Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 1,321
  • Online ever: 2,373 (Αυγούστου 19, 2025, 02:18:11 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 408
  • Total: 408

Σοκ!! Προκαλούν Εμφύλιο: Επιθέσεις Αριστερών & Πακιστανών κατά Λαϊκού Συνδέσμου!!!

Ξεκίνησε από jcdenton, Ιουλίου 06, 2012, 02:30:39 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sevenseas

θα ειχε αξια αυτο που λες αν η Χρυση Αυγη ηταν υπερ του κοινοβουλευτισμου

jcdenton

Το ξέρω πως δεν είναι. Γι' αυτό είναι φασίστες. Αυτοί που τους ψήφισαν αμφιβάλλω αν το ξέρουν.
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

Pappas10

[quote user="sevenseas" post="367841"]θα ειχε αξια αυτο που λες αν η Χρυση Αυγη ηταν υπερ του κοινοβουλευτισμου[/quote]

Δηλαδή η εξωκοινοβουλευτική αριστερά είναι υπέρ του κοινοβουλευτισμού; Έλα ρε Γιώργο τώρα.. παίζεις με της λέξεις και τις πολιτικές - και πολιτειακές - θεωρίες την ώρα που το Ελληνικό κράτος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Γιατί η Ασφάλεια, η Ισονομία και η αναλογική κατανομή των βαρών λειτουργίας ενός κράτους -πρέπει να-  είναι συμβατικές υποχρεώσεις του πολιτεύματος.

Το παιχνίδι με τις σφαλιάρες στην Κανέλη χάθηκε ακριβώς εκεί. Βγήκαν 15 μαλάκες στα παράθυρα και χαρακτήρισαν το όνειδος του Κασιδιάρη ως "...χτύπημα ενάντια στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα..." και κάλεσαν τον κόσμο να το καταδικάσει και να υπερασπιστεί το σύστημα μας.

Ποιό σύστημα να υπερασπιστεί ο κόσμος; Αυτό που τον χρεοκόπησε και τον καλεί να πληρώσει έναν λογαριασμό που ποτέ δεν έκανε.

Και τι πάει να πει ρε Γιώργο "μικροαστική αντίληψη"... είναι η κοινωνική πλειοψηφία της Ελλάδας μεγαλοαστική ή προλεταριακή και δεν το ξέρουμε;
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

[quote user="jcdenton" post="367845"]Το ξέρω πως δεν είναι. Γι' αυτό είναι φασίστες. Αυτοί που τους ψήφισαν αμφιβάλλω αν το ξέρουν.[/quote]

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου (δεν λέω ΑΚΟΜΑ η πλειοψηφία) έχει εμπιστοσύνη ή τρέφει σεβασμό προς το κοινοβουλευτικό μας σύστημα και τους εκπροσώπους του;;;

Η αποχή, το λευκό και το άκυρο έβγαλαν γύρω στο 38% σ' αυτές τις εκλογές, αν δεν κάνω λάθος.

Έβγαλε κανένα κόμμα πάνω από αυτό;;;
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Ιδού και τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ.

http://ekloges.ypes.gr/v2012b/public/index.html#{"cls":"main","params":{}}

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ::      
 --------------------------------------------------------------------------------
Γραμμένοι 9.952.570
Ενσωμάτωση 100,00 %
Ψήφισαν 62,47 %
Ακυρα/Λευκά 0,99 %

--------------------------------------------------------------------------------

Εκτός Βουλής 5,98 %

1ο Κομμα -  29,66 %
2ο Κομμα -  26,89 %
3ο Κόμμα -  12,28 %
4ο Κόμμα -  7,51 %
5ο Κόμμα -  6,92 %
6ο Κόμμα -  6,26 %
7ο Κόμμα -  4,50 %
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

jcdenton

[quote user="Pappas10" post="367848"]Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου (δεν λέω ΑΚΟΜΑ η πλειοψηφία) έχει εμπιστοσύνη ή τρέφει σεβασμό προς το κοινοβουλευτικό μας σύστημα και τους εκπροσώπους του;;;

Η αποχή, το λευκό και το άκυρο έβγαλαν γύρω στο 38% σ' αυτές τις εκλογές, αν δεν κάνω λάθος.

Έβγαλε κανένα κόμμα πάνω από αυτό;;;[/quote]

Όχι, δεν έχει εμπιστοσύνη. Δεν χρειαζόταν η Χρυσή Αυγή γι' αυτό. Και να μην έμπαινε στην βουλή, το ίδιο θα σου έλεγα. Η απάντησή μου όμως προς τον sevenseas αφορούσε μόνο τη δεδομένη πολιτική των φασιστών - ναζιστών.

