Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 276
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 241
  • Total: 242
  • Leon

Η ποινικοποίηση της λέξης πατρίδα

Ξεκίνησε από jcdenton, Ιουνίου 18, 2012, 12:02:57 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jcdenton

Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

sevenseas

η[size=24] λεξη πατριδα δεν εχει πολιτικο νοημα
ειναι ο τοπος καταγωγής και δεν σημαινει εθνοτητα θρησκεια. φυλη παρα μονο  παρεμπ[ιπτοντως.
Ετσι λοιπον δεν προδιδει και καποια πολτικη προσεγγιση του χρηστη της λεξης
οπότε και να σε κοιταζυν εριεργα μην δινεις σημασια[/size]

jcdenton

sevenseas, η Πατρίδα, όντως, δεν έχει πολιτικό νόημα. Το ό,τι έχεις πατρίδα, δεν σε κάνει δεξιό ή αριστερό, ρατσιστή ή αντιρατσιστή. Δεν σημαίνει απαραίτητα θρησκεία, αν & υπάρχουν περιπτώσεις που η πατρίδα συνδέεται άρρηκτα με τη θρησκεία (κυρίως σε Μουσουλμανικές χώρες, όπως το Πακιστάν). Πιστεύω, όμως, πως σημαίνει εθνότητα. Με εξαίρεση τις Η.Π.Α. (που είναι πολυπολιτισμική από την ίδρυσή της) & την Μεγάλη Βρετανία (ομοίως, λόγω της αποικιοκρατείας), δεν μπορείς να βρεις πατρίδα, χωρίς εθνότητα.

Δεν εννοώ εθνότητα, τύπου αρρία φυλή, όπως την εννούσαν οι Γερμανοί πριν τον Β΄ Παγκόσμιο ή οι Ρώσοι, αμέσως μετά. Απλά, η φυλή που λες εσύ, οι περισσότεροι το αναφέρουν έθνος (στην προκειμένη δεν ξέρω αν έχει κάποια διαφορά).

Προσωπικά ανέρτησα αυτό το κείμενο για πολλούς λόγους, ο σημαντικότερος όμως ήταν πως μου την δίνουν τα "ταμπελάκια" που αναφέρονται. Την ζημιά δεν την κάνει η πατρίδα, το έθνος, η φυλή κλπ. Την κάνουν τα ταμπελάκια. Λες να μην δίνω σημασία όταν με κοιτάζουν περίεργα. Μα δεν έχω πρόβλημα να με κοιτάζουν περίεργα. Οι άλλοι έχουν. Οι άλλοι θέλουν να με κατατάξουν σε μια ομάδα. Είμαι συγκαλυμμένος δεξιός επειδή ξεστόμισα "Πατρίδα", όχι επειδή ενήργησα σαν δεξιός. Είμαι ρατσιστής επειδή είπα "μετανάστες", όχι επειδή τους απέκλεισα από ο,τιδήποτε λόγω καταγωγής. Είμαι αναρχικός επειδή διαμαρτυρήθηκα, όχι επειδή τα έσπασα όλα χωρίς λόγο.

Ελπίζω να κατάλαβες τι ήθελα να πω  ;-)
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

241 Επισκέπτες, 1 Χρήστης