Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 323
  • Total: 323

Το Κλειδί της Επιτυχίας...

Ξεκίνησε από pixie, Αυγούστου 14, 2010, 11:45:14 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Υπάρχει μέσα στον καθένα από εμάς μια υπέροχη ιδιότητα που ονομάζεται Θέληση!

Βέβαια, εκείνο που είναι πολύ σημαντικό, είναι η γνώση του πώς να ενεργοποιούμε και να αξιοποιούμε σε μεγάλο βαθμό αυτόν τον ψυχικό μηχανισμό και επίσης η ανάπτυξη την ικανότητας ελέγχου αυτής της δύναμης μέσω της αυτοκυριαρχίας.

Η λειτουργία της θέλησης είναι εκείνη που στην ουσία ωθεί κάθε πράξη μας, εκείνη που μας βοηθά να υπερνικούμε εμπόδια και δυσκολίες, αν φυσικά είμαστε σε θέση να την κατευθύνουμε αποτελεσματικά.

Δεν θα πίστευα για κανέναν ότι είναι αδύναμο ον, με σκοπό να τον διαχωρίσω από κάποιον άλλο που έχει ένα περισσότερο αποφασισμένο προφίλ, το θέμα είναι να εξασκηθεί και να μάθει κάποιος τρόπους να διαχειρίζεται τη δύναμή του συνειδητά και με συναίσθηση.

Αυτό θα χαρακτήριζα νίκη στη ζωή! Να φτάσει κάποιος στο σημείο να αποκτήσει τον έλεγχο του εαυτού του, των κινήτρων, των εθισμών ή των κακών συνηθειών ή των επιθυμιών του, καλλιεργώντας και κυρίως συνειδητοποιώντας τη δύναμη της Θέλησης!

Μην ξανακούσω φράσεις που δείχνουν ότι μάλλον κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, όπως:

''Θέλω να κόψω το τσιγάρο, αλλά δεν μπορώ!''
''Θέλω να κάνω δίαιτα, αλλά είναι πολύ δύσκολο!''

'Ολα γίνονται, αν πραγματικά το θέλουμε!!!

Συμφωνείτε?

katinaki

συμφωνούμε.
Από τους ανθρώπους δεν λείπει η δύναμη, αλλά η θέληση. (Ουγκώ)

pixie

Στον διαλογισμό κάναμε πολλές φορές ειδικές ασκήσεις για να ελέγξουμε συνειδητά τη θέλησή μας και για να δημιουργήσουμε, πρώτα απ' όλα, μια δυνατή επιθυμία για την ανάπτυξή της!

Σημαντικό να μπορεί να οραματίζεται κάποιος τον εαυτό του να προχωράει με σταθερό κι αποφασιστικό βήμα στη ζωή - σαν να μεταφέρει έναν ισχυρό εξοπλισμό - με συνέπεια κι εστιασμένη πρόθεση και με ανάλογα συναισθήματα να κυριαρχούν μέσα του, όπως η χαρά και οι καλύτερες προοπτικές που διαφαίνονται στον ορίζοντα!

kapoia_za

[quote user="pixie" post="340803"]
Συμφωνείτε?[/quote]
Ναι! :smile:
ωραίο , αισιόδοξο post

pixie

:grin:  :grin:  :grin:

Μια παρόμοια θετική φιλοσοφία για τη ζωή, με έσωσε από δύσκολες καταστάσεις!!!

pixie

Γενικότερα, μια ανατροπή του στατικού τρόπου αντίληψης και δημιουργία πολλών - πολλών ζωηρών εικόνων με όλα τα οφέλη και τις ευκαιρίες που θα προέκυπταν αν δαθέταμε ισχυρή θέληση, αρκούν για να ξυπνήσει μέσα μας η δυνατή επιθυμία να αλλάξουμε μια κατάσταση...

Και αυτό φτάνει?

Δεν ξέρω... αλλά πιστεύω πως το κλειδί το έχει ένας!

KostasD33

[cell class=spoiler]Το Κλειδί της Επιτυχίας... [/cell] Να μη την κυνηγάς αλλά να δημιουργείς τις προϋποθέσεις να σε κυνηγήσει ...
και να μη πας από πόρτες για να μη χρειάζεσαι κλειδιά....

