Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 199
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 175
  • Total: 176
  • Leon

Γαλατόπιτα της γιαγιάς (μου)

Ξεκίνησε από Crazy, Μαΐου 15, 2010, 11:16:48 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Crazy

Υλικά
8 φύλλα χωριάτικα
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
κανέλλα για πασπάλισμα
ελαιόλαδο

Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 αυγό
λίγη κανέλλα σκόνη
2 βανίλιες
7 κ.σ ζάχαρη
8 κ.σ γεμάτες αλεύρι (μαλακό αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
1 κ.σ γεμάτη βιτάμ
1 πρέζα αλάτι (ελάχιστο)

Τρόπος παρασκευής

Για την κρέμα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το αλεύρι την κανέλλα,
την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Όταν μας πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ,
τις βανίλιες και το αυγο και απλά ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε το ταψάκι μας και βάζουμε τα 4 φύλλα ραντιζοντάς το καθένα με λάδι.
Μετά προσθέτουμε την κρέμα και ξανά τα 4 φύλλα (ραντιζοντάς τα με λάδι)
Ψήνουμε στους 180 για μια περίπου ώρα.
'Οταν πάρουν τα φύλλα, η πίτα είναι έτοιμη.
Τέλος τη πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα..

Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό της συνταγής αυτής είναι οτι θέλει καλό ανακάτεμα όταν φτιάχνουμε την κρέμα μας
και ότι πρέπει να την ελέγχουμε όταν ψήνεται.. Μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο από μια ωρα ψήσιμο.

Εάν ανοίγετε και μόνοι σας φύλλο τόσο καλυτερα!

Mην επιχειρήσετε να διαλύσετε άνθος αραβοσίτου στην κρέμα διότι δεν θα δέσει το μίγμα μας!

καλή επιτυχία!

175 Επισκέπτες, 1 Χρήστης