Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 443
  • Total: 444
  • Leon

Προτάσεις ερωτήσεις για λειτουργίες του α33

Ξεκίνησε από a33, Σεπτεμβρίου 20, 2012, 05:00:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

a33

Σε αυτό το θέμα ότι ερωτήσεις, απορίες υπάρχουν.
Ότι προτάσεις για βελτιώσεις ή λειτουργίες
Ότι προτάσεις για προβλήματα που βρέθηκαν.
Ειδικά για τα προβλήματα να αναγραφεί συγκεκριμένα τι πατάς, τι σφάλμα δείχνει ή τι μήνυμα σφάλματος βγάζει (copy/paste). Χρήσιμο θα είναι και ένα print screen.

Για τις τελικές απαντήσεις θα ενημερώνεται αυτό FAQ και σε εικόνες για το a33.gr

pixie

Καλησπέρα μας!  :smile:

Έχω να κάνω τις εξής ερωτήσεις:

1.- Δεν θα φαίνονται πλέον οι επιλογές του forum στην αρχική σελίδα? Τα 30 θέματα σε κίνηση θα εμφανίζονται?

2.- Τα blogs πού ακριβώς είναι και δεν τα βλέπω?

3.- Γιατί με πετάει κάθε φορά που βγαίνω και πρέπει να κάνω από την αρχή σύνδεση με τον κωδικό μου?
Υπάρχει η δυνατότητα να είμαι μονίμως συνδεδεμένη?

4.- Στην πρώτη σελίδα δεν θα εμφανίζονται ποτέ θέματα άλλων ενοτήτων και άλλου ενδιαφέροντος και από άλλες ενότητες πχ. Φιλοσοφία ή Ψυχολογία? Δεν είναι έως και ολίγον βαρετό να υπάρχουν τα ίδια θέματα ένα μήνα τώρα στην αρχική? Και όλα από την ίδια ενότητα! Δεν λέω ότι υπάρχει πρόθεση, αλλά μήπως όμως έτσι οι άλλες ενότητες υποβαθμίζονται?

5.- Το upload image θα λειτουργεί στο εξής?

6.- Και κάτι τελευταίο καθαρά ορθογραφικό... Σε κάποια σημεία υπάρχει γραφή, κάποιες λέξεις, με κεφαλαία γράμματα τις οποίες βλέπω λανθασμένα να τονίζονται. Θα παραμείνουν οι τόνοι όπως είναι τώρα?

Ευχαριστώ

KostasD33

1.   η αρχική σελίδα επανασχεδιάζεται εξ αρχής. Κεντρική λογική θα είναι το minimal.
2.   τα blog είχαν θέματα ασφαλείας. Αν δεν καταφέρουμε να το λύσουμε θα καταργηθούν. Αν καταργηθούν τελικά τότε όποιος το ζητήσει θα μπορέσουμε να του δίνουμε το όποιο περιεχόμενο είχαν αναρτήσει.
3.   δεν ξέρω, θα το δούμε
4.   πράγματι η πρώτη σελίδα συχνά είχε μια τυχαία παρουσίαση θεμάτων. Συγκεκριμένα ορίζαμε να λαμβάνει τα 5 πιο πρόσφατα από συγκεκριμένες ενότητες. Συχνά πυκνά φυσικά υπήρχε ανάρτηση με μεγάλο ενδιαφέρον θεμάτων σε άλλες ενότητες και αφού δεν βρισκόντουσαν στα προεπιλεγμένα δεν τα έβγαζε. Υπάρχουν ειδικές σκέψεις για αυτό. Μια η πιο κυρίαρχη θα είναι με επιλογή να φανεί στην κεντρική σελίδα να το βγάζει από όλες (σχεδόν) τις ενότητες. Υπό κάποιες προϋποθέσεις.
5.   το κακό με το upload είναι ότι λειτουργεί. Δεν λειτουργεί σε ορισμένους χρήστες. Εγώ και εσύ είμαστε από αυτούς που δεν λειτουργεί. Σε άλλους λειτουργεί. Ήταν πρόβλημα που είχαμε και προ αναβάθμισης και το διατήρησε και τώρα. Κάτι στις ρυθμίσεις είναι αλλά ακόμα να το βρω. Που θα πάει το ρημάδι θα βρεθεί.
6.   Δεν είναι θέμα ορθογραφικό αλλά μετατροπής. Όπου παίρνει αυτόματα κείμενο και το μετατρέπει σε τίτλο αυτόματα το μετατρέπει σε κεφαλαία. Τα λατινικά γράμματα δεν έχουν πρόβλημα, στα ελληνικά τα τονούμενα μικρά τα μετατρέπει σε τονούμενα κεφαλαία. Οπότε όπου οι τίτλοι δεν είναι δυναμικοί θα τα διορθώσουμε σιγά σιγά όλα, όπου οι τίτλοι όμως είναι δυναμικοί τότε δεν μπορεί να γίνει κάτι. Παράδειγμα, όνομα ενότητας (Σχέσεις) τίτλος θέματος κλπ ή θα πρέπει το αρχικό κείμενο με μικρά να είναι χωρίς τόνους για να βγαίνει η μετατροπή σωστά ή θα βγάζει την μετατροπή με τόνους τα κεφαλαία αν το περιεχόμενο με μικρά έχει τόνους.