προτιμητέα ανοίγματα χωρίς κλειδιά και μονοπάτια και διαδρομές ....

pixie

[quote user="KostasD33" post="344859"]προτιμητέα ανοίγματα χωρίς κλειδιά και μονοπάτια και διαδρομές ....[/quote]

Θητεία στους δρόμους και πάλι δλδ. να το ρίξουμε στο ''περπάτημα'' στις ανοιχτές περιπλανήσεις ή στις βυθομετρήσεις των οπών αναζητώντας την επιτυχία? Αστειεύομαι... :mricy:

Μήπως τελικά, εκτός από τη δυνατή θέληση και τις συνεχείς διαδρομές που κάποια στιγμή εξοντώνουν, είναι πιο έξυπνο να αναπτύξουμε όσο γίνεται κάποιες ικανότητες στρατηγικής?
Όπως πολύ σωστά είπε ο Κώστας: Να μη την κυνηγάς αλλά να δημιουργείς τις προϋποθέσεις να σε κυνηγήσει... ;-)  :idea:

Βασική προϋπόθεση βέβαια για κάτι τέτοιο: το μυαλό, η νοητική εξάσκηση και κάποιες τεχνικές αυτοανάλυσης και σκέψης υποθέτω!

KostasD33

Βασικά το αναλύεις πολύ και ψάχνοντας για νοητικές εξασκήσεις και τεχνικές αυτοανάλυσης χάνεις το αποτέλεσμα… υποθέτω φυσικά κι εγώ

Αλλά κανένας δεν επέτυχε πολλά χάνοντας τον χρόνο του να αναλύει πώς να τα αναλύσει
Ή υπαρχει φλας έτοιμη στο μυαλό η λύση ή δεν υπάρχουν τεχνικές για να βρίσκεις λύσεις
Οι τεχνικές συνεισφέρουν επικουρικά (αν υπάρχει ή βάση) και όχι κυρίαρχα

pixie

Όχι, δεν χάνεις το αποτέλεσμα... αντίθετα ποντάροντας στο αποτέλεσμα το προσδιορίζεις κιόλας!

Έπειτα, για να σου έρχεται φλας η λύση και να είναι όντως αποτελεσματική, αυτό προϋποθέτει τρόπο, στρατηγική... σημαίνει δλδ. εξάσκηση[νοητική ή πρακτική] και εμπειρία.

Ορίζουμε συγκεκριμένο στόχο και, για να υπάρξει επιτυχία, αυτό γίνεται με μικρά - μικρά βήματα κάθε φορά, βήματα όμως αποφασισμένα προς τον συγκεκριμένο στόχο. Και εδώ χρειάζεται πολλαπλή σκέψη, εναλλακτικές ιδέες και παράμετροι.
Η επιτυχία δεν καταγράφεται τυχαία, δεν είναι μαγκιά, ούτε είναι θέμα ξαφνικής τύχης. Το ένστικτο ή ο αυθορμητισμός ή το πάθος σαφώς είναι αρωγοί στις κινήσεις μας... αλλά αυτό δεν φτάνει αν δεν ορίζεται ο στόχος.

KostasD33

[quote user="pixie" ]...
Έπειτα, για να σου έρχεται φλας η λύση και να είναι όντως αποτελεσματική, αυτό προϋποθέτει τρόπο, στρατηγική... σημαίνει δλδ. εξάσκηση[νοητική ή πρακτική] και εμπειρία.

Ορίζουμε συγκεκριμένο στόχο και, για να υπάρξει επιτυχία, αυτό γίνεται με μικρά - μικρά βήματα κάθε φορά, βήματα όμως αποφασισμένα προς τον συγκεκριμένο στόχο....
...
[/quote]

Μάγια..
Όλα τα στεπ που αναφέρεις είναι χρήσιμα αλλά είναι ο δικός σου τρόπος σκέψης. Καλός και άγιος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και ο δικός μου τρόπος σκέψης.
Θέλω να πω ότι η εκαστοτε υποκειμενική μεθοδολογία δεν είναι αντικειμενική σταθερά γιά όλους.
Σίγουρα υπάρχουν ομαδοποιήσεις ότι χ άνθρωποι σκέπτονται με το α ή β τρόπο και ψ άλλοι με γ ή δ ή και άλλοι συνδυασμοί.
Οι επιτυχίες δεν είναι κατανεμημένες ακόμα με βάση την α ή β μεθοδολογία.
Έχουν γραφτεί εκατοντάδες βιβλία από διαφόρους σοβαρούς και πολλούς τσαρλατάνους εκατοντάδων σελίδων που ο καθένας ευαγγελίζεται ότι κάνε έτσι ή αλλιώς και θα έχεις επιτυχία. Φέρνουν μάλιστα και παράδειγμα ο Ωνάσης έτσι έκανε ή ο άλλος έτσι έκανε και πετυχε….

