Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 248
  • Total: 248

Γνωρίζετε τους τύπους των ανθρώπων???

Ξεκίνησε από titica, Ιουνίου 24, 2010, 11:37:16 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Μάλιστα... Ας πάμε σε μια εμπεριστατωμένη έρευνα τότε!

Για να δούμε αν αυτή η έρευνα θα σε ικανοποιήσει... ;-)  :mrblue:


Η ανθρωπότητα μηχανικά χωρίζεται σε τέσσερις Τύπους: Μανιφέστορες, Γεννήτορες, Προτζέκτορες και Ρεφλέκτορες. :smile:  

Οι Γεννήτορες είναι ο κυρίαρχος τύπος στον πλανήτη με κοντά το 70% του πληθυσμού. Είναι η κινητήρια δύναμη του πλανήτη. Η στρατηγική τους είναι ν αποκρίνονται, και μέσω της απόκρισης τους να βρουν την ικανοποίηση και ν' αποφύγουν την απογοήτευση.
Έχουν μια ανοικτή και περιβαλλόμενη αύρα και είναι εδώ για να μάθουν τον εαυτό τους.

Οι Προτζέκτορες είναι περίπου το 20% του πληθυσμού. Η στρατηγική τους είναι να περιμένουν για την πρόσκληση, για να βρουν την επιτυχία και ν αποφύγουν την πικρία. Έχουν μια εστιασμένη και απορροφητική αύρα και είναι εδώ για να καταλάβουν τους άλλους.

Οι Μανιφέστορες είναι περίπου το 9% του πληθυσμού. Η στρατηγική τους είναι να ενημερώνουν πριν δράσουν, για να υπερκεράσουν τα εμπόδια, να βρουν την ηρεμία και ν' αποφύγουν τον θυμό. Έχουν μια κλειστή και απωθητική αύρα και είναι εδώ για να κατανοήσουν τον αντίκτυπο που έχουν πάνω στους άλλους.

Οι Ρεφλέκτορες είναι μόλις πάνω από το 1% του πληθυσμού. Η στρατηγική τους είναι να περιμένουν έναν πλήρη κύκλο της σελήνης πριν να λάβουν αποφάσεις, για να βρουν την έκπληξη και ν αποφύγουν την δυσαρέσκεια. Έχουν μια ανθεκτική και δειγματοληπτική αύρα και είναι εδώ για να δουν την διαφορετικότητα.
 

 

Σαν άνθρωποι κυβερνούμαστε απο την γενετική προστακτική του να ελκόμαστε σ' αυτό που δεν είμαστε. Αυτός ο γενετικός νόμος που διατηρεί την υγεία της γονιδιακής λίμνης, μας έλκει  προς τον προσδιορισμό.

Κάθε ανοικτό κέντρο έχει μια στρατηγική του μη-εαυτού που επηρεάζει άμεσα προς την διανοητική λήψη των αποφάσεων. Στην  πλειοψηφία τους,  τα μυαλά των ανθρώπων, προσδιορίζονται απο την ανοιχτότητα και αυτό διαστρεβλώνει τις αποφάσεις που λαμβάνουν.

Η εφαρμογή της στρατηγικής προσπερνά αυτή την βασική παγίδα.

Στο Ανθρώπινο Σχέδιο, καθώς είμαστε μια διπλή συνειδητότητα, έχουμε μέσα μας δύο Εξουσίες: την εσωτερική Εξουσία του σώματος υπεύθυνη για να φροντίζει τα της ζωής, και την εξωτερική Εξουσία του μυαλού για να εκφράζει την μοναδική μας προοπτική - γνώση. Στον προσδιορισμό που είναι γνωστός ως ''Μη-Εαυτός'', το μυαλό εκφράζει και την εσωτερική και την εξωτερική Εξουσία.

Όμως ένα μυαλό απορροφημένο στην δολοπλοκία της επιβίωσης πάντα θα κρατάει κάποιες αλήθειες πίσω,  στην προσπάθεια του να ελέγξει το μέλλον του. Δεν είμαστε εδώ για να είμαστε απορροφημένοι  στο να σκεπτόμαστε  τα της επιβίωσης. Η Στρατηγική μας ευθυγραμμίζει την ζωή μας  με την σωστή μας γεωμετρία, εξαλείφει τις αντιστάσεις  και προσφέρει την μεγάλη πρόκληση της γνώσης στην Προσωπικότητα μας.

