Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 686
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 696
  • Total: 697
  • Leon

Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο - Πέθανε ο Νίκος Κοεμτζής

Ξεκίνησε από KostasD33, Σεπτεμβρίου 23, 2011, 06:43:35 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι ο Νίκος Κοεμτζής σε ηλικία 74 ετών. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε βρεθεί λιπόθυμος από περαστικούς στο Μοναστηράκι. Ο Κοεμτζής είχε καταδικαστεί τρεις φορές σε θάνατο και οκτώ φορές σε ισόβια για τρείς ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο από την ταινία Παραγγελιά του Παύλου Τάσσιου.

Ο Νίκος Κοεμτζής ήταν πεσμένος για περισσότερες από δύο ώρες σε πεζοδρόμιο στο Μοναστηράκι, ώσπου κάποιοι διερχόμενοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε σε κλινική, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο θάνατός του 74χρονου Κοεμτζή οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.
Την άγρια ιστορία του Νίκου Κοεμτζή έχει μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο σκηνοθέτης Παύλος Τάσσιος με την ταινία Παραγγελιά.

Τον Φεβρουάριο του 1973, μόλις είχε αποφυλακιστεί για κλοπή, πήγε με την παρέα του σε νυχτερικό κέντρο.

Ο αδελφός του, Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά το τραγούδι Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Μαζί του σηκώθηκαν και άλλα άτομα.

Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως είναι «παραγγελιά».

Ακολούθησε συμπλοκή και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρεις αστυνομικούς.

Υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του, γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του.

Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οχτώ φορές σε ισόβια, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση.

Το 1977 η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1979, ο Διονύσης Σαββόπουλος στο δίσκο Ρεζέρβα συμπεριλαμβάνει ένα τραγούδι με τίτλος «Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο». [align=right]
[/align]
Το 1980 ο Παύλος Τάσιος αποτύπωσε την ιστορία στην ταινία Παραγγελιά με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Αντώνη Αντωνίου.

astatos

εχω δει παρομοια περιστατικά παλιότερα στο εξωτερικό και σκεφτόμουν ότι στην ελλάδα ποτέ δε θα αφήναμε να συμβεί κάτι τέτοιο αλλα μια απ τα ίδια κι εδω , όσο μεγαλύτερη η πόλη τόσο μεγαλύτερη η ανοσία (αναισθησία ) σε τέτοιες εικόνες.....
θελω να πιστευω ότι δε θα φτάσει σ αυτο το βαθμό κι η θεσσαλονίκη.....

Pappas10

Θεωρώ ότι σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει να πεθάνει στον δρόμο.

Απο εκεί και πέρα όμως ο Νίκος Κοεμτζής ήταν ένας φονιάς και η πράξη κακώς "ηρωποιήθηκε", κατά τη γνώμη μου, με τραγούδια και ταινίες.

Για εμένα η ηρωική του πράξη ήταν η ειλικρινής - απ' ό,τι φάνηκε - μεταμέλεια του γι' αυτό που έκανε.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

black_velvet

[quote user="Pappas10" post="356085"]Θεωρώ ότι σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει να πεθάνει στον δρόμο.

Απο εκεί και πέρα όμως ο Νίκος Κοεμτζής ήταν ένας φονιάς και η πράξη κακώς "ηρωποιήθηκε", κατά τη γνώμη μου, με τραγούδια και ταινίες.

Για εμένα η ηρωική του πράξη ήταν η ειλικρινής - απ' ό,τι φάνηκε - μεταμέλεια του γι' αυτό που έκανε.[/quote]

Συμφωνώ και επαυξάνω για τα πρώτα. Και...  ε ναι! εκνευρίζομαι με κάτι τέτοια RIP! Αλήθεια, ευχήθηκε κανείς τα αντίστοιχα και στα θύματά του; τότε; τώρ; οποτεδήποτε;

Στα περί μεταμέλειας, δεν γνωρίζω τίποτε σχετικό άρα δεν μπορώ να έχω και άποψη.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

jcdenton

[quote user="Pappas10" post="356085"]Απο εκεί και πέρα όμως ο Νίκος Κοεμτζής ήταν ένας φονιάς και η πράξη κακώς "ηρωποιήθηκε"[/quote]

Όντως. Συμφωνώ με το κρυφοΠΑΟΚι βαζελάκο (χιχιχιχι). Όταν ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ (& όχι αστυνομικός όπως λένε οι περισσότεροι) σκότωσε το πιτσιρίκι στα Εξάρχεια πριν λίγα χρόνια, είχαμε πορείες, "επετειακά" επεισόδια κάθε Δεκέμβρη, "λαϊκή" απαίτηση για θάνατο του ανθρώπου κλπ. Τότε βγήκε κανείς να πει κάτι παρόμοιο; Να συμπαρασταθεί στις μητέρες των αστυνομικών;
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

sevenseas

[[size=14]i]μονομανια, συνδρομο καταδιωηξης? τι ηταν αυτο που εσπρωξε ενα σαλεμενο μυαλο να σκοτωσει? Χρονια τωρα εβλεπα καθημερινα τον Νικο στην εισοδο της Ευελπιδων να στεκεται αμιλητος και να πουλαει την αυτοβιπογραφια του
Οχι, δεν τον ρωτησα ποτε μου για το περιστατικο. Δεν ηθελα να του το θυμισω, αλλα δεν ημουν και βεβαιος οτι θα μου ελεγε την αληθεια .Ισως δε θα μπορουσε να ξερει ποι ηταν η αληθεια . Τα Σαββατοκυριακα παρατουσε την Ευελπιδων και κατηφοριζε στην πλατεια Μοναστηρακίου . Εκει στεκοταν στην ακρη και παλι αμιλητος . Μπροστά του ενα κασελακι και πανω μια ανοιχτη τσαντα που ειχε αντιγραφα της αυτοβιογραφίας του. Αμιλητος, Χωρις ποτε να φνναξει τι πουλουσε, Ακινητος κι ανεκφραστος .
[/i][/size]

696 Επισκέπτες, 1 Χρήστης