Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 211
  • Total: 212
  • Leon

Covers, Διασκευές, Τracks (πχ μουσική από παιχνίδια) και άλλα "περίεργα" ακούσματα

Ξεκίνησε από Nikos Apomakros, Νοεμβρίου 09, 2011, 10:23:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rizla

αν δεν ειναι φεηκ.. κατασκευασμενο
ειναι εντυπωσιακο.. τουλάχιστον εμενα με εντυπωσιασε..

Nikos Apomakros

Ήταν ακριβώς πριν 16 χρόνια (Πρωτοχρονιά 1996) όταν ιδιαίτερα φορτισμένος κάθισα στον
υπολογιστή και συνέθεσα ένα κομμάτι. Η βασική του μελωδία που υπήρχε στο νου μου ήξερα
ότι δεν ήταν δική μου. Ότι κάπου την είχα ακούσει και μάλιστα ανήκε σε διάσημο συνθέτη.
Την έβαλα ωστόσο ως κεντρικό θέμα στο κομμάτι μου, το πιο αγαπημένο μου κομμάτι, παρά
την κακή του ποιότητα, αφού κάθε φορά που το ακούω θυμάμαι όλα αυτά τα δυσάρεστα για
τα οποία γράφτηκε.

Από τότε, όποιον κι αν είχα ρωτήσει, δεν είχα πάρει κάποια πληροφορία σχετικά με το σε ποιόν
ανήκει αυτή η αρχική/βασική μελωδία. Σήμερα όμως, 15 χρόνια μετά, πραγματικά συγκινήθηκα
όταν εντελώς τυχαία την βρήκα στο youtube. Αδυνατώ να εκφράσω το ακριβές συναίσθημα.

Πρόκειται λοιπόν για Vangelis & J.M.Jarre και πιο συγκεκριμένα για το:

το οποίο είχα καταντήσει έτσι...

Nikos Apomakros

Είμαι αδαής αλλά αυτό το κομμάτι μάλλον είναι λίγο σκότωμα να παιχτεί σε κιθάρα

Rizla

ταξιμια.. φιτιλια.. βυζαντινα καντηλια..
Μονο στην Γαυδο αυτοι οι αυτοσχεδιασμοι..

Nikos Apomakros

Rizla

Nikos Apomakros

Nikos Apomakros

τι; ναι... φυσικά και είμαι φαν των the.piano.guys... Βρίσκω μαγική τη δουλειά τους, τόσο την
ακουστική όσο και την οπτική.

άλλο ένα παρακαλώ...

Nikos Apomakros

:arrow: JCdenton, αναμφισβήτητα ωραία τα κομμάτια που έχεις δημοσιεύσει αλλά νομίζω είναι εκτός
θέματος για τη συγκεκριμένη ενότητα. Δηλαδή εδώ αναρτάται μουσική η οποία είτε έχει παιχτεί
ή τραγουδηθεί από ερασιτέχνες, είτε είναι γνωστή μελωδία που έχει διασκευαστεί με ωραίο ή
και παράξενο τρόπο, είτε αποτελεί μουσική ενός παιχνιδιού, είτε αποτελεί κάτι ιδιαίτερα περίεργο,
πρωτότυπο, σπάνιο κτλ.

Αν ανατρέξεις στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί, πιστεύω θα καταλάβεις τι περίπου ανήκει εδώ και
τι όχι. Γιατί δεν αμφιβάλλω ότι ο τίτλος της ενότητας είναι παρερμηνεύσιμος.

:arrow: Ζαχαρούλα, πολύ καλή η επιλογή σου, ο τύπος είναι φοβερός. Ευχαριστώ που το μοιράστηκες.

:arrow: Θα παρακαλούσα από τους συντονιστές να μεταφερθούν τα τρία βίντεο του jc σε κάποια
από τις υπόλοιπες ενότητες με μουσικά βίντεο γιατί δεν αφορούν τη συγκεκριμένη. Αν δεν είναι
εφικτό ή σωστό κατά τη κρίση σας ή αν υπάρχει επιθυμία που να αντιτίθεται σε αυτό, ας παραμείνουν.

jcdenton

Συγγνώμη για την παρερμηνεία. Δεν ήθελα να μπαχαλέψω το θέμα (αν και το έχω κάνει σε πολλά θέματα  :twisted:  :twisted: ).

Αυτό είναι από την σειρά κινουμένων σχεδίων Saber Rider, το οποίο πέτυχα τυχαία στο youtube. Ελπίζω να σας αρέσει

ΥΓ Nikos Apomakros θυμάσαι ποια τραγούδια είχα αναρτήσει, εκτός θέματος;
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

Nikos Apomakros

[quote user="jcdenton" post="360890"]

ΥΓ Nikos Apomakros θυμάσαι ποια τραγούδια είχα αναρτήσει, εκτός θέματος;[/quote]

Δεν είμαι και πολύ καλός με τα ονόματα και τα συγκεκριμένα τραγούδια δε μου ήταν
γνωστά. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι το πρώτο είχε στο βίντεο εικόνα από album
με επιλογές της Lacta και ήταν κομμάτι με πιάνο, ενώ το 3ο ήταν μάλλον κομμάτι από
soundtrack του "The Rock". Μπορεί να θυμάμαι και λάθος όμως.

rain

Μετά τα "επιλεγμένα κέντρα" το καλύτερο δώρο να χαλαρώσω.  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

Rizla

πολυ καλοι.. προσωπικα με εντυπωσιασαν..
ολοι οι ηχοι στο στομα τους..

δεξια στο πεδιο του youtube θα δειτε και το Shop Suey (μη το χασετε)

αλλα και το ολοκληρο το concert..

01:00 Circle of Life 06:06 Baba Yetu 09:33 Nearer my God to thee 12:19 Ameno 15:48 Tears in Heaven 18:58 Libar 23:16 The UEFA Champions League Anthem 29:54 Mamma Mia 32:51 Rama Lama Ding Dong 35:54 Don't Worry, Be Happy 38:49 Geographical Fugue 41:14 Sound of Silence 51:17 Lady Marmalade 53:46 Africa 57:46 Billy Jean 1:01:06 Bohemian Rhapsody 1:06:44 Chop Suey 1:10:14 Simply The Best 1:13:37 Du Hast 1:17:20 Prodigy Medley 1:25:00 Encore - Baba Yetu, Rama Lama Ding Dong, Circle of Life

Η προφορα τους ειναι λιγο..βαρια  
τα παιδια ειναι απο την Σερβια..

211 Επισκέπτες, 1 Χρήστης