Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 304
  • Total: 305
  • cuba

Πρασοτηγανιά με Χοιρινό

Ξεκίνησε από ChEf, Οκτωβρίου 24, 2010, 11:36:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο για τηγανιά  
ελαιόλαδο
1 και μισό κιλό πράσα ψιλοκομμένα και πλυμένα
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1-2 κ.γ. μουστάρδα
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι, κύμινο, δάφνη



Οδηγίες

Βράζετε τα κομμάτια του κρέατος σε νερό με λίγο ελαιόλαδο και 2-3 φύλλα δάφνης για να μαλακώσουν (το χοιρινό θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο). Αφαιρέστε τον αφρό.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζετε το κρέας από το νερό.
Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα και σωτάρετε τα κρέατα μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα πράσα και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν αρκετά.
Σβήνετε με το κρασί, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά.
Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέστε περίπου 1 ποτήρι νερό με το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και κύμινο, ανάλογα με το γούστο σας.
Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο λεμόνι ακόμα στο πιάτο που θα το σερβίρετε.

304 Επισκέπτες, 1 Χρήστης