Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 236
  • Total: 236

ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ

Ξεκίνησε από papadia, Ιουλίου 17, 2011, 11:11:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

papadia

ευ+αθανασια=ευθανασια....ενας ηρεμος, ανωδυνος κ αξιοπρεπης θανατος...
ενας θανατος που στοχευει ασθενεις που βρισκονται στο τελικο σταδιο της ζωης τους να μη βασανιζονται..
αλλα εχει κ την εννοια του καλου θανατου..αναφερεται στη προσφορα βοηθειας απο ευσπλαχνια κ συμπονοια
που αποσκοπουν στη προκληση η επισπευση του θανατου γιαυτο κ ονομαζεται θανατος απο ευσπλαχνια
(mercy killing) ..πολλες διαμαχες γιαυτο θεμα κ ειδικα διαμαχες με τη χριστιανικη διδασκαλια, συμφωνα με την οποια
μονο ο θεος μπορει να διαθετει τη ζωη κ το θανατο.
Παρολα αυτα τα τελευταια χρονια εγιναν προσπαθεις για τη νομιμοτητα  της ευθανασιας κ παλι προκυπτει το ερωτημα αν ο ανθρωπος εχει το δικαιωμα να δωσει ενα τελος ευκολο κ γαληνιο στη ζωη συνανθρωπου του....
μπορουμε να αναγνωρισουμε σε καποιοντο ηθικο δικαιωμα να επιλεγει ενα προωρο θανατο? Υπαρχει σχεση μεταξυ της ευθανασιας και του φονου? εχω το δικαιωμα σαν ελευθερος ανθρωπος να επιλεξω το θανατο μου?
...οσο μπορω...οταν μπορω...

black_velvet

Πάντα αναρωτιόμουν. Και δεν μπορούσα να καταλήξω. Είμαι υπέρ ή κατά της ευθανασίας;

Μέχρι που είδα τον γονιό μου να σβήνει σταδιακά. Και πλέον, από τότε ξέρω: είμαι σαφέστατα κατά της ευθανασίας. Η ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία. Και δεν θα την στερήσω ποτέ από κανέναν, ούτε καν στο όνομα της οποιασδήποτε "ευσπλαχνίας".
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Nikos Apomakros

Θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να τερματίσει την ζωή του αν κι εφόσον το κρίνει απαραίτητο.
Το πρόβλημα που ξαφνικά προκύπτει, είναι η δυσκολία να αναγνωριστεί υπό ποιές συνθήκες και
διεργασίες ακριβώς ελήφθη αυτή η απόφαση. Οπότε είμαι υπέρ της ευθανασίας, με μοναδικές εξαιρέσεις
την διαπιστωμένη ψυχική ασθένεια (σε βαριά μορφή) και την χρήση χημικών ουσιών που ίσως οδηγούν
σε παρόμοιες τάσεις ή τις περιπτώσεις ανηλίκων.

Κάθε άλλη συνειδητή απόφαση, από ενήλικα, που δεν είναι χρήστης ουσιών, που δεν έχει εξακριβωμένη
ψυχική ασθένεια βαριάς μορφής (γιατί είναι της μόδας όλοι να προκύπτουν ελαφράς μορφής καταθλιπτικοί,
ή αγχωτικοί ή και σχιζοφρενείς ή οτιδήποτε... σε δουλειά να βρίσκονται οι ψυχολόγοι δηλαδή)
είναι απόλυτα αποδεκτή εκ μέρους μου.