Nikos Apomakros

Αν μου δοθεί μια μικρή περιγραφή για το πρόβλημα του upload, δηλαδή 3-4 χρήστες και ακριβώς
το μήνυμα που βγάζει ή τέλος πάντων τι περίπου συμβαίνει όταν αυτοί επιχειρούν να στείλουν
τις εικόνες, θα προσπαθήσω κι από πλευράς μου να βοηθήσω.

Προς το παρόν επειδή και οι δύο χρήστες που αναφέρεις Κώστα είναι συντονιστές ή διαχειριστές
ή τέλος πάντων σε διαφορετική κατηγορία από τους υπόλοιπους, το πιο πιθανό είναι να πρόκειται
για permission κάποιας από αυτές τις ομάδες (που από κοινού ανήκετε εσύ και η Pixie). Καμμιά
λεπτομέρεια δλδ θα είναι που ξεφεύγει, έτσι περίπλοκο που μετέτρεψαν το διαχειριστικό των PHPBB.

pixie

Αυτή τη στιγμή η απάντηση που δέχομαι είναι: File type not allowed!
Ενώ ο τύπος της φωτογραφίας είναι μέσα σ' αυτές που επιτρέπονται.

Και πριν την τελευταία αναβάθμιση κάτι ανάλογο συνέβαινε, δεν αναγνώριζε δλδ. τον τύπο της φωτό.

pixie

Και νομίζω οφείλω να το αναφέρω... ποστάροντας τώρα εδώ την προηγούμενη απάντησή μου και ενώ την είχε δεχτεί και εμφανίστηκε κανονικά, έλαβα αυτό το μήνυμα:

The address you have requested returns a configuration error.
Errors have been registered to the log file, and we will check what the problem is as soon as possible.

Nikos Apomakros

[quote user="pixie" post="369982"]Αυτή τη στιγμή η απάντηση που δέχομαι είναι: File type not allowed!
Ενώ ο τύπος της φωτογραφίας είναι μέσα σ' αυτές που επιτρέπονται.

Και πριν την τελευταία αναβάθμιση κάτι ανάλογο συνέβαινε, δεν αναγνώριζε δλδ. τον τύπο της φωτό.[/quote]

Δεν μπορείς γενικά να ανεβάσεις φωτό ή μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις; Πχ μπορείς σε
δημοσίευμα αλλά δεν μπορείς στα Galleries; Ή το αντίστροφο; Ή πουθενά;

pixie

Καλησπέρα Νίκο και σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, όπως και να'χει. :smile:

Στα Galleries δεν έχω δοκιμάσει, αλλά σίγουρα το πρόβλημα το έχω στις απαντήσεις στο forum σε όλες τις  συζητήσεις όλων των ενοτήτων και στα ΠΜ επίσης... δεν μου το επιτρέπει από την προηγούμενη αναβάθμιση και το μήνυμα που ελάμβανα τότε ήταν ανάλογο μ' αυτό, σαν να ζητούσα δλδ. να ανεβάσω τύπο φωτό που δεν δέχεται το site ενώ η φωτό ήταν πχ. jpg ή gif.

Nikos Apomakros

Όπως είπε και ο Κώστας, είναι θέμα ρυθμίσεων. Το πιθανότερο για μένα είναι ότι κάποιοι
από σας, οι οποίοι ανήκετε σε παραπάνω από ένα γκρουπ, πχ moderators + admins + users,
έχετε το συγκεκριμένο πρόβλημα επειδή είτε κάποιο από τα γκρουπ στο οποίο ανήκετε δεν
έχει σωστά permissions, είτε επειδή παλιά, τα permissions σας είχαν οριστεί per user και
παρομοίως έχει διαφύγει κάτι στη παραμετροποίηση των δικαιωμάτων.

