Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 326
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 271
  • Total: 272
  • Leon

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ...

Ξεκίνησε από papadia, Μαΐου 26, 2012, 05:39:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jcdenton

Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

Rizla

Τώρα πού είσαι; Τώρα που κατηγορείς για τα πάντα τους πάντες και τα πάντα, από τον Σόρος έως τους εξωγήινους, αλλά κυρίως βέβαια τους «κουκουλοφόρους, ανθέλληνες, προδότες, αναρχικούς των Εξαρχείων» και τους «ξένους – που – ήρθαν – και – σου – πήραν – την – χώρα». Είσαι έστω και τώρα ελάχιστα συγκεντρωμένος ώστε να καταλάβεις ποιός είναι ο εχθρός και ποιός ο φίλος και ο σύμμαχος; [size=14]Τι ρωτάω; Εσύ είσαι έτοιμος, στο όνομα της Πατρίδας… να ψηφίσεις ακόμα και τα παιδιά του Αδόλφου…[/size]

Δεν σου γράφω για να σε αφορίσω – δεν είμαι παπάς εξάλλου. Ούτε για να αποδείξω αυτάρεσκα πως εγώ είμαι ο αγωνιστής που δεν ευθύνεται για τίποτα κι εσύ αυτός που αξίζει να κοιμηθεί όπως έστρωσε. Σου γράφω για να διαλύσω, όσο μπορώ, αυτό το τοπίο της ανορθολογικής ομίχλης που έχεις δημιουργήσει στον ορίζοντα σου. Προσπαθώ, αναλαμβάνοντας κι εγώ τις δικές μου ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, να κόψω το δέντρο, που μας κρύβει το δάσος. Κατάλαβε το, κι εμπέδωσε το, πως είτε το θέλουμε είτε όχι μαζί θα συνεχίσουμε στο δρόμο της εξαθλίωσης ή μαζί θα αγωνιστούμε για νʼ αλλάξουμε ριζικά ό,τι στρεβλό δημιουργήσαμε ή αφήσαμε να δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Αν επιλέξεις να συγκρουστείς μαζί μου, γυρίζοντας την πλάτη στα πραγματικά σου προβλήματα, να ξέρεις πως έχω κι εγώ την ψυχή να συγκρουστώ, ενάντια σε κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς εξουσίας και καταπίεσης. Άλλωστε δεν θα ʽναι η πρώτη φορά για μένα. Και θα το κάνω. Γιατί απαιτώ να ζήσω ελεύθερος και ως ίσος μεταξύ ίσων. Αλλά, προτεραιότητα μου είναι να είσαι δίπλα μου, κι εγώ σʼ εσένα.

eagainst  com

thumbelina

....μηνες τωρα

"τσακωνομαι " με το γιο μου...

ψαξε να βρεις μια δουλεια....

τις σπουδες σου τις τελειωσες...

φανταρος πηγες...

καιρος πια να δουλεψεις....

καποια μερα

βρηκα ενα σημειωμα πανω στο γραφειο του

ενος φιλου του...απο τη παρεα του..

και το παραθετω

.
          Αγροτης δεν ειμαι!

Εγώ, δεν έχω τρακτέρ να κλείσω τον δρόμο, δεν έχω συνδικάτο να με προστάζει. Είμαι βιοτέχνης, που σημαίνει βιώνω την τέχνη μου. Ζω από αυτή. Δεν κάνω απεργία, δεν κλείνω το μαγαζί. Γιατί το σέβομαι και ζω από αυτό. Δεν είμαι υπηρεσία να απεργήσω Πέμπτη Παρασκευή, να κολλήσω και το Σαββατοκύριακο για τον «Αγώνα».

Είμαι εδώ 16 ώρες την ημέρα, ακόμη και τις Κυριακές, όταν με παίρνεις τηλέφωνο μιας και τελείωσες τον καφέ σου δημόσιε υπάλληλε. Είμαι εδώ και εργάζομαι. Πρωτογενής παραγωγή. Παίρνω το τίποτα και το κάνω κάτι. Χρησιμοποιώ τα χέρια μου για να βγάλω αυτό που κρύβει μέσα της η πέτρα. Ώρες πολλές. Για τους καρεκλοκένταυρους, άγνωστη λέξη. Είμαι εδώ ώρες ατελείωτες για να με αρμέγει το κράτος και να ταΐζει κηφήνες.

