Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 1,255
  • Online ever: 2,373 (Αυγούστου 19, 2025, 02:18:11 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Σαν γλυκό του κουταλιού...

Ξεκίνησε από Enia, Απριλίου 09, 2005, 06:09:19 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Enia

Παραθέτω απόσπασμα από το ομώνυμο βιβλίο... :arrow:

Η ζωή θα σε βγάλει εκεί που πρέπει, μην το ζορίζεις. Το φαϊ που σου δίνει είναι ρευστό, καυτό και λίγο. Πρέπει να το τρώς αργά αργά με μικρό κουτάλι, σαν γλυκό του κουταλιού, και να το ευχαριστιέσαι. Αν το φας με το κουτάλι της σούπας, τελειώνει γρήγορα και καίγεσαι. Αν προσπαθήσεις με μαχαίρι και πηρούνι μένεις νηστικός με το φαϊ μπροστά σου. Μη βιάζεσαι, δική σου είναι η ζωή κι έχεις καιρό μπροστά σου. Η ζωή είναι ωραία, μην την πολεμάτε, χαιδέψτε τη, πάρτε τη με το καλό. Η ζωή δεν είναι αφεντικό, παιδί σας είναι, φροντίστε το. Εγώ δεν ξέρω πολλά γράμματα, όμως κάθε πρωί της λέω καλημέρα, κι ας μην το αξίζει κάποιες φορές. Της λέω καλημέρα όπως και να 'ρχεται. Θέλω να ζήσω, όχι γιατί έχω πολλά να κάνω, ένα κούτσουρο είμαι, αλλά γιατί κάθε μέρα μου έχει μέσα της το Θεό, εσάς, κι ολόκληρο τον κόσμο που φτιάχτηκε για μένα.
xxx  8)

riaghul

Να το συνεχισω?

.....Και καθε ανθρωπος εχει μεσα του μια σπιθα...
Μια σπιθα που περιμενει εμενα, εσενα ..να την αναψει..
να τη κανει φλογα...
Ποιος ειπε οτι η Καθε Ιδιοτητα... του ψευτη, του υποκριτη,
του απατεωνα, του αδυναμου, κ.λ.π...κ.λ.π. δεν τη
δημιουργησε το περιβαλλον και οι καταστασεις?
Οταν γεννηθηκε..ελαμπε...οπως ολα τα μωρα...
Μα οι συνθηκες τον/μας οδηγησαν σε αλλο δρομο..
Εγω,Ενα κουτσουρο ειμαι, μα θελω να λεω
Καλημερα σε ολους...
Και στο μικρο πουλακι που κελαηδει αυτη τη στιγμη
αναμεσα στα λουλουδια στο μπαλκονι μου...
Αγαπω τη ζωη , γιατι φτιαχτηκε για μας..
γιατι μας εμπεριεχει στο διαβα της
Αγαπω εκεινη τη σπιθα που σιγοκαιει μεσα σε ολους μας..
Και απολαμβανω τουτη την αγαπη.....
ΣΑΝ  ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ.....

:)  :)

Ntama

Το μόνο που έχω να πώ ειναι πως ο τίτλος του θέματός σου... είναι σκέτη γλυκα!!  :D

Μου 'ρχονται στο μυαλό αναμνήσεις...  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:

κάτι τρυφερό... αγνό... μελένιο...

Enia

Riaghul >   :) makia :* tnx...

Mairoula nai, kai mena...
To biblio einai ths Marinas Petropoulou, kai ap'oso 3erw twra paizetai kai sthn thleorash, an kai den to exw dei pote.

Ki emena o titlos mou 8umise kati gluko kai agno opws les...
Egw to gluko koutaliou to exw sundiasei me to gluko kudwni ths mamas mou. To ftiaxnei ka8e xrono... Kai pente xronia twra pou menw sthn agglia einai to mono pragma pou zhtaw panta na mou steilei. Exw koubalhsei bazakia stis aposkeues mou, alles fores mou exoun steilei me to taxudromeio, dematakia-ekplh3h...  8)  kai etsi den mou exei leipsei pote. Kai me th glukia tou geush exw mazi mou kai thn zestasia tou spitiou mou, thn asfaleia ths mhtrikhs storghs, thn murwdia elladas kiolas pou toso mou leipei... Kai san th zwh, to fulaw ekei, sfragismeno kala kai to trww ligo ligo, koutalitsa koutalitsa, kai pairnei a3ia ws to teleutaio kommataki...  :oops:

Ntama

Enia μου γλυκειά...

Ουτε και εγω εχω δει ποτε την σειρά... αν και γνωριζω την υπαρξή της από τη μητέρα μου...(τα βλέπει όλα η ατοιμη  :lol:  μανούλα φιλάκια  :D )

Σιγουρα όμως θα ήθελα να διαβάσω το βιβλίο...

