Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 326
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 264
  • Total: 265
  • Leon

Σχεσεις μέσω ιντερνετ

Ξεκίνησε από babble, Οκτωβρίου 26, 2010, 11:23:15 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

babble

Τι εμπειρίες έχετε απο τις σχεσεις μέσω ίντερνετ;

pixie

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο forum!  :grin:

Αυτό που κατά βάση κερδίζει στις επαφές μέσω Internet είναι αρχικά το απρόσωπο του θέματος, κάτι που το κάνει πολύ δημοφιλές ως τρόπο γνωριμίας, αλλά και εξαιρετικά γοητευτικό λόγω της μυστικότητας ή ακόμα και των κάποιων κινδύνων εξαπάτησης που μάλλον εξιτάρει αντί να φοβίζει!

Προσωπικά με ενοχλούν φοβερά οι μάσκες, ο καμποτινισμός... μου έχει τύχει να απομυθοποιώ και να αποστασιοποιούμαι από άτομα - ακόμα και εύστροφα και υποσχόμενα στην έκφραση του λόγου - μόλις διαπιστώσω ότι υποδύονται προκάτ ρόλους και είναι fake.
Ένα μικρό παράδειγμα... νομίζω ότι είναι αρκετά γελοίο να πιστεύεις πχ. ότι συνομιλείς διαδικτυακά με κάποια γυναίκα με Χ ιδιότητες και να αποδεικνύεται τελικά άντρας ή το αντίθετο, αυτό αγγίζει τα όρια της διαστροφής του αληθινού... είναι λυπηρό για όσους το κάνουν.

Γιαυτό καλύτερα όταν πρόκειται για προσωπικές σχέσεις, ας είναι in real life!

babble

[quote user="pixie" post="342715"]Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο forum!  :grin:

Αυτό που κατά βάση κερδίζει στις επαφές μέσω Internet είναι αρχικά το απρόσωπο του θέματος, κάτι που το κάνει πολύ δημοφιλές ως τρόπο γνωριμίας, αλλά και εξαιρετικά γοητευτικό λόγω της μυστικότητας ή ακόμα και των κάποιων κινδύνων εξαπάτησης που μάλλον εξιτάρει αντί να φοβίζει!

Προσωπικά με ενοχλούν φοβερά οι μάσκες, ο καμποτινισμός... μου έχει τύχει να απομυθοποιώ και να αποστασιοποιούμαι από άτομα - ακόμα και εύστροφα και υποσχόμενα στην έκφραση του λόγου - μόλις διαπιστώσω ότι υποδύονται προκάτ ρόλους και είναι fake.
Ένα μικρό παράδειγμα... νομίζω ότι είναι αρκετά γελοίο να πιστεύεις πχ. ότι συνομιλείς διαδικτυακά με κάποια γυναίκα με Χ ιδιότητες και να αποδεικνύεται τελικά άντρας ή το αντίθετο, αυτό αγγίζει τα όρια της διαστροφής του αληθινού... είναι λυπηρό για όσους το κάνουν.

Γιαυτό καλύτερα όταν πρόκειται για προσωπικές σχέσεις, ας είναι in real life![/quote]
Θα συμφωνήσω :?

KostasD33

Σε ότι αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις το ιντερνέτ είναι ένα μέσον επικοινωνίας όπως τόσα άλλα ή ένα υποκατάστατο κοινωνίας?
Έχει μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο
Αν είναι ένα μέσο επικοινωνίας τότε είναι κι αυτό τμήμα της real live που λέμε. Κάτι σαν το τηλέφωνο, σαν το γράμμα σαν το ταχυδρομικό περιστέρι. Φυσικά με χιλιάδες περισσότερες διαδραστικές δυνατότητες, αλλά μέσον κι όχι υποκατάστατο ζωής.
Σ αυτή την περίπτωση νομίζω ότι, ότι κάνεις στην ρέαλ λάιφ σου το κάνεις «και» αξιοποιώντας και αυτό το μέσον

Στην άλλη περίπτωση που το ιντερνέτ γίνεται υποκατάστατο κοινωνίας εκεί παίζουν πολλά νέα φρουτάκια και πολλές νέες παραλλαγές. Άλλες θα αποδειχτούν με τον χρόνο αρρωστημένες καταστάσεις άλλες μπορεί να γίνουν τμήμα της καθημερινότητας
Ειδομεν… δεν είναι μακριά όμως ο χρόνος που ένα ποσοστό συνάνθρωπων μας θα ξυπνανε, θα συνδέονται (με όποιο τρόπο μπορεί κανείς να φανταστεί) με ένα δίκτυο, θα παραμένουν σε μια πολυθρόνα όλο το 24 και εκεί θα τρώνε με χαπάκια κι εκεί θα τα κάνουν στην τελική….