Αλλά το μάτι μου γυάλισε.

Θα βγω στον δρόμο με το κομπρεσέρ και την γεννήτρια και δεν θα τον κλείσω, θα τον γαμήσω. Θα πάρω και ένα σακούλι με μασούρια δυναμίτη και θα ανοίξω τρύπες σαν από βροχή κομητών.

Τι είπες;

Αυτό είναι τρομοκρατία;

Θέλεις αναγνώστη μου να δεις τι σημαίνει τρομοκρατία;

Αν εγώ και οι άλλοι εγώ, και κάθε μικρομάγαζο και επιχείρηση κλείσουμε για ένα εξάμηνο, ένα χρόνο και δεν πληρώσουμε ΦΠΑ ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΦΟΡΟΥΣ.

ΟΥΠΣ!!!

Τι έγινε;

Δεν υπάρχουν λεφτά να πληρωθούν συντάξεις; Να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι;

ΚΡΑΧ;

Στα αρχίδια μου.-

ποση οργη μπορει να κρυβει η ψυχη του νεου τελικα?

ποσο υπευθυνη ειμαι κιεγω για αυτο.....εμεις...εσεις....εσυ.....εγω?????

ποσο αληθεια?

γτ ολοι οι αλλοι που κατηγορουμε

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

(απο τοτε ψαχνω το σπιτι ....μηπως βρω κανενα δυναμιτη....)

Rizla

Δεν ειναι ειρωνεια.. ειναι πραγματικη αφισα και την κολλαει στους καδους ο δημος Χανιων Κρητης..
η καθοδος συνεχιζεται..

papadia

....οργη....θυμος....πολυς θυμος

παντου κ ειδικα στους νεους

δε ξερω αν εχουμε πιασει πατο

αλλα θυμηθηκα μια ιστορια

που την ακουγα απο μικρη στο σπιτι μου

...ο πασας επεβαλε φορους

αγριους φορους

κ καθε μερα εστελνε το τσιρακι του να δει αντιδρασεις...

κ καθε μερα του ελεγε

πασα μου...ολοι κλαινε...

ε τοτε βαλτους κιαλλους φορους αποφασιζε ο πασας...

κ καθε μερα μερα η ιδια ερωτηση κ η ιδια απαντηση...

ωσπου καποια μερα το τσιρακι λεει στο πασα..

σημερα πασα μου οι υπηκοοι σοι γελανε...

κι ο πασας αμεσως....

κοψτε ολους τους φορους....

το συμπερασμα δικο σας....
...οσο μπορω...οταν μπορω...

larus audouinii

Το "θα αγριέψουν τα πράγματα περισσότερο".
Αν μπει ο φόρος ιδιοκατοίκησης μετά από τα τόσα επώδυνα μέτρα ως τώρα...να πληρώνουμε ενοίκιο για το σπίτι μας δηλαδή, που πληρώσαμε ήδη και πληρώνουμε ήδη υπερβολικά την ΔΕΗ κλπ, μένει κάτι για να ευτελιστεί και άλλο η αξία και η αξιοπρέπεια;

Rizla

katinaki

Και πώς να μην μας εκμεταλλεύονται οι εργοδότες; Να 'σου και καταφθάνει η "τρόικα" με νέα μέτρα!

