Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 315
  • Total: 315

Χοιρινό με Σελινόριζες

Ξεκίνησε από pixie, Φεβρουαρίου 26, 2011, 08:28:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie





Υλικά:

1500 γρ. χοιρινό σε μερίδες
3 - 4 σελινόριζες (ανάλογα με το μέγεθος)
μισή κούπα άσπρο ξηρό κρασί
2 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μεγάλα καρότα
1 κούπα άνηθο
3 - 4 λεμόνια
2 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα δύο ξερά κρεμμύδια, τα οποία έχουμε κόψει σε φετάκια. Βάζουμε το κρέας και το σοτάρουμε κι αυτό να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μισή κούπα άνηθο και 2 κούπες νερό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Καθαρίζουμε τις σελινόριζες από τις φλούδες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Το καθάρισμα της σελινόριζας θέλει καλό και κοφτερό μαχαίρι. Καθαρίζουμε και τα καρότα. Το ένα το κόβουμε σε ροδέλες και το άλλο το τρίβουμε στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Όταν πια το κρέας έχει γίνει, το αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα μας, μέσα στην οποία βάζουμε τα λαχανικά, δηλαδή σελινόριζες, καρότα, κρεμμυδάκια και τον υπόλοιπο άνηθο. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε μισή ωρίτσα ακόμη να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο με τα λεμόνια και τα 2 αυγά και αυγοκόβουμε το φαγητό μας.
Τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα κομμάτια του κρέατος και την ανακινούμε προσεκτικά να καλυφθεί όλο το φαγητό από την σάλτσα του.

Καλή επιτυχία! :grin:

315 Επισκέπτες, 0 Χρήστες