Ειδομεν έχει ακόμα δρόμο το πράγμα αλλά υπάρχουν δείγματα και σήμερα…
μια βόλτα σε ιντερνέτ καφέ με καμένους να χτυπάνε 18 ώρα συνδεδεμένοι  σε διαδραστικά παιχνίδια επί μήνες είναι αρκετοί ...

larus audouinii

μια βόλτα σε ιντερνέτ καφέ με καμένους να χτυπάνε 18 ώρα συνδεδεμένοι  σε διαδραστικά παιχνίδια επί μήνες είναι αρκετοί

(Αρρώστια, αρρωστημένες καταστάσεις.... :evil: )
Δεν έχει σχέση άμεσα με το θέμα, όμως η σχέση "χρήστη", είναι το πρωταρχικό κεφάλαιο, από εδώ ξεκινάνε όλα
Η παιδεία που έχει, το νεαρό άτομο από τους μεγαλύτερους και κυρίως τους γονείς του
Ο υπολογιστής πλέον είναι ένα απαραίτητο εργαλείο
Το πως το διαχειρίζομαι και με χειραγωγεί εξαρτάται από εμένα,την προσωπικότητα μου, τον περίγυρο,τις βάσεις στην ζωή μου, τις ανάγκες μου κλπ
Εγώ του δίνω τον ρυθμό, τις ισορροπίες, την σωστή τεχνική  Αν του θέσω λάθος επιλογές, θα έχω λάθος αποτελέσματα

Έχει μεγάλη σημασία όμως το ότι δημιουργεί εθισμό και εξάρτηση Αρρωσταίνει την ψυχή και το σώμα Ας ρίξουμε μια ματιά στην βιβλιογραφία πρώτα εκεί, εφόσων είμαστε χρήστες

Πέρασα ένα διάστημα αφιερώνοντας πάρα πολύ περισσότερο από τον χρόνο μου,(διαβάζοντας, παίζοντας) και θα τολμήσω να πω ότι σαν διέξοδο ήταν ωφέλιμο Και αναγκαίο Ως εκεί
Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις μέσα από το διαδίκτυο όπως συνηθίζεται να λέγεται Ίσως γιατί είναι μια νέα συνήθεια της εποχής μας, της διευρυμένης τεχνολογίας
Θεωρώ όμως πως, από ένα σημείο και μετά τουλάχιστον, είναι άδικο να κατακρίνεται το ίδιο ως το αίτιο για την διαχείρηση και την ευκολία των σχέσεων
Είναι εύλογο να γίνεται και αυτό, ειδικά στα νέα άτομα Το ίδιο γίνεται σε μια έξοδο κλπ, οπουδήποτε
Αν το έχει ο "χρήστης", θα βρει τρόπους και χωρίς έναν υπολογιστή Στον δρόμο, μέσα από το τηλέφωνο, οπουδήποτε και οτιδήποτε για να περνάει καλά
ή να μην περνάει καλά
Το ίδιο συμβαίνει και με το να είναι κάποιος αληθινός σε όλες της φάσεις της προσωπικότητάς του Άρα πιθανά να μαθαίνεις και κάποιον μέσα από το διαδίκτυο Αυτό ίσως είναι η παγίδα, ίσως το κομάτι της αληθινής κοινωνικότητας
Το θέμα είναι ο χρήστης της ζωής του  ;-)
Το κόλλημα που έχω, λάθος σωστό δεν ξέρω, αυτό πιστεύω όμως, με την αντίθεση γενικότερα στην ανάλωση,και το εννοώ, στις επιλογές μου, αν και διαλέγω την ρεαλιστικότητα, με έχει καταστήσει αρκετα φειδωλή,  :lol:  :razz:

kuria

γι αυτο σου λεω να παιρνεις και κανα τηλεφωνο... για να μη μας λενε "σχεση του ιντερνετ"  :lol:
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

larus audouinii

'Εστειλα μαντινάδες ..με το περιστέρι...  :lol:

rain

[quote user="babble" post="342714"]Τι εμπειρίες έχετε απο τις σχεσεις μέσω ίντερνετ;[/quote]
Παλιά λέγανε μάθε τέχνη και άστηνα. Τώρα λένε κάνε σχέση κι άστη, που ξέρεις μπορεί να σου κάτσει.  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

katinaki

[quote user="larus audouinii" post="342780"]'Εστειλα μαντινάδες ..με το περιστέρι...  :lol:[/quote]

ευχαριστώ  :mrgreen:

ΒΓΑΛΤΕ ΜΟΥ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ  ΝΑ  ΦΥΓΩ  ΤΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ    ,     ΓΙΑ"  ΔΕ  ΜΠΟΡΩ  ΝΑ  ΤΗ  ΘΩΡΩ  ΤΗ  ΡΟΔΟ  ΑΠ" ΤΟ  ΧΑΡΤΗ  !!!  :lol:

rain

Εγώ είμαι μεθυσμένος τώρα ή εσείς είσαστε αλλού για αλλού :!:  :!:  :!:  :?:  :?:  :?:

katinaki

pixie

Πάντως, σημαντικές είναι οι ευκαιρίες επαφής που προσφέρει το διαδίκτυο σε όσους έχουν το σποράκι της επικοινωνίας!

Και νομίζω ότι αυτό που μετράει είναι ο τρόπος που ο καθένας από εμάς είναι σε θέση να το διαχειριστεί.

Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε, στο όνομα της όποιας ανάγκης μας, να μας πλησιάζει προσφέροντας αντίδοτα ή να μας αγγίζει με ψεύτικα λόγια ο κάθε επιτήδειος μεσίτης ονείρων!  :razz:

kuria

σωωωπαααα!!!  :shock:

ποσα ξερεις εσυ μωρε pixie!!!  :lol:
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

katinaki

συνήθως είναι μεσίτης σεξ  :mrgreen:

KostasD33

Με την συνήθη μεσιτική προμήθεια του 3% ?

264 Επισκέπτες, 1 Χρήστης