Συμφωνώ 100% πως η εξωκοινοβουλετική αριστερά κατά μεγάλο ποσοστό αρεσκεται στις ίδιες αντιλήψεις. Έχω αναφέρει (στο a33 τουλάχιστον 1 φορά) για μαύρο και κόκκινο φασισμό. Απλά στην περίπτωσή μας, βάλαμε τον μαύρο στη βουλή, αφήνοντας τον κόκκινο εκτός.
Ross Perot (1930 - ...)

Pappas10

[quote user="jcdenton" post="367852"][quote user="Pappas10" post="367848"]Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου (δεν λέω ΑΚΟΜΑ η πλειοψηφία) έχει εμπιστοσύνη ή τρέφει σεβασμό προς το κοινοβουλευτικό μας σύστημα και τους εκπροσώπους του;;;

Έβγαλε κανένα κόμμα πάνω από αυτό;;;[/quote]

Όχι, δεν έχει εμπιστοσύνη. Δεν χρειαζόταν η Χρυσή Αυγή γι' αυτό. Και να μην έμπαινε στην βουλή, το ίδιο θα σου έλεγα. Η απάντησή μου όμως προς τον sevenseas αφορούσε μόνο τη δεδομένη πολιτική των φασιστών - ναζιστών.

Συμφωνώ 100% πως η εξωκοινοβουλετική αριστερά κατά μεγάλο ποσοστό αρεσκεται στις ίδιες αντιλήψεις. Έχω αναφέρει (στο a33 τουλάχιστον 1 φορά) για μαύρο και κόκκινο φασισμό. Απλά στην περίπτωσή μας, βάλαμε τον μαύρο στη βουλή, αφήνοντας τον κόκκινο εκτός.[/quote]

Φυσικά και χρειαζόταν κάποια Χ.Α. γι' αυτό. Εδώ είναι το λάθος κατά τη γνώμη μου.  Όλοι νομίζαμε ότι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του θα άφηνε το σύστημα αλώβητο. Αμ δε...

Αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος του κόσμου είτε αδιαφορεί είτε είναι ενάντιο στο σύστημα. Και για ένα ακόμα μεγαλύτερο, πρωταρχικό του μέλημα είναι ο βιοπορισμός και η ασφάλεια. Και στις δύο αυτές παραμέτρους, την κάλυψη βιοποριστικών αναγκών δηλαδή και την ασφάλεια, το υπάρχον σύστημα έχει αποτύχει παταγώδως.

Σε συνάρτηση με την συστημική κατάρευση που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό της Χ.Α. είναι ιδιαίτερα μικρό. Όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί.

Τέλος, μέρος της αντιδραστικής / ενίοτε βίαισης αριστεράς είτε βρίσκεται μέσα σε κόμματα είτε - κατά καιρούς - έχει λάβει πολιτική κάλυψη. Ήδη από την εποχή των "Κολάδων" το 91 είχες κόμματα να δίνουν πολιτική κάλυψη στην βία.

Τα πράγματα είναι αβαβά... και δεν πρόκειτε να λυθούν με σχέδια επί χάρτου και ιδεολογικά, πολιτικά και πολιτειακά "αντανακλαστικά". Όταν κινδυνεύεις να πνιγείς, δεν κοιτάς αν γουστάρεις πραγματικά αυτόν που σου δίνει το χέρι.

Άποψη μου.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

larus audouinii

[quote user="katinasalamaki" post="367797"][quote user="jcdenton" post="367775"][/quote]

Όσο για την κυρία που του πέταξε τα χαρτιά, το έκανε λέγοντας ντροπή, για το νερό που έρριξε στα μούτρα, της απέναντι βουλευτή.Κι ο άντρας ο πόλλά βαρύς, καθάρισε.Καθώς κι οι λοιποί άντρες, γύρω που κοιτούσαν.Αν αυτός λέγεται Έλληνας, τότε ντρέπομαι να πω ότι είμαι συμπατριώτισσα αυτού του "αίσχους"
[/quote]

Μήπως η όλη σκηνή εμπεριέχει και το στημένο; Δεν εχω πειστεί πως η εν λόγω κυρία δεν γνώριζε πως "αν τον φέρει στο φως θα τον κάψει". Δυστυχώς,  σε συνάρτηση και με τον λόγο της που προηγήθηκε, ανεξαρτήτα με το αποτέλεσμα.
Η πολιτική σκηνή, ειναι γεγονός πως κατρακυλάει ακόμη...παράδοξο και αναμενόμενο, όσο και δραματικό.