Προσωπικά θα τσέκαρα πρώτα τα Permissions κάθε group στο οποίο ανήκουν οι χρήστες με
το πρόβλημα και κατόπιν τα permissions του καθενός τους ξεχωριστά. Αλλά πάντως είναι
ψιλοχαοτικός ο τρόπος με τον οποίο παραμετροποιούνται τα δικαιώματα. Σκορπισμένες
ρυθμίσεις στους 5 ανέμους. Για καλό βέβαια... ή τέλος πάντων ένα αναγκαίο κακό.

Μια καλή σελίδα που είδα και που ίσως ξεμπουρδουκλώσει το κομφούζιο των δικαιωμάτων:
http://www.hostknox.com/tutorials/phpbb3/permissions

KostasD33

Νίκο, πράγματι είναι θέμα permissions κατά 95%.  Νίκο, πράγματι είναι θέμα permissions κατά 95%. (παίζει και ένα 5% να είναι θέμα τροποποιημένου κώδικα ή συνδυασμό)
Επηρεάζει μόνο το upload στο φόρουμ και καμία σχέση με το Φώτο άλμπουμ.
Απλά το α33 έχει σαν βάση όπως σωστά λες το phpbb και όλες τις ρυθμίσεις του αλλά έχει και ένα σκασμό από mod πρόσθετα (>100) και μερικά είναι ιδιοκατασκευες αν μπορούμε να το πούμε έτσι.

Θα λυθεί το θέμα απλά μας προλαβαίνουν αλλά πιο επείγοντα αυτό το διάστημα.

Έχω και δυο nick για δοκιμές που όποτε θες σου δίνω pass (τα obelix που κι αυτό έχει το ίδιο πρόβλημα και το onio που δεν πρόλαβα να τσεκάρω)

Θα ήθελα και τις παρατηρήσεις σας και σε άλλα ζητήματα πέραν αυτού. Θα τα χρειαστούμε ειδικά αυτό το διάστημα.

Ευχαριστώ Μάγια για την αναφορά του error.

pixie

Ερώτηση...  :smile:

Στα New τις δικές μας δημοσιεύσεις δεν τις βλέπουμε? Απάντησα κάπου τώρα και δεν υπάρχει στα New.

Και μια πρόταση...

Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω τα πρόσφατα θέματα συγκεντρωμένα, όπως παλιά! Ήταν πιο λειτουργικό νομίζω.

KostasD33

[quote user="pixie" post="370026"]
...
Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω τα πρόσφατα θέματα συγκεντρωμένα,...
[/quote]

αυτά τα έχεις δει?
[spoiler]
Πρόσφατα θέματα νέες απαντήσεις (Φόρουμ)
[albumimg]12473[/albumimg] [albumimg]12474[/albumimg] [albumimg]12475[/albumimg]

[spoiler]

[/spoiler]

Συνδρομή άμεση Rss στίς ενότητες Φόρουμ
[albumimg]12476[/albumimg]

[spoiler][img]http]
[/spoiler][/spoiler]

βλέπε πρόσφατη ενημέρωση του θέματος FAQ και σε εικόνες για το a33.gr.
Υπάρχουν φυσικά και άλλες σκέψεις για αυτό.

black_velvet

Ωραίααααα!!! Με το "καλημέρα σας" λέω οκ, τελείωσε η αναβάθμιση.

Και πάω να δω τις νέες δημοσιεύσεις. Και είναι πολλές. Και λέω, οκ (ξανά  :razz: ) ας δω τι παίζει στο Forum (/forum/forum.php). Και δεν το βρίσκω στη γνωστή του (παλιά) θέση. Δεν πειράζει, θα πατήσω το "Home" και θα το πιάσω από την αρχή.

Και ω του θαύματος! μου ζητάει να κάνω πάλι login! Μέσα σε λιγότερο από 2-3 λεπτά, κι ενώ έχω πατήσει μόνο α) να δω τις νέες δημοσιεύσεις και β) το "Home".

Κατά τ'άλλα, με γειες!!!! Αλλά πολύ μίκρυνε ξαφνικά. Γιατί;  :neutral:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

Η στενή φόρμα αναδεικνύει το όμορφο σώμα λένε... κάτι σαν στενός κορσές. Ειδικά άμα έχει και πλούσιο μπούστο είναι χλίδα ....

Κι εμένα μου σπάει τα νεύρα που μερικές φορές πρέπει να κάνω δυο φορές λογιν αλλά θα το πετυχω που είναι το πρόβλημα.

443 Επισκέπτες, 1 Χρήστης