Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 193
  • Total: 193

Γνωρίζετε τους τύπους των ανθρώπων???

Ξεκίνησε από titica, Ιουνίου 24, 2010, 11:37:16 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

titica

Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταταχθούν σε κατηγορίες ανάλογα με τη συμπεριφορά τους?

Κατά τον Βάκωνα, υπάρχουν 3 τύποι ανθρώπων:
1. Ο άνθρωπος αράχνη που θέλει να κάνει τα πάντα μόνος του και να είναι αυτάρκης, αλλά ταυτόχρονα είναι απόκοσμος και μοναχικός
2.  Ο άνθρωπος μηρμήγκι που συγκεντρώνει ότι βρει μπροστά του (γνώσεις άχρηστες, άχρηστα αντικείμενα, αγοράζει πράγματα που αργότερα ανακαλύπτει ότι δεν ήταν χρήσιμα, κτλ) και
3. Ο άνθρωπος μέλισσα που επιλέγει, καταχωρίζει, κατατάσσει και επεξεργάζεται όλα τα γνωστικά θέματα που ασχολείται.

Στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό οι άνθρωποι κατατάσσονταν σε 4 τύπους ανθρώπων:
1. Ο Οδυσσέας: Ο άνθρωπος που με πονηριές και ελιγμούς καταφέρνει να βγαίνει πάντοτε νικητής
2. Ο Αχιλλέας: Πρότυπο μετωπικής  σύγκρουσης, αλλά και πιστός φίλος, άνθρωπος με λεπτά αισθήματα που δεν διστάζει να κλάψει για τον πολύ καλό του φίλο
3. Ο Ηρακλής: Ο ήρωας και λυτρωτής της ανθρωπότητας
4. Ο Σπαρτιάτης: Για το συμφέρον της πατρίδας του και των “πιστεύω” του δεν διστάζει να  θυσιάσει τη ζωή του.

Και σύμφωνα με τον Πασκάλ, υπάρχουν 2 τύποι ανθρώπων:
1.  Ο Άθεος που πιστεύει μόνο στην ύλη και στις δικές του δυνατότητες
2. Ο  άνθρωπος που πιστεύει και υπηρετεί τον Θεό του θρησκεύματός του.

Εσείς μπορείτε να κατατάξετε τον εαυτό σας σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες;
Αν ναι, τότε μάλλον γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας. Αν όχι, τότε μάλλον θα πρέπει να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με τον εσωτερικό σας κόσμο!

Μπορείτε να μας πείτε τι τύπος είστε???  :smile:

pixie

1.- Κατά τον Βάκωνα : Αράχνη

2.- Κατά τον αρχαίο πολιτισμό: Αχιλλέας

3.- Κατά τον Πασκάλ: Τίποτα απ' τα δύο :mrblue:

black_velvet

Εεεε.... ναι... οκ!

Καλοί όλοι αυτοί αλλά παραλείψανε πάαααααρα μα πάρα πολλά από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Σόρρυ αλλά τίποτε από αυτά δεν με αντιπροσωπεύει.  :razz:  :cool:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

Αν ήσουν αγοράκι μπορεί και να εύρισκες
Διότι τις παλιές καλές εποχές ακόμα και οι φιλόσοφοι είχαν την εννοιολογική ισότητα άνθρωπος = άνδρας
Άμα δε είχαν και το βίτσιο του Θεϊκού επιβαρυνόταν η όλη κατάσταση
Οπότε πάρε παράδειγμα

Βάκωνας, άγγλος θεολόγος, που έζησε από τα 1214 έως 1294 μ.Χ (φιλοσοφάρα μεν... αλλά τι γυρεύουν οι γυναίκες οταν μιλάνε οι άντρες δε)

Πασχάλιδες υπάρχουν πολλοί μεν αλλά αν είναι από τον Blaise Pascal του 1600 μΧ περίπου ήταν και μυστικιστικής και κατέληξε και σε μοναστήρι.
Παρότι ήταν ο μαθηματικός που ανακάλυψε την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων και τη χρησιμότητα τού βαρομέτρου για τη μέτρηση του ύψους, και κάτι για αριθμομηχανές κλπ

Καλά για τους αρχαίους έλληνες ήταν εξ ορισμού ότι ο άνδρας είναι άνθρωπος ....

