδιάζω αντί συνδυάζω που σημαίνει
συν-δύο, βάζω το ένα δίπλα στο άλλο
τα δυό μαζί ενώνω - το ζω το αφήνουμε έξω
γιά μετά, αν πετύχει ο συνδιασμός.

Δεν είναι λάθος φίλε μου.
Είναι μιά πρόωρη ανάπτυξη αδυναμίας.
Δείξε μου εσύ ένα ύψιλον
που να κατάφερε ποτέ σωστά να μας ενώσει.
Συνδιασμοί πολλοί αλλά πόσοι γνώρισαν
τη ρηματική του ζω απεραντοσύνη.

Απ΄τη σκοπιά του καθ΄ ενός η ορθογραφία.
Πάρε γιά παράδειγμα
τι κινητά που γράφεται το ψέμα:
όταν εσύ το εξακοντίζεις προς τον άλλον
σωστά το γράφεις μέσα σου, θαρραλέα.
Όμως όταν εσύ το δέχεσαι κατάστηθα
τότε το γράφεις ψαίμα.

Ρωτάς από που ως που
γράφω τη συμπόνοια με όμικρον γιώτα.
Ποιός ξέρει θα με παρέσυρε η άπνοια
ο ανοίκειος το ποίημα η οίηση
το κοιμητήριο η οικουμένη το οικτρόν
και η αοιδός επιθυμία
απ΄ την αρχή να ξαναγραφόταν ο κόσμος.

Εξάλλου σου θυμίζω η συμπόνια
πρωτογράφτηκε λάθος από το θεό!

Κική Δημουλά

pixie

Και τώρα... κάτι που εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω ούτε στον εαυτό μου, γιατί κι εγώ το κάνω!

Γιατί, λοιπόν, αφού φτάνουμε στο σημείο να συνειδητοποιύμε κάποια πράγματα, συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε την ίδια πορεία και προφανώς τα ίδια λάθη?

Αφού πλέον έχουμε την εμπειρία και τη γνώση, γιατί ξαναπέφτουμε ακάθεκτοι και αμετανόητοι πάνω στην ίδια μπανανόφλουδα? :roll:  :mrblue:

katinaki

Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.
Και εδώ να ζητήσω συγνώμη από κάποιον γιατί ξεκατινιάστηκα εντελώς τις προηγούμενες ημέρες.  :oops:
Ελπίζω να μην το ξανακάνω γιατί άνθρωποι είμαστε...  :mrgreen:

pixie

Κατινάκι, εδώ μπορούμε να τα λέμε όλα! :grin:

Και χαρά στο κουράγιο σου και μπράβο σου που έχεις τη δύναμη να αναγνωρίζεις και να αναθεωρείς έναν λανθασμένο τρόπο, κατά τη γνώμη σου πάντα, έτσι, γιατί μπορεί κι ο άλλος να έχει το δικό του ποσοστό ευθύνης - συμμετοχής στο ίδιο λάθος...

Εκτιμώ αφάνταστα αυτή τη στάση!

200 Επισκέπτες, 1 Χρήστης