Το πιο σημαντικό βήμα εδώ, είναι να δοκιμάσεις το πείραμα για τον εαυτό σου.
Ανακάλυψε τον Σχεδιασμό σου και Μεταμόρφωσε την ζωή σου. Άλλαξε τον τρόπο που παίρνεις αποφάσεις. Μέσω του πειραματισμού μαθαίνεις να τιμάς την Στρατηγική και Εξουσία σου. Είναι ο δρόμος προς την διαφοροποίηση και την εκπλήρωση του Σκοπού.

Αυτά από τον RA URU HU  ;-)

KostasD33

4 είναι αλλά όχι με αυτά τα χαρακτηριστικά.
 Ειδικότητα του RA URU HU την ξέρεις?
Για ποιες εργασίες ή εργοδότες έκανε αυτού του είδους έρευνες και πότε? Είναι σημαντικό για εμένα σε ποιες συνθήκες γίνεται μια έρευνα ειδικά όταν είναι άγνωστος (σε εμένα φυσικά) ο άνθρωπος που την κάνει.
Ένα όνομα ακόμα και βαρύγδουπο να ήταν δεν μου λέει τίποτα ειδικά αν είναι τομέας που κι εγώ δεν έχω εντρυφήσει.

Δεν θα σε ρώταγα για αυτά αλλά δήλωσες ότι αφορά εμπεριστατωμένη έρευνα άρα εσύ την εμπιστεύεσαι

pixie

Ο Ra Uru Hu είναι διδάσκαλος, είναι Καναδός και το πραγματικό του όνομα είναι Alan (Robert) Krakower, έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με το Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδιασμού [Human Design System].

Τώρα, τι είναι αυτό? Πριν 10 χρόνια το είχα ακούσει για πρώτη φορά, αυτό το Σύστημα αναφέρεται στην εξέλιξη του 9-κεντρου ανθρώπου. Όταν δλδ. μιλάμε για κέντρα, αναφερόμαστε στη δομή της εξέλιξης.

Οι Νεάντερνταλ πχ.  είχαν 5 κέντρα όπως και τα θηλαστικά, και οι Χόμο Σάπιενς ήταν 7-κεντρα όντα. Εμείς είμαστε 9-κεντροι και θεωρούμαστε μια μεταβατική μορφή και το Ανθρώπινο Σχέδιο έχει να κάνει με την γνώση της μηχανικής του 9-κεντρου ανθρώπου.

kapoia_za

ο Κώστας είναι θεωρητικός με φωνή πρακτικού   :smile:  ;-)  
αστειεύομαι
Θα συμφωνήσω κι εγώ πως υπάρχουν πολλά χρώματα  κι άπειροι συνδυασμοί.
Aν δεν τα χρησιμοποιούμε, η κόλλα παραμένει λευκή
ή μαύρη...
ή...
(και μια τέτοια επιλογή όμως, κατά καιρούς θεωρήθηκε τέχνη..)

KostasD33

Άμα βρω χρόνο θα τον ψάξω αφού δεν είναι φούφλης φιλόσοφος αλλά κάνει ερευνητικό για Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδιασμού.
Αν βρω και σε τι συγκεκριμένα ήταν αυτό το ερευνητικό του και ποιοι οι χρηματοδότες θα έχω καλύτερα συμπεράσματα.

pixie

[quote user="KostasD33" post="340033"]Άμα βρω χρόνο θα τον ψάξω αφού δεν είναι φούφλης φιλόσοφος.[/quote]
Και μόνο η αναφορά αυτή - χαρακτηρισμός φιλόσοφου ως φούφλη - με οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν ήταν και πολύ άσχετο το ότι κατετάγης στους Πρακτικούς! ;-)  :lol:  :lol:  :lol:

KostasD33

Χαίρομαι για εσένα που έχεις εύκολα συμπεράσματα και βέβαιες κατανομές χαρακτήρων καλόμ.
Μη μου πεις ότι είναι φιλόσοφος? Κι από φιλοσοφική σκοπιά έκανε αυτές τις αναλύσεις?

pixie

Ας επανατοποθετηθώ... Δεν είναι φιλόσοφος σαφώς. Αλλά το σχόλιό μου δεν έχει να κάνει με τον δάσκαλο. Έχει να κάνει μ' αυτό που είχε αναφερθεί λίγο πιο πάνω ότι οι Πρακτικοί θεωρούν τους φιλοσόφους, τους καλλιτέχνες, τις αυτοενδοσκοπήσεις... κι όλα αυτά αλλά και τους ανθρώπους που ασχολούνται μ΄αυτά, φύρα και χάσιμο χρόνου.  