Τώρα... στην περίπτωση που θα έπρεπε να πάρω απόφαση για άλλον, γιατί ο ίδιος δεν θα είχε επαφή
με το περιβάλλον... Δεν ξέρω. Είναι σαν να με ρωτούν αν θα σκότωνα για να επιβιώσω. Μπορεί... μπορεί
και να αυτοκτονούσα. Όλα παίζονται στη λεπτομέρεια και στο ζύγι...

jcdenton

[quote user="papadia" post="351904"]ευ+αθανασια=ευθανασια....ενας ηρεμος, ανωδυνος κ αξιοπρεπης θανατος...[/quote]

συγγνώμη που σε διορθώνω, αλλά το σωστό είναι ευθανασία = ευ + θάνατος ;)
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

vencedor

[quote user="black_velvet" post="351910"]Πάντα αναρωτιόμουν. Και δεν μπορούσα να καταλήξω. Είμαι υπέρ ή κατά της ευθανασίας;

Μέχρι που είδα τον γονιό μου να σβήνει σταδιακά. Και πλέον, από τότε ξέρω: είμαι σαφέστατα κατά της ευθανασίας. Η ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία. Και δεν θα την στερήσω ποτέ από κανέναν, ούτε καν στο όνομα της οποιασδήποτε "ευσπλαχνίας".[/quote]

...δευτερωνω.. ;-)
με μια μικρη διαφοροποιηση μονο... η ελπιδα πεθαινει προτελευταια.. τελευταιος πεθαινει αυτος που ελπιζει..

Nikos Apomakros

καλά μη τσακώνεστε :) παίζει και να πεθαίνουν μαζί...

papadia

....ειναι η τριτη φορα στη ζωη μου

που ηρθα αντιμετωπη στι διλλημα

ευθανασια ή οχι????

κ πηρα την αποφαση να κανω ευθανασια

στο γατο μου πριν απο μιση ωρα ακριβως

η εμπειρια πολυ οδυνηρη αλλα συγχρονως

πολυ πολυ λυτρωτικη...

αλλα βεβαια κ το σοκ πολυ μεγαλο!!!!!!!!!!

jcdenton

papadia συλλυπητήρια  :sad:
Ross Perot (1930 - ...)

papadia

..ευχαριστω.

μονο αν ειχες ποτε σου ζωακι μπορεις να καταλαβεις......

katinaki

είχα εγώ και τα έχω περάσει αυτά. Δεν ξαναπήρα από τότε γάτα. Τις ταΐζω απ' έξω δεν αντέχω μιλάμε

papadia

..ξερεις κατι βρε κατινακι?

ηταν σαν ανθρωπος....δεν ηταν γατα

κ ακομα τον βλεπω πως ξεψυχησε....

οδυνηρη εμεπιρια

τερμα με τα ζωα....τελος....

οχι αλλο πια....

jcdenton

papadia είχα ζωάκι & σε καταλαβαίνω. Ξέρω πως είναι να το χάνεις. Νοερά σε αγκαλιάζω για σου πάρω τη θλίψη  :sad:
Ross Perot (1930 - ...)

kuria

με τις απολυτα, για τον ιατρικο και οχι μονο κοσμο, καταδικασμενες περιπτωσεις, που ανετρεψαν πανηγυρικα ολα τα προγνωστικα και που ειχα την υπερτατη τυχη να συναντησω στην πολυετη καριερα καθως και προσωπικη ζωη μου, δηλωνω με πληρη διαυγεια πνευματος οτι: ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ = ΦΟΝΟΣ!
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Belladona

θα συμφωνήσω εν μέρη κατά της ευθανασίας, γιατι υπάρχουν και καταστάσεις ασθενείας μη αναστρέψιμες και βλέπεις ότι ο ασθενής εξαθλιώνεται και υποφέρει από την πορεία της αρρώστιας του (το έχω βιώσει δυστυχώς  :cry: ) τότε λες καλύτερα να "φύγει" τουλάχιστον αξιοπρεπώς  :sad:

papadia

[quote user="jcdenton" post="364333"]papadia είχα ζωάκι & σε καταλαβαίνω. Ξέρω πως είναι να το χάνεις. Νοερά σε αγκαλιάζω για σου πάρω τη θλίψη  :sad:[/quote]...σε ευχαριστω παρα πολυ κ οτι χρειαζομουν μια αγκαλια πιστεψε με

236 Επισκέπτες, 0 Χρήστες