Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 705
  • Total: 705

Σουλτάν Κανταΐφι

Ξεκίνησε από ChEf, Μαΐου 03, 2010, 11:00:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Υλικά:

Φύλλο κανταΐφι 350 γρ.
1 λίτρο γάλα παστεριωμένο
1 κιλό ζάχαρη
1/2 βιτάμ
1 αυγό
2 βανίλιες
1/2 corn flaour
3 κουταλιές ούζο


Εκτέλεση:

Στρώνω το κανταΐφι στο ταψί αφού το έχω ραντίσει με βούτυρο και το ψήνω να ροδίσει.
Αφού κρυώσει το σιροπιάζω (1 1/2 ποτήρια νερό + 2 ποτήρια ζάχαρη + 3 κουταλιές ούζο να βράσει 3 λεπτά και το ρίχνω σε κρύο καταΐφι όπως είναι ζεστό το σιρόπι).
Μετά βάζω την κρέμα (το λίτρο γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη, 1 κουταλιά βιτάμ, το corn flaour και τις 2 βανίλιες, ανακατεύω και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτω 1 αυγό χτυπημένο, μόνο τον κρόκο).
Πάνω απ’ την κρέμα, διακοσμούμε με σαντιγί, αμύγδαλα και ό,τι άλλο θέλουμε και τέλος το βάζουμε στο ψυγείο, για να δέσει.

pixie

Και μια ακόμα σχετική συνταγή που βρήκα στο βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου...


   


ΣΟΥΛΤΑΝ ΚΑΤΑΪΦΙ

Υλικά


1/2 κιλό καταϊφι

1 κούπα βούτυρο, καθαρισμένο, ζεστό

1/2 κιλό σαντιγύ, για το γαρνίρισμα

2/3 κούπας αμυγδαλάκι φιλέ, ψημένο


Για το σιρόπι

6 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

1/3 κούπας γλυκόζη

1 κουταλιά χυμό λεμονιού


Για την κρέμα

2 λίτρα γάλα

1 κούπα άνθος αραβοσίτου

1 1/2 κούπα ζάχαρη

6 κροκάδια

1/2 κούπα βούτυρο κρύο

 
 
Εκτέλεση:
 
Ετοιμάστε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε όλα τα υλικά και βράστε τα επάνω σε δυνατή φωτιά 5'-8' περίπου, ώσπου να δέσει το σιρόπι. Ξάνετε το καταϊφι και στρώστε το σε στρογγυλό ταψί με διάμετρο 38 εκ. ή παραλληλόγραμμο 38x40 εκ. Περιχύστε το με το βούτυρο, ρίχνοντάς το κουταλιά, κουταλιά, ώστε να πάει παντού. Ψήστε το στους 150 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα και 40' περίπου, ώσπου να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα. Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και περιχύστε το με το καυτό σιρόπι.

Ετοιμάστε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο, βάλτε το γάλα και βράστε το επάνω σε μέτρια φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ανακατέψτε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη, προσθέστε τα χτυπημένα κροκάδια και λίγο κρύο γάλα και κατόπιν το βραστό γάλα, ανακατεύοντας επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε κουταλιά, κουταλιά το κρύο βούτυρο, ανακατεύοντάς το, να ενσωματωθεί μέσα στην κρέμα. Απλώστε την κρέμα επάνω στο καταίφι. Αφήστε το να κρυώσει και καλύψτε το με ροζέτες σαντιγύ. Πασπαλίστε το με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Φυλάξτε το στο ψυγείο.

705 Επισκέπτες, 0 Χρήστες