Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 310
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 294
  • Total: 295
  • Leon

καραμέλα

Ξεκίνησε από sevenseas, Οκτωβρίου 28, 2012, 10:58:19 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sevenseas

Καρα μέλα,η . ένα γλυκό σε περίληψη!!!!!!!!!!!

Αντικείμενο πόθου σε μικρές ηλικίες (πόσο θα ήθελα μια είχα μια καραμέλίτσα ) ,μέσο αποπλάνησης από μεγάλες ηλικίες (έρχεσαι να σε χαϊδέψω και να σου δώσω καραμελίτσες?), εμμονής. ( την ίδια καραμέλα άρχισες) , βαθμολογία γλυκύτητας ( κοριτι μου είσαι γλυκειά  σαν καραμέλα ) όπως και δηλωτική τα ευτυχούς κατάληξης ενός δεσμού (απότι βλέπω γρήγορα θα φάμε κουφέτα)

Δεν ξέρω πως ανακαλύφθηκε κι από ποίους , και δεν με νοιάζει...........
Καραμέλες όλων των ειδών και γεύσεων
Καραμέλα γάλακτος, βουτύρου, υγείας για τον λαιμό
Γεύσεις σπάνιες που έχω δει είναι αυτή του ούζου (ΙΟΝ,)  πεπόνι( Olympice Hermes)
Κρυσταλλάκια ,ζελέ, τσάρλεστον   γλειφιτζούρι (μία ιδιαίτερη περίπτωση  στο γλειφιτζούρι το κοκοράκι  , , το οποίο παρασκευάζει ακόμη ένας πρωτοπόρος του είδους  ο Κώστας Μουζάκης

Εγώ πάντως την ιδιαίτερη προτίμηση μου έχω δείξει στις καραμέλες και ΙΟΝ λεμόνι και Life Savers
Το αγαπημένο μου είδος τα λεγόμενα κρυσταλλάκια,
Δεν μπορώ να παραλείψω τις καραμέλες Ο'Mammy  που είχαν επικρατήσει στην ελληνική αγορά μέσα του '70
Μαζί μου έλα γλυκιά μου καραμέλα
έχεις μια γεύση τρέλα ..αν φύγεις πάλι θα τρελαθώ
Μαζί μου έλα γλυκιά μου καραμέλα
στα χείλη μου σε βάζω..ξανά σε δοκιμάζω εγώ

larus audouinii

Η πιο ζωντανή ανάμνηση από τα δώρα που μου έδωσαν είναι ένα τρενάκι γεμάτο με καραμέλες. Τα βαγόνια του ήταν γεμάτα από πολυχρωμα τυλίγματα και κάπου το μεγαλύτερο ροζ-άσπρο μπαστούνι από καραμέλα. θα ήμουν γύρω στα έξι. Τις είχα κρατήσει για πολλά χρόνια. Τότε δεν μπορούσα να εκτιμήσω γιατί κατά βάθος μου είχε αρέσει σαν ιδέα, σαν άισθηση, περισσότερο και από τα παιχνίδια ή τις κούκλες. Ίσως γιατί θύμιζε το γιορτινό και παραμυθένιο, μαγικό εργαστήρι του Άγιου Βασίλη, την γιορτινή έκφραση της χαράς, το χαμόγελο, της ανταπόδωσης, της ευχαρίστησης, ταξίδι διαχρονικό και παγκόσμιο. Κάπου την τελετουργία της αυθεντικής και αθρώπινης κατασκευής. Χημεία και Ιστορία. Και τελικά όπου και να ταξιδέψω μέχρι τώρα με μαγνητίζει η ιδέα της κατασκευής καραμέλας, της μεταποίησης της πρώτης ύλης, της ζάχαρης σε τέχνη. Σαν φυσητό γυαλί, ρευστό στη Βενετία που φτιάχνει αριστουργήματα. Όλη η ζαχαροπλαστική, όπως και η καραμέλα στηρίζεται στην ζάχαρη. (και στην σοκολάτα)
Και στο αρχονταρίκι το κέρασμα παραμένει το λουκούμι μοιρασμένο σε όλους με τον καφέ. Έχει δεθεί η λαϊκή παράδοση διαχρονικά στους αιώνες με την καραμέλα  σε πολλούς λαούς.

sevenseas

πολυ καλη η συνεισφορα σου στο θεμα
σ΄ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!

294 Επισκέπτες, 1 Χρήστης