Pappas10

[quote user="larus audouinii" post="367911"][quote user="katinasalamaki" post="367797"][quote user="jcdenton" post="367775"][/quote]

Όσο για την κυρία που του πέταξε τα χαρτιά, το έκανε λέγοντας ντροπή, για το νερό που έρριξε στα μούτρα, της απέναντι βουλευτή.Κι ο άντρας ο πόλλά βαρύς, καθάρισε.Καθώς κι οι λοιποί άντρες, γύρω που κοιτούσαν.Αν αυτός λέγεται Έλληνας, τότε ντρέπομαι να πω ότι είμαι συμπατριώτισσα αυτού του "αίσχους"
[/quote]

Μήπως η όλη σκηνή εμπεριέχει και το στημένο; Δεν εχω πειστεί πως η εν λόγω κυρία δεν γνώριζε πως "αν τον φέρει στο φως θα τον κάψει". Δυστυχώς,  σε συνάρτηση και με τον λόγο της που προηγήθηκε, ανεξαρτήτα με το αποτέλεσμα.
Η πολιτική σκηνή, ειναι γεγονός πως κατρακυλάει ακόμη...παράδοξο και αναμενόμενο, όσο και δραματικό.[/quote]

Δεν τον "έκαψε" πάντως. Κάτι σημαίνει αυτό.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

larus audouinii

pappas εγκάρδιους χαιρετισμούς.
Συμφωνώ. Και για να κάνω χιουμορ έχουμε περάσει ανεπιστρεπτί από την εποχή του "μακριμάλλη-μακριμάλλη" του Ζουγανέλη στον κασιδιάρη-κασιδιάρη. Μετά από τόσο κούρεμα τι να περιμένει κανείς στην εδνοχώρα.  :razz:   :grin:

katinasalamaki

Φίλε Παππας
Φυσικά έχουν και υποχρεώσεις και δικαιώματα.Οι νόμιμοι τηρούν τις υποχρεώσεις τους.Π.χ. έχουν μαγαζιά, πληρώνουν ΤΕΒΕ, αγοράζουν σπίτια με δάνεια, κλπ.Δεν είναι όλοι παράνομοι, ούτε όλοι οι Έλληνες είμαστε νόμιμοι.Το αντίθετο, έχουμε την πρωτιά ως φοροφυγάδες.

Πολλοί νόμιμοι μετανάστες  εργάζονται χωρίς ένσημα, όπως και πολλοί Έλληνες και είναι γραμμένοι και άνεργοι.
Τα σπίτια δεν θα ήταν βρώμικα, αλλά τώρα η καθε κυρά-καλή έχει και την υπηρέτρια της.

Και επειδή γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , γίνεται κι αυτό που λες,(η πονηριά με τα σπίτια)  αλλά όλα αυτά τα άθλια "σπίτια" κανείς από εμάς δεν θα τα νοίκιαζε, παρά μόνο αυτοί οι έρμοι.Κι έτσι, πάλι ο Έλληνας ιδιοκτήτης ωφελημένος.

Κι εμείς ως μετανάστες, δεν νομίζω ότι νοικιάζαμε βίλες, όταν πήγαμε στη Γερμανία και αλλού.Ούτε όλοι οι Έλληνες πήγαν νόμιμοι.Γεμάτα τα αμπάρια από λαθρομετανάστες Έλληνες στην Αμερική.

Και φυσικά υπάρχουν μετανάστες που έχουν διαπράξει αδικήματα.Μην τους τσουβαλιάζουμε όμως όλους και αγιοποιούμε εαυτούς.
Παντού καλοί, παντού κακοί.
Υπάρχει ο ξένος που έκλεψε και σκότωσε και ...και...και...υπάρχει κι ο Έλληνας που πήρε ξένο στα χωράφια του και μετά τον κάρφωσε στην αστυνομία ως παράνομο, για να μην του πληρώσει τα δεδουλευμένα.

Στενοχωριέμαι που υπήρξαμε και μετανάστες και πρόσφυγες και παινευόμαστε ως φιλόξενοσ λαός και τελικά επειδή αποτύχαμε ως λαός, μας φταίνε τώρα οι ξένοι για όλα.
Στην τελική ας τους δώσουν το ελεύθερο, να φύγουν από εδώ.Ετσι κι αλλιώς το 90% δεν θέλουν να είναι εδώ.Απλά εγκλωβίστηκαν, στην προσπάθεια τους, να κυνηγήσουν τ όνειρο για καλύτερη ζωη..