σαν τους Κρητικούς παλιά που λέγανε... έχω δυό παιδιά και δυό κορίτσια...

Αυτά ....

(θα με δείρουν στο τέλος)

pixie

[quote user="KostasD33" post="339177"]Καλά για τους αρχαίους έλληνες ήταν εξ ορισμού ότι ο άνδρας είναι άνθρωπος ....[/quote]

Δεν νομίζω πως κρύβεται εδώ κάποια έννοια ισότητας. Ετυμολογικά και μόνον υποστηρίζεται από πολλούς, ακόμα και σήμερα, ότι η λέξη άνδρ-ωπος ή άνθρωπος εμπεριέχει τη λέξη άνδρας ή ότι αντικαταστάθηκε από τη λέξη άνδρας...
'Ανδρ-ωπος ονομαζόταν στην αρχαιότητα κάθε ον αρσενικού φύλου, και εννοούσαν φυσικά αυτόν που είχε μορφή άνδρα.

Δλδ. αρχικά υπήρχε η λέξη άνδρωπος που αργότερα απλοποιούμενη έγινε άνδρας και στη συνέχεια άλλαξε νόημα, έγινε άνθρωπος, και αφορούσε πλέον έναν γενικό όρο και για τα δυο φύλα.

Υπάρχει όμως, κατ΄άλλους, ως ετυμολογία και προέλευση της λέξης Άνθρωπος, το άνω-θρώσκω που σημαίνει πάω ψηλά με την έννοια των στόχων βέβαια, αφού ο άνθρωπος είναι νοήμων.

Crazy

κατά τον Βάκωνα λοιπόν ... είμαι ένα συνονθύλευμα των τριών.
δηλαδή: αράχνη κατά την έννοια του να είμαι αυτάρκης και να κάνω τα πάντα μόνος,
αλλά όχι απόκοσμη ή μοναχική.
μυρμήγκι κατά την έννοια ότι αγοράζω πράγματα που τελικά δε μου είναι χρήσιμα..
αλλά σαβουροσυλλέκτης δεν είμαι! ούτε αντικειμένων, ούτε γνώσεων φυσικά!
και μέλισσα γιατί .. επιλέγω και επεξεργάζομαι τα γνωστικά μου θέματα αλλά .. δυστυχώς
δε τα καταχωρίζω ούτε τα κατατάσσω κάπου μόνιμα ... τα μετακινώ στην επόμενη επεξεργασία ...

σύμφωνα με τους αρχαίους μας ... πάλι μία απ' όλα !
κυρίαρχα μάλλον Αχιλλέας, αλλά !
και κάτι από την πονηριά του Οδυσσέα έχω (ελιγμούς για την πολυπόθητη νίκη !!!)
και λίγο από Ηρακλή .. (ναι.. εγώ θα σώσω τον κόσμο! εγώ !!!)
και μια ψιλή από Σπαρτιάτη .. αυτό το λακωνίζειν λίγο μου τα χαλάει γιατί εγώ λατρεύω να το αναλύω... αλλά για τα "πιστεύω" μου .. θα θυσιαζόμουν!

και θα συμφωνήσω με την Μάγια για τον Πασκάλ ..
τίποτα από τα δύο!
πιστεύω στις δυνατότητές μου αλλά όχι μόνο σ' αυτές!!! και σίγουρα όχι στην ύλη!
πιστεύω στην πίστη κι όχι στην θρησκεία .. και δε νομίζω ότι υπηρετώ κάτι ή κάποιον ...

αυτά λοιπόν για το τι άνθρωπος είμαι !  :cool:

Dharma

[quote user="titica" post="339164"]Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταταχθούν σε κατηγορίες ανάλογα με τη συμπεριφορά τους?