Μακάρι να ήταν τόσο απλοϊκή η όλη υπόθεση της όποιας επιτυχίας ή ευτυχίας, θα διαβάζαμε το ίδιο τελικό κείμενο όλοι μαζί και θα ήμασταν επιτυχημένοι όλοι μαζί….

Άτοπο φυσικά διότι η επιτυχία κάποιων προϋποθέτει την αποτυχία άλλων… στην τελική είναι ένα συγκριτικό μέγεθος η επιτυχία και όχι μια απόλυτη σταθερά

Για να εξηγήσω τι εννοώ συγκριτικό μέγεθος θα φέρω μερικά ακραία παραδείγματα
Πριν 100 πχ χρόνια το να έχει κάποιος ένα κοτόπουλο τον μήνα για φαγητό και μερικά κιλά ζαρζαβατικά μαζί με δυο ζευγάρια υποδήματα και δυο αλλαξιές ρούχα ήταν επιτυχία
Σήμερα θα ήταν ένας ρακένδυτος μετανάστης ξένος σε ξένη χώρα

Φυσικά για να μη πάμε στο παρελθόν στο ¼ περίπου του πληθυσμού της γης αυτές είναι οι συνθήκες ζωής και σήμερα σαν πριν 100 χρόνια και λιμοκτονούν

Επί πνευματικού επιπέδου επιτυχία για να μη τα μετράμε όλα με ζαρζαβατικά παράδειγμα θα έφερνα ότι αν κάποτε κάποιος είχε την δυνατότητα να ταξιδέψει σε 2 χώρες πέραν από την πατρίδας του και είχε καταφέρει να διαβάσει 10 βιβλία ήταν κοσμογυρισμένος και διανοούμενος
Σήμερα φυσικά δεν ισχύει αυτό

pixie

Κώστα μου...

Αλλά εγώ δεν ορίζω πουθενά τρόπο σκέψης ή πιθανά τρικάκια - συμβουλές επιτυχίας! :roll:

'Αρα δεν μπορούμε να μιλάμε για υποκειμενισμό ή υποδείξεις με προσωπικά κριτήρια γιατί δεν αναφέρεται κάπου στο τι κινήσεις έκανα ή θα έκανα εγώ στο ευρύ πεδίο της έννοιας επιτυχία... ;-)

Αναφέρομαι λοιπόν γενικά, κι αυτό το οποίο λέω είναι ότι σημαντικό στοιχείο προς την επιτυχία είναι να υπάρχει συγκεκριμένος στόχος, να εστιάζει κάποιος τις προσπάθειές του σε σταθερό στόχο και όχι κινούμενο ή διαρκώς μεταβαλλόμενο - μάλιστα υπομονετικά και βήμα-βήμα πολλές φορές - ώστε να μην αναλώνεται σε άσκοπη σπατάλη και σε πολλά ταμπλώ μαζί.

Δεν προσδιορίζεται όμως ο στόχος... ούτε από εμένα βέβαια, ούτε από εσένα... έτοιμες συνταγές επιτυχίας υπό την μορφή εγχειριδίου δεν υπάρχουν.
Επαφύεται λοιπόν στη νοητική διεύρυνση, στην εμπειρία, στην εξάσκηση, στην ευρηματικότητα, στον τρόπο τέλος πάντων του καθένα η επιλογή του στόχου και η ολοκλήρωσή του.

katinaki

άσε pixie.. έχει πιάσει άλλο σταθμό ο Κώστας  :P

pixie

[quote user="katinaki" post="345002"]άσε pixie.. έχει πιάσει άλλο σταθμό ο Κώστας  :P[/quote]

:mryellow:  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

Λες να έχει και στόχους, katinaki μου, εκεί? Το παιχνίδι με τα βελάκια, ξέρεις... :razz:

323 Επισκέπτες, 0 Χρήστες