Και αν τους δείρουν οι ψευτόμαγκες, θα λυθούν τα προβλήματα μας?
Αναρωτιέμαι οι νταήδες βουλευτές -πλεον-γιατί δεν χτύπησαν ποτέ συμμορίες μαροκινών, ρώσων, νιγηριανών, κλπ που δρουν στο κέντρο ανενόχλητοι?
Γιατί χτυπούν ανυπεράσπιστους αλλοδαπούς στις πλατείες?Μέχρι εκεί το νταηλίκι και τα μπράτσα??Η δεν ξέρουν που να τους βρουν??

jcdenton

[quote user="katinasalamaki" post="368080"]Κι εμείς ως μετανάστες, δεν νομίζω ότι νοικιάζαμε βίλες, όταν πήγαμε στη Γερμανία και αλλού.Ούτε όλοι οι Έλληνες πήγαν νόμιμοι.Γεμάτα τα αμπάρια από λαθρομετανάστες Έλληνες στην Αμερική.[/quote]

Βαριές κουβέντες χωρίς αποδείξεις. Εγώ ξέρω από συγγενείς μου που πήγαν μετανάστες, πως όλοι είχαν τα νόμιμα χαρτιά και βίζες. Όταν οι Έλληνες πήγαν μετανάστες, πήγαν σε χώρες όπου ίσχυε η ποσόστωση & ζούσαν σε γκέτο καθ' υπόδειξη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αν ζητήσουμε το ίδιο & εδώ, κάποιοι ανίδεοι θα βγουν & θα μας πουν φασίστες & ρατσιστές (πειράξαμε τους μεταναστούληδές τους)

[quote user="katinasalamaki" post="368080"]Στην τελική ας τους δώσουν το ελεύθερο, να φύγουν από εδώ.Ετσι κι αλλιώς το 90% δεν θέλουν να είναι εδώ.Απλά εγκλωβίστηκαν, στην προσπάθεια τους, να κυνηγήσουν τ όνειρο για καλύτερη ζωη..[/quote]

Ποιος δεν έχει το ελεύθερο να φύγει. Από όσο ξέρω, η Ελλάδα δεν έχει ούτε Γκουντάναμο, ούτε Άουσβιτς. Όλοι τους μπορούν να φύγουν. Δεν θα το ήθελα, γιατί κάποιοι αλλοδαποί κάνουν τις δουλειές που εμείς οι Έλληνες δεν θέλουμε να κάνουμε (τις θεωρούμε... υποδυέστερες να το πω;), αλλά κανείς δεν τους κρατάει.

[quote user="katinasalamaki" post="368080"]Αναρωτιέμαι οι νταήδες βουλευτές -πλεον-γιατί δεν χτύπησαν ποτέ συμμορίες μαροκινών, ρώσων, νιγηριανών, κλπ που δρουν στο κέντρο ανενόχλητοι?
Γιατί χτυπούν ανυπεράσπιστους αλλοδαπούς στις πλατείες?Μέχρι εκεί το νταηλίκι και τα μπράτσα??Η δεν ξέρουν που να τους βρουν??[/quote]

Στη Θεσ/νίκη, όπου μένω έχουν γίνει επαισόδια χρυσαυγιτών & με Ρώσους &  με Αφρικανούς κλπ. Όσο αφορά τους ανυπεράσπιστους αλλοδαπούς, έχεις ακούσει για την Πάτρα, που οι μετανάστες δέρνουν, μαχαιρώνουν κλπ & δεν βγαίνει τίποτα στις ειδήσεις; Οι ανυπεράσπιστοι Έλληνες; Ο Μιλτιάδης (Αθηναίος στρατηγός στη μάχη του Μαραθώνα εναντίον των Περσών) είχε πει: "Αν οι βάρβαροι χάσουν, έχουν πατρίδα να γυρίσουν. Εμείς αν χάσουμε, δεν έχουμε που να πάμε". Εφόσον οι Έλληνες είμαστε μα**κες, δεν χρειάζεται να κάνουμε εισαγωγή από το εξωτερικό. Ας έρθουν μόνο αυτοί που θέλουν να δουλέψουν. Οι άλλοι... ε, λοιπόν υπάρχουν άλλες 190 αναγνωρισμένες χώρες στον πλανήτη. Ας διαλέξουν μία. Δεν σκοπεύω να γίνω μετανάστης, για να εισάγουμε μετανάστες εγκληματίες.
Ross Perot (1930 - ...)

