Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 254
  • Total: 254

Λαχανόρυζο

Ξεκίνησε από pixie, Μαΐου 30, 2010, 09:01:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Υλικά


Μισό λάχανο
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα(370 γρ. περίπου)
10 μανιτάρια
σταφίδες
2 μεγάλα καρότα
1 φλιτζάνι ρύζι σουπέ ή νυχάκι
ξύδι
αλάτι, πιπέρι, λάδι, μαϊντανό


Υλικά

Ψιλοκόβουμε το λάχανο, αφού αφαιρέσουμε τα σκληρά μέρη και το βάζουμε σε μία λεκανίτσα με αλάτι να μαραθεί, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Ψιλοκόβουμε επίσης το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μανιτάρια.
Βάζουμε το κρεμμύδι σε σκεπασμένη κατσαρόλα να μαραθεί μαζί με τα μανιτάρια σε χαμηλή φωτιά για 5 με 10 λεπτά, ή έως ότου χάσουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λάδι, ανεβάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ντοματάκι, μέχρι να πάρει μία δύο βράσεις.
Προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράζουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Όταν πια έχει αρχίσει να μαλακώνει το λάχανο ξεπλένουμε το ρύζι δύο με τρία χέρια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ελέγχουμε συχνά πυκνά αν χρειάζεται νερό, γιατί το λάχανο πάντα βγάζει αρκετό. Αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε πάντα συμπληρώνουμε με ζεστό και σε μικρές ποσότητες.
Προς το τέλος και όταν κοντεύει να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνουμε τις σταφίδες, πιπέρι και μαϊντανό, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε άλλα 3 με 5 λεπτά.

254 Επισκέπτες, 0 Χρήστες