Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 250
  • Total: 250

Ρεβύθια με Ρύζι

Ξεκίνησε από ChEf, Ιανουαρίου 10, 2011, 11:35:24 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

250 γρ. ρεβύθια
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ξερό κρεμμύδι
1 φλυτζανάκι λευκό γλυκό κρασί  
1,5 λίτρο νερό
500 μ.λ. σάλτσα ντομάτας
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φύλλο μαυροδάφνης
αλάτι - πιπέρι
μυρωδικά
½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο ή χοιρινό ή στήθος κοτόπουλο (προαιρετικά)



Οδηγίες

Μουσκεύουμε απο βραδίς τα ρεβύθια με 1 κ.γ.σόδα.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομένο και το καβουρντίζουμε ελάχιστα, προσθέτουμε τα ρεβύθια και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε τα ρεβύθια με το κρασί.
Προσθέτουμε το νερό, την σάλτσα, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, τα μυρωδικά, αλάτι-πιπέρι και την μαυροδάφνη.
Λίγο πρίν να σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε το ρύζι.
Μαγειρεύουμε για 7 λεπτά ακομά ανακατεύοντας πού και πού.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε 30 λεπτά με κλειστό καπάκι να σταθεί.

Μπορούμε άν θέλουμε να προσθέσουμε μέσα και ½ κιλό κρέας σε κομματάκια, είτε χοιρινό, είτε μοσχαρίσιο ή στήθος κοτόπουλο. Άν θα βάλουμε μέσα και κρέας θα πρέπει να το τσιγαρίσουμε και αυτό αρχικά με το κρεμμύδι και τα ρεβύθια.

250 Επισκέπτες, 0 Χρήστες