Τη Δευτέρα κρίνονται όλα στη συνάντηση με την Τρόικα οπότε και θα πέσουν στο τραπέζι τα εργασιακάΟι προτάσεις-σοκ που έχουν πέσει στο τραπέζι και οι οποίες καταργούν όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων μπορεί ως συνήθως να μην περάσουν στο σύνολό τους, αλλά ως συνήθως κάποιες από αυτές θα περάσουν και οι υπόλοιπες θα μείνουν για το επόμενο πακέτο.
Δεν είναι μόνο η κατάργηση της πενθήμερης εργασίας σε όσες κατηγορίες εργαζόμενων ισχύει που σοκάρει.
Το διαβόητο non paper της τρόικας ουσιαστικά καταργεί μια σειρά από ασφαλιστικές δικλίδες για τον εργαζόμενο.
Η πρόταση για καθορισμό 11ωρης ανάπαυσης σημαίνει εμμέσως εργασία ως και 14 ώρες την ημέρα. Σε συνδυασμό με την κατάργηση διατάξεων σχετικά με τον ελάχιστο/ μέγιστο χρόνο ανάμεσα στις πρωινές και τις απογευματινές βάρδιες, αλλά και την αποσύνδεση των ωρών εργασίας από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης, ανοίγει ο δρόμος για πλήρη κατάργηση όποιας έννοιας ωραρίου έχει απομείνει.
Ταυτόχρονα έχει πέσει στο τραπέζι νέα αναθεώρηση του κατώτατου μισθού με σκοπό να ενισχυθεί η πλήρης απασχόληση, πράγμα που μεταφράζεται σε νέα μείωση, ενώ προτείνεται από τους δανειστές να γίνει πιο ανώδυνη για της επιχειρήσεις η απόλυση των εργαζομένων. :(

πηγή Yahoo.gr

KostasD33

[quote user="katinaki" post="369484"]Και πώς να μην μας εκμεταλλεύονται οι εργοδότες; ...
...[/quote]

Ναι, εργοδότες θα υπάρχουν στο τέλος?

Για να υπάρχουν εργοδότες πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι να αγοράζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν.
Αν δεν υπάρχει εσωτερική αγορά ατύχησες με την καλημέρα σε οτιδήποτε.

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια πως την λύνει το σταυρόλεξο?

(ελπίζω να μη πει κανείς ότι θα πουλάμε λάδι και μούσμουλα στην Κίνα και ποδήλατα σε όλο τον κόσμο σε ανταγωνιστικές τιμές)

larus audouinii

Το χρέος της Ελλάδας όπως δημοσιεύτηκε στο δελτίο δημ χρέους τον Ιούνιο του 2012, (από 280 δις μετά τα κουρέματα κλπ) ήταν 303 δις. Τι είχαμε και τι κερδίσαμε. Αν προστεθούν και κάποια δις που θα μπουν στις τράπεζες στο επόμενο δελτίο φτάνουμε πάλι στα 340 δις, περίπου από εκει που ξεκινήσαμε. Κάνω κάπου λάθος ;  :roll: Δεν καλύπτονται οι τρύπες με τα μέτρα των 11.5 δις, όσο σκληρά και επώδυνα και αν είναι. Μέσα στον παραλογισμό δεν βγαίνουν τα νούμερα, βγαίνει η σκληρότητα. Κάπου το είχε πει και ο κωστας στην δική του ενότητα.
Το ζήτημα είναι τώρα, αν πέσουν κάποια χρήματα στην αγορά για την ανάπτυξη εντός εισαγωγικών του επιχειρηματία, εμπιστευεσαι τις τράπεζες ή είναι καλύτερο το να μην πέσεις σε παγίδα εν όψη πιθανών εξελίξεων. Υπάρχουν δικλείδες ασφάλειας για το το ξημερώνει του χρόνου ; και δεν έχω στο μυαλό μου την έξοδο από το ευρώ..

Nikos Apomakros

Δεν θέλω να υποβιβάσω την όλη κατάσταση. Καθόλου. Είναι σοβαρή και το αντιλαμβάνομαι με
τον δικό μου τρόπο.

Ωστόσο δεν παύω και να αναρωτιέμαι αν έζησα ποτέ τη δημοκρατία, αν ήμουν ποτέ ανεξάρτητος,
αν είχα ποτέ δικαιώματα, αν ήμουν ποτέ ασφαλής, αν έζησα σε κράτος δικαιοσύνης, αν ζούσα
σε κοινωνία ισότητας κ.α.