Από το σχόλιό σου κατάλαβα ότι μάλλον δεν πολυσυμπαθείς τους φιλοσόφους, μπορεί να κάνω και λάθος... ;-)

Και βεβαίως ό,τι ειπώθηκε, ειπώθηκε με τη μορφή πλακίτσας, δεν αποτελεί σοβαρή κρίση.  :smile:

black_velvet

Η Φιλοσοφία θεωρείται η μητέρα πασών των Επιστημών - των Μαθηματικών συμπεριλαμβανομένων.

Απλά, όπως σε κάθε τι, υπάρχουν και οι ψευτοφιλόσοφοι της πλάκας. Αυτοί που "χαλάνε την πιάτσα" για να το πούμε στην καθομιλουμένη. Και δεν είναι μόνο ότι κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Είναι πως ειδικά σήμερα, και με την κακή-κάκιστη χρήση του μέσου που λέγεται Διαδίκτυο ("Internet"), ο κάθε ένας αναρτά ό,τι θέλει και του κατέβει και αμέσως γίνεται θεώρημα (για να μην πω "αξίωμα") από όλους τους αδαείς που το μόνο που ξέρουνε είναι να δέχονται τα πάντα αμάσητα χωρίς να ερευνούνε πρώτα.

Κι έτσι, φτάνουμε να αμφισβητούμε τους πάντες και τα πάντα. Φαύλος κύκλος; Δε νομίζω....
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

Ισα ισα συμπαθέστατοι οι φιλόσοφοι. Αλλά ποτέ δεν παίρνω στα σοβαρά ερευνητικό έργο φιλόσοφων διότι ποτέ δεν το κάνουν συστηματική έρευνα. Η φιλοσοφία είναι η επιστήμη του ερωτήματος και όχι της απάντησης ακόμα πιο πολύ δεν κάνουν ερευνητικά.
Οπότε άλλο φιλοσοφική άποψη που μπορεί να έχει το σπέρμα κάποιας γνώσης κι άλλο επιστημονική ανάλυση και προσέγγιση κάποιο θέματος που παίρνει τα χιλιάδες σπέρματα και πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων πολλά αλλά αναπτύσσονται όσα έχουν κάτι να αναπτυχτεί.

Κωνσταντίνα σωστά λένε ότι η φιλοσοφία είναι η μάνα των επιστημών.
Η μάνα όμως.. η αρχική μήτρα που κυοφορείτε το ερώτημα… όταν γεννηθεί με το καλό τότε κοιτάς άμεσα τον τομέα της επιστήμης που αναφέρεται και όχι την μήτρα που βγήκε.
Μη ξεχνάμε ότι η μήτρα κάθε μήνα παράγει κι από ένα ωάριο γονιμοποιούντα όμως ελάχιστα στον πλήρη κύκλο ζωής.

Σε κάποιο θέμα είχα πει το παράδειγμα του κεραυνού. Ότι επί χιλιάδες χρόνια ακόμα από εποχής νεαντρεαλ ο άνθρωπος με ότι γλωσσικά όρια είχε φιλοσοφούσε τι είναι ο κεραυνός και θα αναπτύχτηκαν ακόμα και θεότητες από αυτές τις αναζητήσεις.
Όταν η φυσική κατάλαβε τι είναι ο κεραυνός κανένας μα κανένας φιλόσοφος δεν γράφει βιβλία πια για αυτό….

Φυσικά κι αυτό που λέω τώρα εγώ άλλη μια προσωπική φιλοσοφική άποψη είναι χωρίς καμία απόδειξη πέραν μιας λογικής που υποκειμενικά νομίζω ότι είναι λογικό.
Άρα φλούφλικο…  και δεν το είπα για πλάκα αυτό σε ότι με αφορά φυσικά....

248 Επισκέπτες, 0 Χρήστες