Μάλιστα, έχω σκοπό αυτες τις μερες να κάνω κάτι αγορες βιβλιων... έχω φτιάξει ολοκληρη λίστα... και στη λίστα μόλις προστέθηκε άλλο ένα... :wink:  :wink:

φιλάκια πολλά  :D

Enia

Μαιρούλα μου, να πω την αλήθεια δεν ειναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ! Το συγκεκριμένο απόσπασμα, μαζί με αυτό που έβαλα στο θέμα 'άκρως ερωτικό' ειναι μακράν τα καλύτερα του βιβλίου. Σαν ιστορία έχει ενδιαφέρον, αλλά ο τρόπος γραφής δεν με άφησε ικανοποιημένη. Ειδικά στους διαλόγους του πάσχει κατά την γνώμη μου.. Όχι τπτ άλλο, μην σε πάρω και στον λαιμό μου  :P
Εγώ το διάβασα μέσα σε τρεις μέρες το βιβλίο (οκ, μεσα ΄σ'αυτές τις μέρες ήταν ένα ταξίδι με το τρένο,3-4 ώρες πήγαινε κι άλλες τόσες έλα  :P  )
Αλλά σε γενικές γραμμές το βρήκα ενδιαφέρον ανάγνωσμα και ευχάριστο.
Η επιλογή δική σου  :wink:

Ntama

Ενια μου, έχεις να μου συστήσεις μερικά ενδιαφέροντα βιβλία??

Ειμαι βιβλιοφάγος μέχρι τρέλλας!!

LaStDrIvE

axxx vre Ntama ti mou kaneis vradiatika.... Eipes gia glyko tou koutaliou kai mou thymises to glyko kydwni tis giagias mou.... iaxaxaxaxaxa

pali kala pou den eimai se dieta!!!!

Ntama

Παράθεση από: "LaStDrIvE"axxx vre Ntama ti mou kaneis vradiatika.... Eipes gia glyko tou koutaliou kai mou thymises to glyko kydwni tis giagias mou.... iaxaxaxaxaxa

[/color]

Enia

Παράθεση από: "LaStDrIvE"axxx vre Ntama ti mou kaneis vradiatika.... Eipes gia glyko tou koutaliou kai mou thymises to glyko kydwni tis giagias mou.... iaxaxaxaxaxa

Exw gluko kudwni sto psugeio!  :twisted: Duo writses makria eisai, opote 8es petagesai kia 3erw ti na se filwpsw! xexe! edw 8a eimaste! ;)

Enia

Παράθεση από: "Ntama"Ενια μου, έχεις να μου συστήσεις μερικά ενδιαφέροντα βιβλία??

Ειμαι βιβλιοφάγος μέχρι τρέλλας!!

Mairoula mou des sto allo 8ema pou lene oloi gia biblia... To mono pou diabasa teleutaia kai anepifulakta sunistw einai to 'Oi magisses ths Smurnhs'. Dustuxws den 8umamai twra th suggrafea, 8a epanel8w. Alla einai kalogrammeno biblio, psagmeno, kai storu pou se kanei kai kollas.. kai to kalutero psaxnesai!... (ma8aineis kai tourkika! :P )

Kana duo alla pou diabasa den polua3izan. Twra lew na 3ekinhsw to 'mh mou les antio' (ths omonumhs seiras). An to proxwrhsw ligaki 8a sou pw...

LaStDrIvE

Παράθεση από: "Enia"

Exw gluko kudwni sto psugeio!  :twisted: Duo writses makria eisai, opote 8es petagesai kia 3erw ti na se filwpsw! xexe! edw 8a eimaste! ;)

xeexxexe nase kala vre Enia... arxizw tin tilemetafora:PPP...

==== meta apo 5 secs====

ela eftasa pou eisai? exmmm en me vlepeis?:P

Ntama

Παράθεση από: "Enia"Mairoula mou des sto allo 8ema pou lene oloi gia biblia... To mono pou diabasa teleutaia kai anepifulakta sunistw einai to 'Oi magisses ths Smurnhs'. Dustuxws den 8umamai twra th suggrafea, 8a epanel8w. Alla einai kalogrammeno biblio, psagmeno, kai storu pou se kanei kai kollas.. kai to kalutero psaxnesai!... (ma8aineis kai tourkika! :P )

Το έχω διαβάσει αυτό σχεδόν από τη μέρα που βγήκε... από τα καλύτερά μου...  ]

Ntama

Ενιούλα μου γλυκειά...

Τις μέρες αυτές διαβάζω το "... ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ..."

Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!!!!
  :D  :D  :D  :D

...και με νόημα ... :wink:  :wink:

Enia

Παράθεση από: "LaStDrIvE"xeexxexe nase kala vre Enia... arxizw tin tilemetafora:PPP...

==== meta apo 5 secs====

ela eftasa pou eisai? exmmm en me vlepeis?:P

Δεν έχει γλυκό κυδώνι μέχρι να μου πεις το μυστικό![/color]  :twisted:  :twisted:  :twisted:

1316 Επισκέπτες, 1 Χρήστης