Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Richie Havens - Freedom at Woodstock

Ξεκίνησε από KostasD33, Απριλίου 25, 2013, 12:27:22 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

[img align=left]http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2013/17/126694-richie-havens.jpg[/img]     Ο θρύλος της φολκ Richie Havens έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2013.

Ο άνθρωπος που άνοιξε το ιστορικό Γούντστοκ άφησε πίσω τη μουσική του.


Πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 72 ετών , γνωστός κυρίως για την εμφάνιση του στο Φεστιβάλ του Woodstock, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 1969.

Σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του καλλιτέχνη, ο ίδιος πέθανε στο σπίτι του στο New Jersey. Αναφερόμενος στο Woodstock, ο Havens είχε άλλοτε δηλώσει πως η «θρυλική» εμφάνιση του στο Φεστιβάλ ήταν συνδεδεμένη με ό,τι άλλο είχε κάνει στη ζωή του μετά από εκείνο το γεγονός.

Η εκδοχή του στο Γκόσπελ τραγούδι «Motherless Child», που κατά τη διάρκεια της συναυλίας κατέληξε στη μελωδία του γνωστού πια σε εκατομμύρια μουσικόφιλους «Freedom», έκαναν τον Richie Havens δημιουργό ενός «ύμνου» για το κίνημα των Χίπις της δεκαετίας του '60. Μια νέα εκδοχή του τραγουδιού του περιλαμβάνεται και στη μουσική της πρόσφατης ταινίας του Quentin Tarantino με τίτλο «Django o Τιμωρός».

O Havens είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νεφρό του το 2010, αλλά ποτέ δεν ανάρρωσε πλήρως, ώστε να μπορεί να δώσει ξανά συναυλίες. Το 1993 τραγούδησε ζωντανά στην ορκωμοσία του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Bill Clinton. Ο τραγουδοποιός με τον ιδιαίτερο ήχο και στυλ ηχογράφησε συνολικά περισσότερα από 25 άλμπουμ, ενώ διασκεύασε και επιτυχίες άλλων σημαντικών μουσικών, όπως ο Bob Dylan («Just Like a Woman») και οι Beatles («Here Comes the Sun»).[align=center]
[/align]