Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 434
  • Total: 435
  • Leon

Πρόταση

Ξεκίνησε από Nikos Apomakros, Ιουνίου 23, 2011, 03:24:42 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos Apomakros

Το έχω δει σε κάποιο φόρουμ και θεωρώ πως είναι καλή ιδέα.
Πρόκειται για Θεματική ενότητα στην οποία οι διαχειριστές τοποθετούν (επικολλούν)
αποσπασματικά ή πλήρως, δημοσιεύματα του φόρουμ, τα οποία κρίνουν πως είναι
άξια αναφοράς και με κάποιο τρόπο ξεχωρίζουν.
Κάτι δηλαδή σαν ενότητα-αρχείο από "Αγαπημένα" δημοσιεύματα.

Ξεφεύγοντας λίγο από αυτό, η δική μου πρόταση θα ήταν πέρα από τους
διαχειριστές, να υπάρχει και η δυνατότητα σε όλους τους εγγεγραμμένους
να επικολλήσουν εκεί κάποιο δημοσίευμα που τους άρεσε, αν όχι ολόκληρο,
ένα συγκεκριμένο τμήμα του.

Σε γενικές γραμμές... αυτή είναι η πρότασή μου...

AdminForum

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος?

Στο α33 υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογήσεις τα θέματα οπότε ξεχωρίζουν.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να ανήκουν παράλληλα και σε αρθρογραφίες ενότητες. Δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως αυτή η δυνατότητα μέχρι τώρα.

Μπορείς να μου στείλεις και ΠΜ με το φόρουμ που αναφέρεσαι.

AdminForum

Ευχαριστώ για το ΠΜ σου.

Ενημερώνω και εδώ τμήμα της απαντήσεως μου για κάθε χρήσιμη πρόταση και από τα άλλα άτομα που δραστηριοποιούντο στο φόρουμ

[cell class=spoiler]
...
...
Έχουμε δρομολογήσει την νέα κεντρική σελίδα του α33.
Πάρε μια πρώτη εικόνα εδώ.

http://www.a33.gr/index.php?page=9

Χρειάζεται ακόμα συμμαζέματα και εικαστικές όπως και λειτουργικές διορθώσεις, για αυτό δεν την έχουμε κάνει ακόμα κεντρική.

Στο ζητούμενο που αναφέρεσαι μάλλον καλύπτει αυτό που ρωτάς με πιο ολοκληρωμένο τρόπο.

Δηλαδή το κάθε θέμα στο φόρουμ, ανεξάρτητα σε ποια ενότητα του φόρουμ ανήκει συγχρόνως μπορούμε να επιλέξουμε να ανήκει σε μια κατηγορία Άρθρων, και αυτά τα άρθρα προβάλλονται και στην κεντρική αλλά και ανά κατηγορία άρθρων.

Πρέπει ακόμα να αποφασίσουμε τα δικαιώματα χρηστών που θα μπορούν από μόνοι τους να ορίζουν αν το θέμα θα είναι και άρθρο ή μόνο θέμα στο φόρουμ.

Καλή ιδέα να υπάρχει και ανοιχτή ενότητα για όσους θέλουν να προτείνουν το τάδε θέμα να είναι και άρθρο για τους συντονιστές.
Φυσικά και η ψηφοφορία των χρηστών σε κάθε θέμα μπορεί να μας επηρεάζει.

Θα μεταφέρω τμήμα του διαλόγου μας και στο δημόσιο φόρουμ ώστε αν υπάρχουν κι άλλες προτάσεις σχετικά να συνεκτιμηθούν.

...
[/cell]

pixie

Κάποια θέματα ασφαλώς προβάλλονται και τώρα στην υπάρχουσα αρχική σελίδα!

'Η, για να το θέσω καλύτερα, κάποιες ενότητες/άρθρα έχουν επιλεγεί από το site ώστε να  εμφανίζουν τα θέματά τους αυτόματα και εκ παραλλήλου με την ενότητα και στην αρχική σελίδα.
Βεβαίως δεν γίνεται επιλογή, με την έννοια της αξιολόγησης ή την ξεχωριστή γραφή ή την ποιότητα του νοήματος... γιατί μάλλον πάνω και σε τέτοια βάση κατάλαβα ότι γίνεται συζήτηση.

Η πρόταση είναι να αλλάξει αυτό? Να μπορούν να επιλέγονται θέματα και από άλλες σημαντικές ενότητες - όπως πχ. τα Ειδικά Θέματα - ή κείμενα πέραν των αρθρογραφικών?

Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό, αλλά θα είναι καλή η ιδέα να επιλέγουν ή να προτείνουν ή να έχουν τη δυνατότητα να επικολλούν, σε κάποια δεδομένη ενότητα, αγαπημένα κείμενα και οι χρήστες!

black_velvet

Θα συμφωνήσω μόνον εάν θα υπάρχουνε πολύ συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης των κειμένων αυτών.
Απλά ένα "αγαπημένο" δεν μου αρκεί. Διότι αγαπημένο μου μπορεί να είναι οτιδήποτε γράφει ο φίλος μου κι η κολλητή μου (για παράδειγμα).

Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ αυτό που προτείνει ο Nikos Apomakros (καλώς όρισες), δεν έχει καμία σχέση με τα θέματα που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του α33. Αυτό που βλέπω εγώ στην πρότασή του είναι μια εντελώς νέα ενότητα στα forums του a33.

Επειδή λοιπόν μιλάμε για κάτι εντελώς νέο για τον α33, αν και εφόσον ξεκινήσει κάτι τέτοιο, θα ήθελα να γίνεται μόνον από την διαχείριση, σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Ίσως με κάποια μορφή ψηφοφορίας από τους χρήστες; Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε. Προτού όμως πάρει μορφή μια τέτοια, πολύ εύθραυστη (κατά τη γνώμη μου) ενότητα, δεν θα ήθελα να υπάρχει πλήρης συμμετοχή χρηστών.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

Λοιπόν μιας και ξαναζεστάθηκε το θέμα ας το επιταχύνουμε λίγο.

Δεν θα χρειαστεί να γίνει νέα ενότητα. Αλλά όλες όλα τα ποστ σε όλες τις ενότητες θα μπορούν να παίρνουν χαρακτηρισμό ως «άρθρα».
Τα ποια ποστ θα επιλέγονται να είναι ως άρθρα θα το δούμε ξεχωριστά.
Αυτή την στιγμή στην δοκιμαστική σελίδα που υπάρχει τα υπάρχοντα άρθρα είναι τα

:arrow: Αθλητικά
 :arrow: Πολιτική Κόσμος
 :arrow: Πολιτική Ελλάδα
 :arrow: Πολιτισμός
 :arrow: Περιβάλλον
 :arrow: Κοινωνία
 :arrow: Magazinno
 :arrow: Υγεία
 :arrow: Radio a33
 :arrow: Επικαιρότητα
 :arrow: Ειδικά θέματα

Αν υπάρχουν ας προταθούν αλλαγές σε αυτά (προσθήκες αφαιρέσεις κλπ)

Αυτή την στιγμή έχουν αυτά ως εικονίδια. Πέρα του ότι είναι μεγάλα και στην τελική τα μικραίνουμε αν υπάρχουν καλύτερα εικονίδια για την κάθε ενότητα καλοδεχούμενο. Οι εικόνες πρέπει να είναι ημιδιαφανείς (δηλαδή σε μορφή gif  ή png)

Ποια κείμενα θα παίρνουν και χαρακτήρα άρθρου θα το φροντίζουν στην αρχή οι συντονιστές και μετέπειτα όσοι εκ των χρηστών επιθυμούν και εγκριθούν να είναι και αρθρογράφοι.
Φυσικά και ο κάθε χρήστης θα μπορεί με προσωπικό μήνυμα στους συντονιστές να προτείνει όποια νομίζει ότι πρέπει να χαρακτηριστούν ως άρθρα και σε ποια ενότητα άρθρων να είναι.

Αυτά σαν σκέψεις πρώτου γύρου και μετά ανάλογα με την εξέλιξη θα μάθουμε από τα λάθη μας.

Καλό είναι να δείτε με προσοχή την νέα προς διαμόρφωση κεντρική σελίδα του α33 και για άλλες ελλείψεις ή προτάσεις σχετικά.

Νέα σελίδα > http://www.a33.gr/index.php?page=9

pixie

Η εμφάνιση και των Ειδικών Θεμάτων στην αρχική, προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα.  :grin:

Επίσης, στο θέμα των εικονιδίων που αναφέρεις, διαθέτει άπειρα το αρχείο μου, αυτής της μορφής και υπάρχει η δυνατότητα να τα επεξεργαστώ ανάλογα.
Πλην όμως... έχω ένα θεματάκι με το Upload image και το Albuming με δυσκολεύει. ;-)

black_velvet

[quote user="pixie" post="350906"]...
 το Albuming με δυσκολεύει. ;-)[/quote]

Ίσως επειδή είναι albumimg και όχι albuming ?  :roll:  :roll:  :roll:

Πέρα από την πλάκα ( :razz: ), ό,τι απορία έχεις, μπορούμε να την λύσουμε.
Οι φωτογραφίες στα άλμπουμ διευκολύνουνε πάρα πολύ την εύρεση, άρα και χρήση του αρχείου από όλους τους χρήστες. Γι' αυτό και θεωρώ πως είναι προτιμότερη από κάθε άλλη επιλογή.

