Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 272
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 336
  • Total: 336

Αδιαμαρτύρητα.........

Ξεκίνησε από Anonymous, Ιανουαρίου 10, 2005, 12:56:06 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Anonymous

Πρώτα ηρθαν για τους σοσιαλιστές
................και εγω δεν διαμαρτυρήθηκα,
γιατί δεν ήμουν σοσιαλιστής

Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές
γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους
γιατί δεν ημουν Εβραίος

Μετά ήρθαν για μένα
................και δεν είχε μείνει κανείς
να διαμαρτυρηθεί για λογαριασμό μου

Μάρτιν Νιμόλερ
Λουθηριανός Πάστορας
Φιλακίστηκε από Α.Χίτλερ

Pappas10

Τι να πω εδώ ρε Κώστα.... τα λέει όλα από μόνο του το απόφθεγμα...

Το μόνο που μου έρχεται στο Μυαλό

"...Που' σαι νιότη μου που μού' δειχνες πως θα γινόμουν άλλος..."

Θα με πιάσουν τα κλάματα.... άσε με ρε φίλε.

Γμ τις ΚΟΒ μου μέσα...

Με πολύ εκτίμηση (ώρες ώρες με στέλνεις)

Παππάς10
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

riaghul

Μηπως το κειμενακι...θελει να μας πει
Οτι αν δεν παιρνεις θεση για τον πλησιον σου...
Κανεις δεν θα ερθει για ΣΕΝΑ..?
Γιατι ειναι σιγουρο..οτι καποια στιγμη θα χρειαστεις
τον διπλανο σου...

"Ο,τι δινεις...παιρνεις"..σε τουτη τη ρημαδα τη ζωη...

(αντι να με παρουν τα κλαμματα..λεω να δω τι θα κανω σημερα..)

Λες καποιος να εχει αναγκη απο ενα Λογο? μια Ματια?
Ενα αγγιγμα στο χερι?
Τοσο  απλα...
Καλημερα σας.. :)

Pappas10

Μάλλον το κειμενάκι λέει για την αξία της διαμαρτυρίας και της θέσης απέναντι στο άδικο... όχι στον διπλανό σου. Αν ο διπλανός σου δηλαδή είναι αυτός που "ήρθε" τι κάνεις;;;

Εξ' ου και το κλάμα. Χωρίς μομφή ως προς τη θέση σου, για εμένα αξία έχει η θέση υπέρ του δικαίου και ουχί του διπλανού. Και πλέον δεν είναι εύκολο να δεις, πόσο μάλλον να καταλάβεις, το δίκαιο για να το υπερασπιστείς.

Με εκτίμηση,

Παππάς10.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

minoraki

Παράθεση από: "riaghul"Μηπως το κειμενακι...θελει να μας πει
Οτι αν δεν παιρνεις θεση για τον πλησιον σου...
Κανεις δεν θα ερθει για ΣΕΝΑ..?
Γιατι ειναι σιγουρο..οτι καποια στιγμη θα χρειαστεις
τον διπλανο σου...

"Ο,τι δινεις...παιρνεις"..σε τουτη τη ρημαδα τη ζωη...

(αντι να με παρουν τα κλαμματα..λεω να δω τι θα κανω σημερα..)

Λες καποιος να εχει αναγκη απο ενα Λογο? μια Ματια?
Ενα αγγιγμα στο χερι?
Τοσο  απλα...
Καλημερα σας.. :)
εχεις δικιο....στα πολυ απλα εχουμε αναγκη τον πλησιον μας! στα δυσκολα ολοι συμπαραστεκομαστε! "ο,τι δινεις....παρνεις" λες εσυ....
"ο,τι σπειρεις....θεριζεις" λεω εγω.....
το κειμενακι του κωστη δειχνει μεταμελεια? απογοητευση? απολογισμο? για την ελλειψη συμπαραστασης....

