Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 449
  • Total: 449

Αγκινάρες με Αρνάκι στην κατσαρόλα

Ξεκίνησε από ChEf, Μαΐου 02, 2010, 09:29:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά:

• 1½ κιλό αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος (σπάλα ή μπροστινό)
• 10-12 αγκινάρες
• ½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
• 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2 καρότα μέτρια κομμένα σε ροδέλες
• άνηθο ψιλοκομμένο
• λίγο αλεύρι για να αλείψουμε τις αγκινάρες
• αλάτι, πιπέρι
• 2 λεμόνια
• 2 αυγά


 
Εκτέλεση:

Αφήνετε τα κρεμμυδάκια με 3 κουταλιές νερό σε κατσαρόλα να πάρουν μια βράση. Μόλις πιουν το νερό, ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το κρέας και αλατοπιπερώνετε. Μόλις ροδίσει, ρίχνετε 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει. Όταν το κρέας μαλακώσει αρκετά, προσθέτετε τις αγκινάρες αλευρωμένες, τον άνηθο, τα καρότα και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε να σιγοβράσουν για άλλη μισή ώρα και όταν είναι έτοιμα, τα αυγοκόβετε.
Μυστικό! Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυγά, μπορείτε να πήξετε το φαγητό σας με 3-4 βρασμένες πατάτες που θα χτυπήσετε στο μπλέντερ με λίγο ζουμάκι από το φαγητό, το χυμό λεμονιών και θα το ρίξετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά. Αφήνετε να πάρει μια βράση και να πιει τα υγρά του. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρετε αμέσως.

449 Επισκέπτες, 0 Χρήστες