Κατά τον Βάκωνα, υπάρχουν 3 τύποι ανθρώπων:
1. Ο άνθρωπος αράχνη που θέλει να κάνει τα πάντα μόνος του και να είναι αυτάρκης, αλλά ταυτόχρονα είναι απόκοσμος και μοναχικός
2.  Ο άνθρωπος μηρμήγκι που συγκεντρώνει ότι βρει μπροστά του (γνώσεις άχρηστες, άχρηστα αντικείμενα, αγοράζει πράγματα που αργότερα ανακαλύπτει ότι δεν ήταν χρήσιμα, κτλ) και
3. Ο άνθρωπος μέλισσα που επιλέγει, καταχωρίζει, κατατάσσει και επεξεργάζεται όλα τα γνωστικά θέματα που ασχολείται.

1. Ο Οδυσσέας: Ο άνθρωπος που με πονηριές και ελιγμούς καταφέρνει να βγαίνει πάντοτε νικητής
2. Ο Αχιλλέας: Πρότυπο μετωπικής  σύγκρουσης, αλλά και πιστός φίλος, άνθρωπος με λεπτά αισθήματα που δεν διστάζει να κλάψει για τον πολύ καλό του φίλο
3. Ο Ηρακλής: Ο ήρωας και λυτρωτής της ανθρωπότητας
4. Ο Σπαρτιάτης: Για το συμφέρον της πατρίδας του και των “πιστεύω” του δεν διστάζει να  θυσιάσει τη ζωή του.

Και σύμφωνα με τον Πασκάλ, υπάρχουν 2 τύποι ανθρώπων:
1.  Ο Άθεος που πιστεύει μόνο στην ύλη και στις δικές του δυνατότητες
2. Ο  άνθρωπος που πιστεύει και υπηρετεί τον Θεό του θρησκεύματός του.

Εσείς μπορείτε να κατατάξετε τον εαυτό σας σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες;
Αν ναι, τότε μάλλον γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας. Αν όχι, τότε μάλλον θα πρέπει να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με τον εσωτερικό σας κόσμο!

Μπορείτε να μας πείτε τι τύπος είστε???  :smile:[/quote]

Είμαι ένας Αθεος, Αχιλλέας, Αραχνομέλισσα (υβρίδιο νέας τεχνολογίας δεν είχε ανακαλυφθεί την εποχή του Βάκωνα, αλλά προυπήρχε στον κόσμο, κάτι σαν το νετρίνο)

katinaki

Αραχνομέλισσα (πιστεύω εγώ για μένα φυσικά!), Αχιλλέας (αυτό το πιστεύουν κι οι φίλοι μου  :D  ), Άθεη  :?

amfiprostylos

[quote user="titica" post="339164"]Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταταχθούν σε κατηγορίες ανάλογα με τη συμπεριφορά τους?

1. Ο Οδυσσέας: Ο άνθρωπος που με πονηριές και ελιγμούς καταφέρνει να βγαίνει πάντοτε νικητής  :arrow: εξυπνος και οχι πονηρος, μαχητης, ταπεινος, εξαιρετος πολεμιστης
2. Ο Αχιλλέας: Πρότυπο μετωπικής  σύγκρουσης, αλλά και πιστός φίλος, άνθρωπος με λεπτά αισθήματα που δεν διστάζει να κλάψει για τον πολύ καλό του φίλο  :arrow: αλαζων, μαμακιας, εξαιρετος πολεμιστης, δεν ηταν φιλος του ηταν εξαδελφος του, γενναιος αλλα οχι με λεπτα αισθηματα.
3. Ο Ηρακλής: Ο ήρωας και λυτρωτής της ανθρωπότητας :arrow:  παιδοκτονος, δυνατος , λιγο χαζουλης και ιδρυτής των ολυμπιακων αγωνων προς χαριν του μπαμπα.
4. Ο Σπαρτιάτης: Για το συμφέρον της πατρίδας του και των “πιστεύω” του δεν διστάζει να  θυσιάσει τη ζωή του.  :arrow: ψυχραιμος , ο αριστος των αριστων πολεμιστων, νομοταγης, βαθεια θρησκευομενος, αρτια εκπαιδευμενος στη μαχη, πειθαρχικος, ανανδρος δολοφονος κατα την εφηβεια (κρυπτια), κουμουνιστης πριν τον Μαρξ , ατρομητος και σκληρος .

