Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 326
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 306
  • Total: 307
  • Leon

Βράβευση του νέου Μουσείου της Ακρόπολις... από τους Άγγλους

Ξεκίνησε από ntomatas, Νοεμβρίου 09, 2010, 11:07:44 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ntomatas

Σύμφωνα με την Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας, σε διαγωνισμό που πραγματοποίησε στο Λονδίνο, το βραβείο του "Καλύτερου Μουσείου του κόσμου" αποδόθηκε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Σε ειρωνεύονται και να σε βραβεύουν που για την καλύτερη αποδοχή ειρωνίας;

Τέλως πάντων... τώρα που και οι ίδιοι μας δώσανε τα εύσημα... κανένα μαρμαράκι θα πάρουμε;;;

(τα @r%!δια τους θα πάρουμε! :lol: )

KostasD33

[cell class=spoiler]Σε ειρωνεύονται και να σε βραβεύουν που για την καλύτερη αποδοχή ειρωνίας[/cell]
Μη υποτιμάς ότι πράγματι το νέο Μουσείο της ακρόπολης πράγματι να είναι παγκόσμια το καλύτερο της χρονιάς.
Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι είναι ένα από τα καλύτερα θεματικά μουσεία στον κόσμο έχοντας το μέγιστο προνόμιο να έχει διαλεκτική σχέση το ίδιο το νέο Κτήσμα με κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Την ακρόπολη και ειδικά τον Παρθενώνα.

Τον αξίζει τον τίτλο δεν του έκαναν χάρη και αξίζει να καμαρώνουμε για αυτό που κάναμε η δική μας γενιά.

[cell class=spoiler]
Τέλως πάντων... τώρα που και οι ίδιοι μας δώσανε τα εύσημα... κανένα μαρμαράκι θα πάρουμε;;;[/cell]

Μη ξεχνάς ότι οι ψηφίζοντες στην συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχουν καμία σχέση με τους αποφασίζοντες για τα μάρμαρα. Μπορεί (δεν το ξέρω φυσικά) να είναι και σε αντιπαλότητα ή και σε αντιδιαμετρικη θέση.

[cell class=spoiler](τα @r%!δια τους θα πάρουμε! :lol: )[/cell]
πσιτ.....
τώρα αν περιμένεις εσύ να φας καλά από αμελέτητα άγγλων κονόμησες από χέρι. Ούτε με την καλύτερη συνταγή δεν θα καταφέρεις να τα κάνεις τραγανά όπως τα σερβίρει ο Σέσουλας

ntomatas

[quote user="KostasD33" post="343092"][cell class=spoiler]Σε ειρωνεύονται και να σε βραβεύουν που για την καλύτερη αποδοχή ειρωνίας[/cell]
Μη υποτιμάς ότι πράγματι το νέο Μουσείο της ακρόπολης πράγματι να είναι παγκόσμια το καλύτερο της χρονιάς.
Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι είναι ένα από τα καλύτερα θεματικά μουσεία στον κόσμο έχοντας το μέγιστο προνόμιο να έχει διαλεκτική σχέση το ίδιο το νέο Κτήσμα με κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Την ακρόπολη και ειδικά τον Παρθενώνα.

Τον αξίζει τον τίτλο δεν του έκαναν χάρη και αξίζει να καμαρώνουμε για αυτό που κάναμε η δική μας γενιά.

[/quote]

Στη στάση της αγγλικής πλευράς αναφέρομαι. "Δεν έχετε κατάλληλη υποδομή για να πάρετε πίσω τα μάρμαρα χωρίς αυτά να καταστραφούν". Αλλά κατά τα άλλα "Συγχαρητήρια! Έχετε το καλύτερο μουσείο στον κόσμο!".

Έχω πάει στο μουσείο και πραγματικά πιστεύω ότι δεν το ψήφισαν άδικα. Είναι απίστευτο σαν μουσείο.

Όπως επίσης πολύ καλή ήταν και η κίνηση να αφήσουν κενά τα σημεία στα οποία πρέπει να τοποθετηθούν τα κλεμμένα μάρμαρα.

ntomatas

[quote user="KostasD33" post="343092"]
[cell class=spoiler]
Τέλως πάντων... τώρα που και οι ίδιοι μας δώσανε τα εύσημα... κανένα μαρμαράκι θα πάρουμε;;;[/cell]

Μη ξεχνάς ότι οι ψηφίζοντες στην συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχουν καμία σχέση με τους αποφασίζοντες για τα μάρμαρα. Μπορεί (δεν το ξέρω φυσικά) να είναι και σε αντιπαλότητα ή και σε αντιδιαμετρικη θέση.
[/quote]

Κι εμένα στο μυαλό πολιτικής σκοπιμότητας κίνηση μου έφερε, αλλά δεν παύει να μου φαίνεται εκτός από ειρωνική και αρκετά ενοχλητική. Δεν ξέρω αν είναι πολιτικά κατευθυνόμενη η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας (πράγμα που θεωρώ πολύ πιθανό), αλλά τα δικά μου νεύρα τα χτυπήσανε!  :twisted:

Τώρα για τα αμελέτητα τι παραπάνω μορώ να πώ;;;  :mryellow:

KostasD33

Μα αυτό ακριβώς σου λέω να μη μπερδεύεις. Δεν είναι γενικά όλα Άγγλοι.
Η ένωση συντακτών τύπου το ψήφισε. Το έχουν σαν θεσμό 50 χρόνια να ψηφίζουν κάθε χρόνο σχετικά θέματα και προορισμούς.

Η εναντίωση για την επιστροφή των μάρμαρων δεν έχει καμία σχέση μαζί τους. Πιθανολογώ ότι θα εναντιώνεται το υπουργία πολιτισμού της Αγγλίας, το μουσείο που έχει τα μάρμαρα κλπ.
Άσχετο λοιπόν το ένα με το άλλο

Το ότι μπορεί το αντίστοιχο ελληνικό υπουργείο πολιτισμού να χρησιμοποιεί και αυτή την γνωμάτευση σαν θετικό επιχείρημα στο παζάρι που υπάρχει σχετικά αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο θέμα

Το βασικό είναι ότι το Μουσείο Ακρόπολης είναι Έργο και όχι άλλο ένα μπετό και τζάμι και αξίζει να καμαρώνουμε για αυτό

Υ.Γ.
Για τα αμελέτητα βάλε μια καλη συνταγή και στις δικές μας σχετικές ενότητες

ntomatas

Η όλη αρνητικότητα στο αρχικό ποστ ήταν για την επίσημη στάση της Αγγλίας. Όχι για την Ένωση Συντακτών και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Ίσως (ή μάλλον προφανώς!) δεν είναι κατανοητό όπως το γράφω. Όπως βλέπεις κακώς δεν έγινα φιλόλογος! Το 'χω!!!  :mryellow:

ΥΓ.: Αμελέτητα δε δουλεύει το κατάστημα... ειδικά αγγλικά!!!  :mryellow:
       Εκμέκ κανταϊφάκι και κορμός αν ενδιαφέρουν... εδώ είμαστε!  :smile:

KostasD33

306 Επισκέπτες, 1 Χρήστης