Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 250
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 407
  • Total: 407

Παγωμένη κόλαση

Ξεκίνησε από Crazy, Μαΐου 11, 2010, 12:34:21 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Crazy

Υλικά
250 γρ μαργαρίνη
2 κουβερτούρες
5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 ποτήρι νερό μεγάλο
5 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα

για τη σαντιγύ
1 morfat κονσέρβα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιωσουν (χαμηλή φωτιά ή μπεν μαρί).
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Μετά προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
Τέλος αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα.
Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια στο μίξερ αρκετά καλά.
Σε ενα πυρέξ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα και από πάνω τη σαντιγύ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.
Στολίζουμε με τρούφα ή τριμένη σοκολάτα ή τα αγαπημένα μου μαρασκίνο !!!

καλή επιτυχία!

Μικρά Μυστικά
Εναλλακτικά θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε το μέρος της σαντιγύς με κρέμα ζαχαροπλαστικής.
επίσης στο στόλισμα μια άλλη πρόταση είναι τρίμένα μπισκότα (κατά προτίμηση σοκολάτας) ή φέτες αμύγδαλο.



407 Επισκέπτες, 0 Χρήστες