Pappas10

[quote user="katinasalamaki" post="368080"]Φίλε Παππας
Φυσικά έχουν και υποχρεώσεις και δικαιώματα.Οι νόμιμοι τηρούν τις υποχρεώσεις τους.Π.χ. έχουν μαγαζιά, πληρώνουν ΤΕΒΕ, αγοράζουν σπίτια με δάνεια, κλπ.Δεν είναι όλοι παράνομοι, ούτε όλοι οι Έλληνες είμαστε νόμιμοι.Το αντίθετο, έχουμε την πρωτιά ως φοροφυγάδες.[/quote]

Φίλε (ειλικρινά μ' αρέσει αυτή η προσφώνηση) ΚατίναΣαλαμάκι (Αθάνατος Βουτσάς)

Έβαλες μία παράμετρο την οποία βάζουν ακόμα και τα φασιστάκια της Χ.Α. "ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ". Προφανώς και δεν μιλάμε για τους νόμιμους που έχουν ενταχθεί τόσο στον πολιτικό όσο και στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Προφανώς επίσης ακόμα και λαθρομετανάστες δεν είναι όλοι παράνομοι. Τουλάχιστον με την κοινωνικά κατακριτέα έννοια του "παράνομου". Από τη στιγμή όμως που κάποιος δεν συμμετέχει στα έξοδα του κράτους, είναι κάπως θρασύ, κατά τη γνώμη μου, να ζητά από αυτό το κράτος υποστήριξη.

Ναι οι Έλληνες είμαστε πρώτοι στην φοροδιαφυγή... κάτι όμως πληρώνουμε όλοι μας έστω και αν αυτό το "κάτι" δεν είναι ανάλογο αυτού που θα έπρεπε βάση νόμου. Μικρή - μεν - η διαφορά αλλά έχει τη σημασία της.

Πέρα όμως από αυτό το - αμιγώς - οικονομικό θέμα, υπάρχει και μία ηθικοκοινωνική παράμετρος την οποία μπορείς να δεχθείς ή να απορρίψεις, δεν μπορείς όμως να αγνοήσεις. Κι αυτή εντοπίζεται στην υποχρέωση του εκάστοτε ανθρώπου να σέβεται και να λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα της κοινωνίας στην οποία διαβιώνει.

Δυστυχώς - ΒΑΣΙΚΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ- η πλειοψηφία των εν' Ελλάδι μεταναστών, λειτουργεί με εντελώς διαφορετικούς ηθικοκοινωνικούς κώδικες από αυτούς της χώρας.  

Λογικά - και ανεξάρτητα από το ποιός έχει την ευθύνη - αυτό δημιουργεί τριβές.

[quote user="katinasalamaki" post="368080"]Πολλοί νόμιμοι μετανάστες  εργάζονται χωρίς ένσημα, όπως και πολλοί Έλληνες και είναι γραμμένοι και άνεργοι.
Τα σπίτια δεν θα ήταν βρώμικα, αλλά τώρα η καθε κυρά-καλή έχει και την υπηρέτρια της..[/quote]

Αυτό είναι θέμα Ελληνικού Κράτους. Την ευθύνη που έχει για τον Έλληνα, την έχει και για τον Μετανάστη. Δεν διαφωνούμε εδώ. Άλλωστε δεν αναφέρθηκα εγώ ποτέ στον νόμιμο μετανάστη που δουλεύει ανασφάλιστος. Γιατί αυτός υποβάλει φορολογική δήλωση (όπως και ο Έλληνας).

Εμέσως πλην σαφώς, νομίζω ότι απαντάς στο ερώτημα μου και συμφωνείς ότι η μαύρη εργασία των λαθρομεταναστών ωφελεί τους 5.000 «φραγκάτους» και όχι το 1.500.000 ανέργους. Με αυτή τη λογική λοιπόν, ο Άνεργος και γενικότερα ο «αναξιοπαθής» Έλληνας πολίτης, δεν τρέφει κανένα συναίσθημα αλληλεγγύης για τον Λαθρομετανάστη. Όπως γενικότερα δεν θα έτρεφε για τον οποιονδήποτε «έριχνε» τις τιμές και αύξανε την προσφορά.