Λίγες δοκιμές στην κατάλληλη ενότητα σίγουρα θα σε πείσουνε.  ;-) (Ας μην ξεφύγουμε εδώ με αναλύσεις πάνω σε αυτό το θέμα και στην σωστή χρήση της [albumimg].
Μέχρι τότε, απλά στέλνεις τα αρχεία σου στο παγωτάκι κι εκείνος θα κάνει όλα τα υπόλοιπα.  :mryellow:

KostasD33

οι κατηγοροποίηση με τα άρθρα καλή είναι?
καμιά πρόταση για αυτά?
Ξεχάστε  τις ενότητες του φόρουμ, θα μπορούμε οποιοδήποτε κείμενο απο οποιαδήποτε ενότητα να το εντάσουμε σε οποιαδήποτε κατηγορία άρθρου.

black_velvet

[quote user="KostasD33" post="351095"]οι κατηγοροποίηση με τα άρθρα καλή είναι?
καμιά πρόταση για αυτά?
Ξεχάστε  τις ενότητες του φόρουμ, θα μπορούμε οποιοδήποτε κείμενο απο οποιαδήποτε ενότητα να το εντάσουμε σε κατηγορία άρθρου.[/quote]

Από την στιγμή που θα μπορεί να μπαίνει από κάθε ενότητα, για ποια κατηγοροιοποίηση μιλάμε; Αφού είναι όλες οι ενότητες εκτός από Καφέ, Σχέσεις, Θρησκείες κλπ.

KostasD33

[quote user="Nikos Apomakros" post="357001"]
.....
Ο δικός μου σκοπός ήταν απλά να υπάρχει μια θεματική ενότητα που να συγκεντρώνει κάποια
πολύ συγκεκριμένα τραγούδια/βίντεο που δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα (αν όχι καθόλου) και θα
ήταν εκτός θέματος σε ενότητες όπως

.....
.....
Η πρότασή μου είχε να κάνει καθαρά με κατηγοριοποίηση, διαχωρισμό, συγκέντρωση, συλλογή.
Όμως...
Κατανοώ (και σέβομαι) την σκέψη από πλευράς συντονιστή ότι ήδη οι ενότητες με βίνετο είναι πολλές.
Η άποψή μου ωστόσο είναι ότι κάποιες από τις άνωθι υπάρχουσες θεματικές ενότητες είναι που
στερούνται νοήματος ύπαρξης και όχι αυτή που πρότεινα
. Ωστόσο ούτε σεβαστή περιμένω να γίνει
η άποψή μου, ούτε να εισακουστεί. Όχι επειδή υποτιμάται, αλλά επειδή στην τελική δεν θα είμαι
εγώ αυτός που θα τρέχει πίσω από τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενό τους ή την άσχετη πχ
θεματολογία των δημοσιευμάτων τους, ούτε αυτός που νοιάζεται πραγματικά για το γενικότερο
περιεχόμενο του α33. Η άποψη των συντονιστών, διαχειριστών κτλ έχει περισσότερη αξία,
επειδή τουλάχιστον είναι καλοπροαίρετη (εννοώντας ότι υπηρετεί/εξυπηρετεί το φόρουμ).
Δεν κολακεύω. Θεωρώ ότι λέω με έναν δικό μου τρόπο αυτό που πραγματικά συμβαίνει.
.[/quote]

Νικόλα επειδή η άποψη σου είναι και σεβαστή και εισακούεται μπορείς να πεις πιο συγκεκριμένα τι εννοείς?
Πράγματι χρειάζεται ένα ρετουσάρισμα σε μερικές ενότητες και περνάνε διαφορες σκέψεις κατά νου, οποτε αν μπορείς να συνεισφέρεις σε έναν προβληματισμό από εμενα καλοδεχούμενος.

υ.γ.
Μετέφερα εδώ το απόσπασμα από τον άλλο θέμα σου για να μην το χαλάσω άθελα μου.

Nikos Apomakros

Η όλη ιδέα είχε "συμπιεστεί" στον τίτλο της θεματικής ενότητας. Δηλαδή να αφορά βίντεο που
δεν θα μπορούσαν εύκολα να μπουν σε κάποια κατηγορία. Bίντεο που έχουν μουσική  
πχ από αγαπημένα παιχνίδια (βλ. tetris, warcraft), από πλανόδιους μουσικούς (street music),
από ερασιτέχνες ή γκρουπ που είτε στο σπίτι τους, είτε σε στούντιο προσπάθησαν να αποδώσουν
με έναν δικό τους πρωτότυπο/ιδιαίτερο ή όμορφο τρόπο γνωστά τραγούδια (covers/remix).

Γενικά οτιδήποτε δεν ανήκει ακριβώς στη βιομηχανία της μουσικής, οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητα
το άκρον άωτον της τεχνικής, οτιδήποτε νομίζουμε αξίζει αναφοράς γιατί με έναν τρόπο αλλόκοτο
αγγίζει.

Είχα κατά νου μια ενότητα που να μπορούν να μπουν βίντεο σαν τα παρακάτω χωρίς να προκαλείται
κάποιου είδους σύγχυση ή δυσαρέσκεια...

"Rare/Unusual/Weird"

"Tracking, Game theme"

"Cover"

"Cover/Remix"

"Street Music"

434 Επισκέπτες, 1 Χρήστης