5. Σωκρατης

6. Ιπποκρατης

7. Κλεισθενης

8. Περικλης
υπαρχουν πολλοι ακομα τυποι ανθρωπων

Μπορείτε να μας πείτε τι τύπος είστε???  :smile:[/quote]

kuria

κατ΄ εμενα υπαρχουν 3 τυποι ανθρωπων:

ο prostyhos

o amfiprostyhos

και η kuria

εσυ εισαι τιποτα αλλο;  :razz:
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

amfiprostylos

[quote user="kuria" post="339404"]κατ΄ εμενα υπαρχουν 3 τυποι ανθρωπων:

ο prostyhos

o amfiprostyhos

και η kuria

εσυ εισαι τιποτα αλλο;  :razz:[/quote]

μαλιστα, τωρα πλησιαζουμε σωστα το θεμα.  :P

pixie

Υπάρχουν και νεώτερα! Κατ' εμένα, δυο είναι οι βασικοί τύποι των ανθρώπων ανάλογα με τον τρόπο που αναζητούν τη γνώση: Οι Θεωρητικοί και οι Πρακτικοί.

Ο τύπος του Θεωρητικού, δεν αρκείται στην εξωτερική όψη των πραγμάτων, αλλά προωθεί τη σκέψη βαθύτερα, ψάχνοντας με το φιλόσοφο, ανήσυχο πνεύμα του τον σκοπό της ύπαρξης.
Οι τύποι αυτοί χαράζουν νέους δρόμους και με τις εμπνεύσεις τους και τα επιτεύγματά τους συνεισφέρουν στην πρόοδο και την εξέλιξη του πολιτισμού.

Στον τύπο του Θεωρητικού ανήκουν οι μεγάλοι ποιητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες, φιλόσοφοι.

Στον τύπο του Πρακτικού ανήκουν όσοι αναλώνονται σε εφαρμογές και πρακτικά έργα! Έχουν επιχειρηματικό πνεύμα και είναι αυτοί που τους αφορά απόλυτα η ύλη.
Δεν απασχολούν καθόλου τον νου τους με ζητήματα αυτοενδοσκόπησης και αυτογνωσίας, αντίθετα μάλιστα θεωρούν όλα αυτά αλλά και τους ανθρώπους που ασχολούνται μ΄αυτά, φύρα και χάσιμο χρόνου!

Εδώ μπορείτε να πείτε πού ανήκετε? :mrblue:  ;-)

KostasD33

Μεταξύ μαύρου και άσπρου υπάρχουν εκατοντάδες διαβαθμίσεις του γκρι…. Άμα βάλεις και τα χρώματα τότε οι συνδυασμοί είναι ακόμα πιο πολλοί. ...
Οπότε δεν ανήκω.....

pixie

Να βοηθήσω? :mrblue:

'Εχεις δίκιο, για τις ενδιάμεσες ομάδες ή [άλλως πως] αποχρώσεις.

Τελείως χοντρικά, αν όντως έπρεπε - που δεν πρέπει - να χωριστούμε σε δυο βασικές κατηγορίες... Εγώ νομίζω πως ανήκεις στους Πρακτικούς τύπους... ;-)
Άλλη ματζέντα δεν έχουμε! :lol:

KostasD33

με το νομίζω κι εγώ είμαι τώρα στη χονολουλού.....

νομιζω πως ειναι υπερβολικά απλοποιημένο αυτο κι αντι να βγαζει μια σύνθεση στην τελική απλά βάζει ταμπελάκι.... και δη άσχετο....

193 Επισκέπτες, 0 Χρήστες