[quote user="katinasalamaki" post="368080"]Και επειδή γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , γίνεται κι αυτό που λες,(η πονηριά με τα σπίτια)  αλλά όλα αυτά τα άθλια "σπίτια" κανείς από εμάς δεν θα τα νοίκιαζε, παρά μόνο αυτοί οι έρμοι.Κι έτσι, πάλι ο Έλληνας ιδιοκτήτης ωφελημένος.

Κι εμείς ως μετανάστες, δεν νομίζω ότι νοικιάζαμε βίλες, όταν πήγαμε στη Γερμανία και αλλού.Ούτε όλοι οι Έλληνες πήγαν νόμιμοι.Γεμάτα τα αμπάρια από λαθρομετανάστες Έλληνες στην Αμερική. [/quote]

Για άλλη μία φορά λοιπόν ο λαθρομετανάστης είναι αρρωγός του Χ ιδιοκτήτη ακινήτου, και όχι του Ψ άνεργου που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει ένα σπίτι για να ζήσει με κάποια minimum standards χωρίς να πληρώνει τα μαλιοκέφαλα του.

Βέβαια, υπάρχουν και ιστορίες ανθρώπων που νοίκιασαν αξιοπρεπέστατα σπίτια, των οποίων η αξία έπεσε από τις καταστροφές που υπέστησαν από τους ενοίκους. Θα μου πεις, «γιατί, λίγοι Έλληνες έχουν νοικιάσει σπίτια και τα έχουν καταντήσει ερείπια;;;» Φυσικά και ισχύει. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην περίπτωση του λαθρομετανάστη, η δυνατότητα να τον «κυνηγήσεις» είναι εξ’ ορισμού περιορισμένη. Διότι ο Έλληνας έχει ένα ΑΦΜ. Ο Λαθρομετανάστης δεν έχει καλά-καλά όνομα ενδεχομένως.

Το «εμείς ως μετανάστες» είναι αδόκιμο, κατά τη γνώμη μου. Πέραν του ότι μιλάμε για τελείως διαφορετικές εποχές, τελείως διαφορετικές συνθήκες και – κυρίως – ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ... ΤΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» που λέγαμε πριν, όταν μιλάς για τις χώρες που μετανάστευσαν οι Έλληνες μιλάς για χώρες κατ’ εξοχήν μεταναστευτικές ή αποικιοκρατικές.

Επειδή έχω ζήσει πολλά (έως πάρα πολλά) χρόνια στην Αγγλία, ο μέσος βρετανός μπορεί να σιχαίνεται τον «Πάκι» αλλά όταν πάει να δει τα Crown Jewels στο London Tower, βλέπει τον «πλούτο» της χώρας του να έχει – μεταξύ άλλων – και κάτι διαμάντια με τα εξής ονόματα:

First Star of Africa
Second Star of Africa  
Koh-i-Nur (Στα Ινδικά σημαίνει «Βουνο του Φωτός»)
Imperial Crown of India

Καθώς καταλαβαίνεις, με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεται κάποιος ότι οι χώρες των μεταναστών έχουν δώσει πολλά στο Νησί. Και κάπου λειτουργεί το συναίσθημα του payback στο συλλογικό βρετανικό υποσυνείδητο.

[quote user="katinasalamaki" post="368080"]Και φυσικά υπάρχουν μετανάστες που έχουν διαπράξει αδικήματα.Μην τους τσουβαλιάζουμε όμως όλους και αγιοποιούμε εαυτούς.
Παντού καλοί, παντού κακοί.
Υπάρχει ο ξένος που έκλεψε και σκότωσε και ...και...και...υπάρχει κι ο Έλληνας που πήρε ξένο στα χωράφια του και μετά τον κάρφωσε στην αστυνομία ως παράνομο, για να μην του πληρώσει τα δεδουλευμένα. [/quote]

Συμφωνώ.  Μόνο που τον κακό Έλληνα πρέπει να τον αναλάβει το Ελληνικό Κράτος και τον Κακό Πακιστανό (για παράδειγμα) το Πακιστανικό. Ιδίως από την στιγμή που το Ελληνικό κράτος δεν «προσκάλεσε» κανέναν ούτε ως  Gastarbeiter ούτε ως commonwealth subject.
  Έτσι δεν είναι;

[quote user="katinasalamaki" post="368080"]Στενοχωριέμαι που υπήρξαμε και μετανάστες και πρόσφυγες και παινευόμαστε ως φιλόξενοσ λαός και τελικά επειδή αποτύχαμε ως λαός, μας φταίνε τώρα οι ξένοι για όλα.
Στην τελική ας τους δώσουν το ελεύθερο, να φύγουν από εδώ.Ετσι κι αλλιώς το 90% δεν θέλουν να είναι εδώ.Απλά εγκλωβίστηκαν, στην προσπάθεια τους, να κυνηγήσουν τ όνειρο για καλύτερη ζωη.. [/quote]

Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση. Επαναλαμβάνω, άλλες περίοδοι, άλλα κράτη, άλλες κοινωνικές, πολιτικές, κρατικές και οικονομικές δομές και συνθήκες. Οι Έλληνες μετανάστευαν από το 600 π.Χ. ιδρύωντας αποικίες. Σήμερα είναι αδύνατο να γίνει κατι τέτοιο.. ή έστω σχεδόν αδύνατο. Το αυτό ισχύει και για την μετανάστευση πριν και μετά την παγείωση του κοινωνικού κράτους παροχών και μιας σειράς πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων προς τους πολίτες .

Δεν νομίζω ότι μας φταίνε οι ξένοι για όλα. Αντίθετα, τηρουμένων των αναλογιών, θα έλεγα ότι έχουμε επιδείξει αξιοθαύμαστη ανεκτικότητα έναντι των λαθρομεταναστών. Με δεδομένη την σχεδόν ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ για την μετανάστευση, ελάχιστοι Έλληνες έχουν «πάρει τον νόμο στα χέρια τους» και ακόμα λιγότεροι «καρφώνουν» τους λαθρομετανάστες κατά συρροή και κατά σύστημα.

Δεν γίνεται να τους δώσουμε το ελεύθερο να φύγουν έτσι απλά. Πέρα από το ότι υπάρχουν συμφωνίες με τα όμορα αλλά και λοιπά  κράτη που μας δεσμεύουν, οποιαδήποτε προσπάθεια «μετάθεσης» του προβλήματος σε άλλες χώρες θα έχει άμεσες – και προφανώς δυσμενείς – επιπτώσεις στο δικό μας κράτος και το δικό μας Διαβατήριο.

[quote user="katinasalamaki" post="368080"]Και αν τους δείρουν οι ψευτόμαγκες, θα λυθούν τα προβλήματα μας?
Αναρωτιέμαι οι νταήδες βουλευτές -πλεον-γιατί δεν χτύπησαν ποτέ συμμορίες μαροκινών, ρώσων, νιγηριανών, κλπ που δρουν στο κέντρο ανενόχλητοι?
Γιατί χτυπούν ανυπεράσπιστους αλλοδαπούς στις πλατείες?Μέχρι εκεί το νταηλίκι και τα μπράτσα??Η δεν ξέρουν που να τους βρουν??[/quote]

Ασφαλώς και κανένα πρόβλημα δεν λύνεται «δέρνοντας» τον οποιονδήποτε. Δεν νομίζω ότι σε κανένα σημείο των μηνυμάτων μου επικροτώ τις μεθόδους της Χ.Α.  Δεν συμφωνώ αλλά αιτιολογώ. Γιατί, όπως προείπα, όταν το κράτος αφήνει τόσο σημαντικά κενά σε θέματα ασφάλειας και εύρυθμου κοινωνικού βίου, όλο και κάποιο παρακράτος θα βρεθεί να τα καλύψει. Και αυτό όχι μόνο εδώ... και σε άλλες χώρες. Και όχι μόνο σε θέματα μεταναστών. Αντίστοιχο παράδειγμα «παρακρατικής θεσμικής παρέμβασης» είναι η πώληση τροφίμων χωρίς την διαμεσολάβηση «μεσαζόντων» που άρχισε να παρατηρείται εσχάτως. Και αυτό παράνομο είναι γιατί δεν αποδίδεται ΦΠΑ ή ό,τι άλλο.

Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να «νουθετήσουμε» την κάθε γιαγιάκα που ψηφίζει Χ.Α. επειδή κάποιος μπρατσαράς την πηγαίνει στο ΑΤΜ για να πάρει με ασφάλεια την σύνταξη της, καλό θα ήταν να απαιτήσουμε από τον ΘΕΣΜΙΚΑ υπεύθυνο, το κράτος δηλαδή, να δημιουργήσει τους μηχανισμούς ένταξης και/η απόρριψης των μεταναστών από το κράτος και την κοινωνία και να κάνει την γιαγιάκια να μην χρειάζεται τον μπρατσαρά για να πάρει την σύνταξη της.  
Εάν και όταν αναπτυχθεί μία σοβαρή πολιτική έναντι της λαθρομετανάστευσης, τόσο σε επίπεδο πρόληψης και περιορισμού όσο και σε επίπεδο κοινωνικής ενσωμάτωσης,  τότε να είσαι σίγουρη ότι φαινόμενα αλά Χ.Α. θα επιστρέψουν στο μηδέν κόμα κάτι ποσοστά τους. Αν, από την άλλη, συνεχιστεί η αποσύνθεση της Ελληνικής κοινωνίας με τους ρυθμούς που – εσχάτως – παρατηρούνται.... πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε να μαζέψουμε τα παιδιά μας απο τις πλατείες που θα χαιρετούν με ρωμαϊκό χαιρετισμό.

