Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 357
  • Total: 357

Μπιφτέκια ιδιαίτερα!

Ξεκίνησε από ChEf, Μαΐου 14, 2010, 12:37:52 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι
2 φέτες ψωμί για το τοστ (μόνο τη ψίχα)
1 αυγό
1 1/2 κουταλιά κέτσαπ
1 κουταλιά μουστάρδα
100 γραμμάρια τυρί (τρικαλινό κατα προτίμηση)
2 σφηνάκια ξύδι
μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα



Οδηγίες

Αρχικά, βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι. Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μόλις κάψει λίγο το λάδι κατεβάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια ίσα-ίσα να μελώσουν.
Μέσα σ'ένα μπωλ τοποθετούμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, την κέτσαπ και τη μουστάρδα, τα μυρωδικά μας, το ξύδι και το λάδι.
Μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμε τις φέτες ψωμιού χωρίς να τις έχουμε μουλιάσει και τις θρυμματίζουμε.
Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για το τυρί.
Κατόπιν, ρίχνουμε το τυρί και το ψωμί στο μπωλ μας και αρχίζουμε το ζύμωμα!
Μόλις τελειώσουμε με το ζύμωμα, τοποθετούμε το σκεύος μας στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες προκειμένου να δέσουν τα υλικά.
Επόμενό μας βήμα είναι να βάλουμε λάδι στη φωτιά, να πλάσουμε τα μπιφτέκια μας, να τα αλευρώσουμε και μόλις κάψει το λάδι να τα βάλουμε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα και απ'τις δύο μεριές.
Για το τέλος,έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε τα μπιφτέκια μας στο ταψί μαζί με πατάτες αν θέλουμε και τα ψήνουμε για 1 ωρίτσα περίπου στους 180 βαθμούς. Πιστέψτε με τα αποτελέσματα θα είναι μοναδικά και σίγουρα θα σας ανταμείψουν.

Ο λόγος που τηγανίζουμε το κρεμμύδι αντί να το βάλουμε ωμό είναι επειδή το ωμό κρεμμύδι δυσκολεύει την πέψη του οργανισμού μας.

Επίσης το ξύδι είναι για να μας γίνουν πιο αφράτα.

Εάν πάλι προτιμάτε πιο μερακλίδικη γεύση, την ώρα που θρυμματίζουμε τις φέτες ψωμιού στο μπλέντερ, ρίχνουμε και ένα σφηνάκι κόκκινο κρασί!

357 Επισκέπτες, 0 Χρήστες