Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 355
  • Total: 355

Οδηγίες για πινιάτα

Ξεκίνησε από kostas.14, Ιουνίου 15, 2020, 10:39:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kostas.14

Νομίζω αρκετά έχω καεί με το να βλέπω σειρές και ότι τυχαίο βιντεάκι στο youtube. Η ανιψιά μου (ετών 9) ήθελε ντε και καλά μια πινιάτα που είδε στην τηλεόραση. Έψαξα στο ίντερνετ και ξεκίνησα να φτιάξω κάτι μόνος και τελικά δεν είναι τίποτα. Για την κόλλα θα χρειαστείτε αλεύρι νερό και αλάτι. Μοιράζομαι εδώ την απλή διαδικασία:

1) Απλώνουμε αλευρόκολλα (απλά ανακατεύεις νερό κι αλεύρι) χρησιμοποιώντας κομμένες εφημερίδες σε ένα μεγάλο μπαλόνι (γίνεται και σε χαρτόνι αν έχετε την υπομονή)
2) Αφού στεγνώσει και σκληρύνει η αλευρόκόλλα με μια καρφίτσα σκάμε το μπαλόνι για να δημιουργηθεί η βάση.
3) Το πιο ωραίο κομμάτι το στολίζετε με ότι σας κάνει κέφι εγώ το στόλισα με γιρλάντες και το ζωγράφισα με νερομπογιές.
4) Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά περίπου 4-6 ώρες ανάλογα.
5) Το γεμίζουμε με ότι τραβάει η όρεξη μας με κομφετί,διάφορα γλυκίσματα,γλειφιτζούρια κλπ
6) Στο τέλος κλείνουμε το άνοιγμα με μια ταινία και περνάμε το κορδόνι για να μπορέσουμε να το κρεμάσουμε.

Για όποιον τεμπελιάζει, πινιάτες υπάρχουν σήμερα και σε eshop, όμως δεν είναι δύσκολο αν έχεις όρεξη πιστεύω.

Περισσότερο κι από την χαρά της μικρής, απόλαυσα το πασάλειμμα με το αλεύρι.

355 Επισκέπτες, 0 Χρήστες