TetiQ

:shock:  :shock:  :shock:  :pig:   :scratch:  :scratch:  :salut:  :salut:  :salut:  exw meinei sthlh alatos me to rhto sou...xmmmm....ti egrapse pali to tioutoooooooooooo  :P xixiiixiixixixi

atomant

Αντιγόνη και τα διλήμματα

Τα διλήμματα τύπου Αντιγόνης είναι σχετικά απλά.

Η εκ της εξουσίας εκπορευόμενη νομιμότητα,  αμφισβητείται πάντα ούτως ή άλλως έντονα από μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Η εναντίωση, ακόμα και αν δεν εξυπηρετεί ιδιοτελείς σκοπούς, όπως μπορεί να συμβεί μερικές φορές, είναι σχετικά εύκολη μέσα στο ευρύτερο κλίμα που τη νομιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό.

Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν η σύγκρουση δεν γίνεται ανάμεσα στο άτομο και την εξουσία, αλλά στο άτομο και την ίδια την κοινωνία, έστω και αν στην κοινωνία αυτή έχει «κατασκευασθεί» μια συναίνεση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στόχους της εξουσίας ή ακόμα και ομάδων που τη διεκδικούν.

Την περίπτωση αυτή αφορούν τα λόγια του Λουθηρανού πάστορα.

Είχε φοβηθεί να αντιδράσει στις επιλογές μιας ομάδας που, οικοδομώντας πάνω στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις απογοητεύσεις του γερμανικού λαού, δημιούργησε τη συναίνεση που έφερε αρχικά στην εξουσία το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και τον Αδόλφο Χίτλερ και στη συνέχεια έφερε την εξουσία στα μέτρα του.

Αφορούν όσους φοβούνται να αντιδράσουν στην τρομακτική συναίνεση που έχει κατασκευάσει στις ΗΠΑ μια ιδιοτελής ομάδα, χτίζοντας πάνω στους φόβους και τις ανασφάλειες του αμερικανικού λαού με τα υλικά που προσέφερε αφειδώς η 11η Σεπτεμβρίου.

[size=18]Η εναντίωση στην εξουσία ενέχει την αξία της αντίστασης. [/size]

Η εναντίωση στην κατασκευασμένη «συναίνεση» της κοινωνίας, την ομοφωνία, την «εθνική ομοψυχία» απειλείται με την απαξία της προδοσίας.

Οχειρισμός της κοινής γνώμης από εξουσίες ή ομάδες συμφερόντων αποτελεί έτσι το σημαντικότερο εργαλείο καθυπόταξης της κοινωνίας στους στόχους τους, μετατρέποντάς την σε δεσμοφύλακα του εαυτού της.
Σε οποιονδήποτε χρόνο.
Σε οποιονδήποτε τόπο.

Ασχετα με το αν η εξουσία βάζει την κοινωνία να εστιάσει σε σοσιαλιστές, Εβραίους, κομμουνιστές, αντεπαναστάτες, ξένους, καπιταλιστές, συνδικαλιστές, Αραβες, γείτονες, μελαψούς ή ξανθούς, ανθρώπους που, υποτίθεται, την αντιμετωπίζουν με φθόνο, για να ανατροφοδοτήσει τους φόβους της και να ομογενοποιηθεί ελεγχόμενα.

Αυτή, η δυσκολότερη εναντίωση είναι η σπανιότερη, η πολυτιμότερη και η πλέον αναγκαία.
Σε κάθε χρόνο.

Και σε κάθε τόπο.

Pappas10

Παράθεση από: "atomant"Αντιγόνη και τα διλήμματα

Τα διλήμματα τύπου Αντιγόνης είναι σχετικά απλά.

Η εκ της εξουσίας εκπορευόμενη νομιμότητα,  αμφισβητείται πάντα ούτως ή άλλως έντονα από μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Η εναντίωση, ακόμα και αν δεν εξυπηρετεί ιδιοτελείς σκοπούς, όπως μπορεί να συμβεί μερικές φορές, είναι σχετικά εύκολη μέσα στο ευρύτερο κλίμα που τη νομιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό.

Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν η σύγκρουση δεν γίνεται ανάμεσα στο άτομο και την εξουσία, αλλά στο άτομο και την ίδια την κοινωνία, έστω και αν στην κοινωνία αυτή έχει «κατασκευασθεί» μια συναίνεση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στόχους της εξουσίας ή ακόμα και ομάδων που τη διεκδικούν.

Την περίπτωση αυτή αφορούν τα λόγια του Λουθηρανού πάστορα.

Είχε φοβηθεί να αντιδράσει στις επιλογές μιας ομάδας που, οικοδομώντας πάνω στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις απογοητεύσεις του γερμανικού λαού, δημιούργησε τη συναίνεση που έφερε αρχικά στην εξουσία το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και τον Αδόλφο Χίτλερ και στη συνέχεια έφερε την εξουσία στα μέτρα του.

Αφορούν όσους φοβούνται να αντιδράσουν στην τρομακτική συναίνεση που έχει κατασκευάσει στις ΗΠΑ μια ιδιοτελής ομάδα, χτίζοντας πάνω στους φόβους και τις ανασφάλειες του αμερικανικού λαού με τα υλικά που προσέφερε αφειδώς η 11η Σεπτεμβρίου.

[size=18]Η εναντίωση στην εξουσία ενέχει την αξία της αντίστασης. [/size]

Η εναντίωση στην κατασκευασμένη «συναίνεση» της κοινωνίας, την ομοφωνία, την «εθνική ομοψυχία» απειλείται με την απαξία της προδοσίας.

Οχειρισμός της κοινής γνώμης από εξουσίες ή ομάδες συμφερόντων αποτελεί έτσι το σημαντικότερο εργαλείο καθυπόταξης της κοινωνίας στους στόχους τους, μετατρέποντάς την σε δεσμοφύλακα του εαυτού της.
Σε οποιονδήποτε χρόνο.
Σε οποιονδήποτε τόπο.

Ασχετα με το αν η εξουσία βάζει την κοινωνία να εστιάσει σε σοσιαλιστές, Εβραίους, κομμουνιστές, αντεπαναστάτες, ξένους, καπιταλιστές, συνδικαλιστές, Αραβες, γείτονες, μελαψούς ή ξανθούς, ανθρώπους που, υποτίθεται, την αντιμετωπίζουν με φθόνο, για να ανατροφοδοτήσει τους φόβους της και να ομογενοποιηθεί ελεγχόμενα.

Αυτή, η δυσκολότερη εναντίωση είναι η σπανιότερη, η πολυτιμότερη και η πλέον αναγκαία.
Σε κάθε χρόνο.

Και σε κάθε τόπο.

Αδελφέ,

Ψιλό-Μαρκούζε σε κόβω....

Δεν μπορώ να μπω σε διαδικασία συζήτησης της θέσης, σε κάποια συμφωνώ, σε κάποια διαφωνώ... αλλά χαίρομαι για το ότι ακόμα υπάρχει ψιλο-αντιεξουσιαστική πάλη.

Με εκτίμηση

Παππάς10
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Anonymous

Ορισμένες φορές η ανάλυση μας δίνει το εύρος και τις διάφορες πτυχές ενός κειμένου.
Σίγουρα πολύ χρήσιμο και ακονίζει τον νου και την λογική

Ορισμένες άλλες φορές αρκεί να αφήσουμε τον λόγο να μας εμποτίσει να τον διαισθανθούμε και χωρίς να τον αναλύσουμε σε ένα πρώτο επίπεδο να το αφήσουμε γλιστρήσει μέσα μας και να γίνει ένα με το είναι μας

Ntama

Τωρα τι να πω και γω?? Σε κάτι τετοια γραφόμμενα μένεις κανείς στήλη άλατος...τα λόγια περισσεύουν και εξανεμίζονται... Λαμπρό μάθημα για όλους μας από τον συγγραφέα...

Brasidas

EYTIXOS DEN PAEI KANENAS AKOMA  GIA OSOUS DEN EXOUME TIPOTA NA XASOUME

KAI BRISKOUME PAREA

336 Επισκέπτες, 0 Χρήστες