Το ψαλίδι όντως ανοίγει πλέον υπερβολικά. Το δέχομαι. Τουλάχιστον όμως αφού δεν υπάρχει
περίπτωση πια να κόψει (και ποτέ δεν έκοψε την πίτα όπως έπρεπε), ας ξεχαρβαλωθεί, μήπως
και έτσι μπούμε στη διαδικασία να πάρουμε καινούριο. Κι όχι ότι το καινούριο θα κάνει την
διαφορά, αν το χέρι που θα το κρατά θα επιθυμεί τα ίδια...

katinaki

[quote user="KostasD33" post="369486"][quote user="katinaki" post="369484"]Και πώς να μην μας εκμεταλλεύονται οι εργοδότες; ...
...[/quote]

Ναι, εργοδότες θα υπάρχουν στο τέλος?

Για να υπάρχουν εργοδότες πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι να αγοράζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν.
Αν δεν υπάρχει εσωτερική αγορά ατύχησες με την καλημέρα σε οτιδήποτε.

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια πως την λύνει το σταυρόλεξο?

(ελπίζω να μη πει κανείς ότι θα πουλάμε λάδι και μούσμουλα στην Κίνα και ποδήλατα σε όλο τον κόσμο σε ανταγωνιστικές τιμές)[/quote]

λοιπόν εγώ όταν λέω εργοδότες πλέον, αναφέρομαι σε όσους ενεργοποιούνται στον τουριστικό τομέα.  :mrgreen:  
Όλα τα άλλα... δυστυχώς, αλλά φυσικά, έχουν πάρει την κατιούσα. Ο κάθε "εργοδότης" δουλεύει μόνος του το μαγαζάκι του με τη βοήθεια παιδιών, γυναίκας και υπάλληλο δεν παίρνει. Προσπαθώντας πάντα να κρατήσει την επιχείρησή του, ακόμα κι εδώ που μας επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες τουριστών

katinaki

[quote user="Nikos Apomakros" post="369493"]
....
Ωστόσο δεν παύω και να αναρωτιέμαι αν έζησα ποτέ τη δημοκρατία, αν ήμουν ποτέ ανεξάρτητος,
αν είχα ποτέ δικαιώματα, αν ήμουν ποτέ ασφαλής, αν έζησα σε κράτος δικαιοσύνης, αν ζούσα
σε κοινωνία ισότητας κ.α.

...[/quote]

τα ίδια αναρωτιέμαι κι εγώ. Σάμπως πλουτίσαμε ή ζούσαμε στην πολυτέλεια όλοι οι φορολογούμενοι - εργαζόμενοι;

larus audouinii

θεανώ ο επίλογος σου  κάτω κάτω δεν πέρασε απαρατήρητος :-)

Κι όχι ότι το καινούριο θα κάνει την
διαφορά, αν το χέρι που θα το κρατά θα επιθυμεί τα ίδια..
.

και με διαφορά Νίκο, στις ατομικές αξίες για την ποιότητα της ζωής μας.
(παρεμπιπτόντως, το άρθρο για τον φόρο ιδιοκατοίκησης δημοσιεύτηκε στην ισοτιμία)

Rizla

κι εγω αναρωτιεμαι γιατι δεν αντιδρας? σε αδικουν κανε κατι
αφου τους ψηφιζεις..γιατι παραπονιεσαι?
για ποια κριση μιλανε? απο την ωρα που γεννηθηκα σε κριση ειμαι δεν βλεπω διαφορα..

Το πρωι εδειχνε η κωλοτηλεοραση το "οικονομικο θαυμα της Τουρκιας"  πως ανακψε μετα το ΔΝΤ
επτα μερες στην δουλεια 12 ωρες την ημερα.. 220 ευρω μισθοι.. φθηνα εργατικα μεροκαματα
αυτη ειναι η αναπτυξη που θα μας βγαλει απο την κριση?
αυτο ειναι το σχεδιο? ποσο ακομα θα υποταχτουμε?

271 Επισκέπτες, 1 Χρήστης