Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 565
  • Total: 566
  • Leon

ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ...

Ξεκίνησε από Ntama, Απριλίου 11, 2005, 07:17:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Τελικά, σε τι διαφέρουν στην ουσία....

Οι ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ από τις ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ??

kap

δεν ξέρω  :lol:  :lol:  :lol: αλλά θα δοκιμάσω την τύχη μου  :oops:

πρόληψη στην ουσία είναι αυτά που κάνεις για να αποφύγεις κάτι που υπάρχει δυνατότητα να συμβεί.

προκατάληψη μέτρα που π΄'ερνουμε σε συνθηκες οι οποίες δεν υποκεινται στο νόμο τον πιθανοτήτων και είναι περισότερο παιχνίδια του μυαλού, η άγνοια πρέπει να παίζει μεγάλο ρόλο εδώ.

PoiSoN_GiRL

geitonaki tis kollhths mou  me afhses afwnh !!  :lol:  :lol:

kap

και γω που νόμιζα ότι σε τύφλωσα :lol:
Γιατί καλέ σε άφησα άφωνη? :roll:

minoraki

προληψη ειναι οταν θελουμε να προλαβουμε κατι που πιθανον θα συμβει....
προκαταλαψη ειναι οταν πριν καν συμβει κατι, εμεις το σκεπτομαστε αρνητικα.....ή και μπορει και θετικα.....δεν ξερω, αλλα μπορει να λεω και σαχλαμαρες!

balland

προληψη=των φρονιμων τα παδια πριν πεινασουν μαγειρουν..
προκαταληψη=γυναικα κανονισε να μας κανει ποδαρικο για τον νεο χρονο παλι η μανα σου να παμε κατα διαολου....

(MPLIAX WITCH PROJECT)

PoiSoN_GiRL

Παράθεση από: "kap"και γω που νόμιζα ότι σε τύφλωσα :lol:
Γιατί καλέ σε άφησα άφωνη? :roll:

me ton orismo pou edwses kale mou !! en8ousiasthka !!!  :wink:  :wink:

kap

τιμή και χαρά μου αγαπητό δηλιτήριο

PoiSoN_GiRL

Gia mena leei !!!! Gia mena leei !!!!!!!!
ta sevh mou geitona !!!  :lol:  :lol:

KiSSeS

mhpws... lew egw mhpws.....

h PROLHPSH einai kati suneidhto pou kanoume gia na prolavoume kati

kai PROKATALHPSH einai kati asuneidhto to opoio mas exei perastei sto mualo emmesa kai mas kanei na profulasomaste xwris logiko logo???

lew egw...... ama eipa mlk mh mou to peite!!!!   :tongue:

SmouTs!

PoiSoN_GiRL

''αν δεν παινεψουμε το σπιτι μας , θα πεσει και θα μας πλακωσει''

βασιζομενη σε αυτο εχω να δηλωσω το εξης :

KiSSeS πολυ καλα τα λες πιπινα μου ! συμφωνω μαζι σου φιλεναδα μου !  :wink:

chriastina

Κάπου χαθήκατε στον δρόμο κορίτσια. Δηλ τι λέτε?φτύνουμε στον κόρφο μας (ή οτιδήποτε άλλο κάνουμε) όταν βλέπουμε μαύρη γάτα στον δρόμο για να μην πάθουμε γρίπη?
Πρόληψη είναι η άλογος (χωρίς λογική) και απο την παράδοση απεκτημένη ιδέα για το αίσιο ή όχι (δηλ. το απαίσιο) ορισμένων γεγονότων ή πράξεων,μιά δηλ. δεισιδαίμων δοξασία.
Προκατάληψη είναι η εκ των προτέρων και απο επηρεασμό σχηματισμένη γνώμη χωρίς ενδελεχή εξέταση των πραγμάτων.

KiSSeS

Παράθεση από: "chriastina"Κάπου χαθήκατε στον δρόμο κορίτσια. Δηλ τι λέτε?φτύνουμε στον κόρφο μας (ή οτιδήποτε άλλο κάνουμε) όταν βλέπουμε μαύρη γάτα στον δρόμο για να μην πάθουμε γρίπη?
Πρόληψη είναι η άλογος (χωρίς λογική) και απο την παράδοση απεκτημένη ιδέα για το αίσιο ή όχι (δηλ. το απαίσιο) ορισμένων γεγονότων ή πράξεων,μιά δηλ. δεισιδαίμων δοξασία.
Προκατάληψη είναι η εκ των προτέρων και απο επηρεασμό σχηματισμένη γνώμη χωρίς ενδελεχή εξέταση των πραγμάτων.

chriastina mou den sumfwnw me thn ennoia pou edwses ston oro PROLHPSH. Prolhptika metra den einai oti ftunw to korfo mou... Shmainei oti pairnw prolhptika metra gia kapoia endexomenh asxhmh katastash h opoia kserw oti 8a einai asxhmh. Px. prolhpsh gia to kruo, vazw pio xontra rouxa, prolhpsh egkaumatos apo ton hlio, vazw antihliako....

kap

και εμένα μου φένονται και οι δύο όρισμοι ότι κολάνε στην προκατάληψη.
Και αν τους δέσεις μεταξύ τους θα είναι ο πιο όμορφος και ουσιαστικός ορισμός της.

chriastina

Kisses, ας δούμε την ερώτηση που μας έθεσε η Ntama
΄΄σε τι διαφέρουν στην ουσία
οι ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ απο τις ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ΄΄
έχουμε να κάνουμε με δυο λέξεις,η εξήγησή τους μοιάζει να είναι ίδια,
να έχουν δηλ. κάποιο κοινό τόπο,όμως έχουν έστω μια ουσιαστική διαφορά (εξου και η ερώτηση΄΄σε τι διαφέρουν στην ουσία΄΄)
Η πρόληψη στην οποία αναφέρθηκες εσύ δεν μπορεί να έχει κοινό τόπο με την προκατάληψη.Συμφωνώ με την εξήγηση που δίνεις στην πρόληψη εαν μας είχε ζητηθεί εξήγηση μεμονομένα για αυτή την λέξη,όπου κάτω απο αυτή την συνθήκη και οι δύο τοποθετήσεις (εαν δεχτούμε και την δικιά μου)είναι σωστές.

565 Επισκέπτες, 1 Χρήστης