Συγνώμη αν κούρασε το μακροκελές της επιστολής μου.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης ή κατά διαδίκτυο Παππάς10
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

jcdenton

[quote user="Pappas10" post="368105"]Προφανώς και δεν μιλάμε για τους νόμιμους που έχουν ενταχθεί τόσο στον πολιτικό όσο και στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

...

Από τη στιγμή όμως που κάποιος δεν συμμετέχει στα έξοδα του κράτους, είναι κάπως θρασύ, κατά τη γνώμη μου, να ζητά από αυτό το κράτος υποστήριξη.

...

Συμφωνώ.  Μόνο που τον κακό Έλληνα πρέπει να τον αναλάβει το Ελληνικό Κράτος και τον Κακό Πακιστανό (για παράδειγμα) το Πακιστανικό. Ιδίως από την στιγμή που το Ελληνικό κράτος δεν «προσκάλεσε» κανέναν ούτε ως  Gastarbeiter ούτε ως commonwealth subject.

...

Ασφαλώς και κανένα πρόβλημα δεν λύνεται «δέρνοντας» τον οποιονδήποτε. Δεν νομίζω ότι σε κανένα σημείο των μηνυμάτων μου επικροτώ τις μεθόδους της Χ.Α.  Δεν συμφωνώ αλλά αιτιολογώ.

...

Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να «νουθετήσουμε» την κάθε γιαγιάκα που ψηφίζει Χ.Α. επειδή κάποιος μπρατσαράς την πηγαίνει στο ΑΤΜ για να πάρει με ασφάλεια την σύνταξη της, καλό θα ήταν να απαιτήσουμε από τον ΘΕΣΜΙΚΑ υπεύθυνο, το κράτος δηλαδή, να δημιουργήσει τους μηχανισμούς ένταξης και/η απόρριψης των μεταναστών από το κράτος και την κοινωνία και να κάνει την γιαγιάκια να μην χρειάζεται τον μπρατσαρά για να πάρει την σύνταξη της.  
Εάν και όταν αναπτυχθεί μία σοβαρή πολιτική έναντι της λαθρομετανάστευσης, τόσο σε επίπεδο πρόληψης και περιορισμού όσο και σε επίπεδο κοινωνικής ενσωμάτωσης,  τότε να είσαι σίγουρη ότι φαινόμενα αλά Χ.Α. θα επιστρέψουν στο μηδέν κόμα κάτι ποσοστά τους. Αν, από την άλλη, συνεχιστεί η αποσύνθεση της Ελληνικής κοινωνίας με τους ρυθμούς που – εσχάτως – παρατηρούνται.... πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε να μαζέψουμε τα παιδιά μας απο τις πλατείες που θα χαιρετούν με ρωμαϊκό χαιρετισμό.[/quote]

+100

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ. Τα κομμάτια που κράτησα, μου πέρασε η ιδέα πως τα έγραψα ο ίδιος  :shock:
Ross Perot (1930 - ...)

katinasalamaki

[quote![/quote]

Δυστυχώς περίπου 400.000 ψηφοφόροι έχουν αντίθετη άποψη[/quote]

φιλοχουντικοί και φιλοβασιλικοί είναι το 90% αυτών που ψήφισαν και δυστυχώς δεν ξέρουν τι ακριβώς ψήφισαν.Και το χειρότερο πώς πολλοί απ  αυτούς ή κάποιος δικός τους πολέμησε τους ναζί.Ούτε καν ο Παπαδόπουλος δεν ήταν ρατσιστής

μόνο το 10% των 400.000 είναι ναζί και ψευτόμαγκες και πήραν θάρρος και το παίζουν πατριώτες.Κι αν ψάξεις τις ρίζες τους, αμφιβάλλω αν οι μισοί απ αυτούς είναι γνήσιοι ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΥΤΥΧΩΣ

408 Επισκέπτες, 0 Χρήστες