Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 760
  • Total: 761
  • Leon

ΑΠΟΒΟΛΗ

Ξεκίνησε από Evitaki, Απριλίου 14, 2005, 04:47:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Evitaki

Με βάση το θέμα του Πανούλη εγώ είπα να το φτάσω στο άλλο άκρο που πονάει κ δεν είναι τπτ άλλο απο μια αποβολή.....Αλήθεια έχεται σκεφτεί ποτέ πόσο πόναει μία γυναίκα όταν χάνει ένα παιδί χωρίς την θέληση της????Σε μια έκτρωση λες  ότι εν μέρη είναι μια αποφαση ....θα μου πείτε κ αύτο πονάει άλλα είναι αποφάση λες πρέπει να γίνει κ το κάνεις ασχετα αν εγώ το θεωρώ φόνο....πριν πολύ καίρο δεν έχει σημασία ποσο πέρασα από αυτο το στάδιο της αποβόλης  κ πιστεψτε με είναι ότι χειρότερο.Κλείνωντας τον τριτο μήνα  της εγκυμοσύνης μου μεγαλωνοντας  μέσα μου δύο ψύχουλές  κ πίστευοντάς οτι ημουν η πίο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο έχασα  αν όχι το πιο όμορφο  συμβάν στη ζωή μου ενα άπο τα πιο όμορφα.Αιμμοραγια.....κ η δήλωση  του γιατρού (ΑΠΟΒΟΛΗ) κοινώς  ένας μικρός θάνατος.....Μια κηδεία που γίνεται μεσα στην ψυχή σου κ μόνο εσύ μπόρεις να νιώσεις τον πόνο.Αυτοί που σε στύριζουν το μόνο που λένε είναι μη κάνεις έτσι δεν είσαι η μόνη μα το θέμα είναι ότι δεν με νοιαζει οτι το πέρασαν κ άλλοι το θέμ είναι ότι το περασα εγώ.Μπορεί να φάνει εγωιστίκο αλλα σε μια τέτοια καταστάση ο πόνος τυφλώνει...Λίγες ΄ωρες πριν μπω στο χειρουργείο δίπλα μου κάποια κοπελία με καισαρικη ειχε φέρει στον κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσακι...οταν συνήλθε απο την νάρκωση κ την ενημερώσαν για το ερχόμο της κόρης της έβαλε τα κλαμματα κ ο λόγος ?Ηθελε αγόρι...Μα πως είναι δυνατον να ξεχώριζε  όταν την χάρισαν το ομορφότερο δώρο της ζωής?Τωρα μέτα από τόσο καιρό αν με ρωτούσε κάποιος αν θα ηθέλα να ξαναμείνω εγκύος?Θα του έλεγα ακόμα όχι...ακόμα φοβάμαι μύπως ξαναπεράσω κάτι τέτοιο....ακομα δεν το εχώ ξεπεράσει,δεν μου έχει γίνει εμμονη ιδέα  αλλα άκομα περνώντας εξω απο μαγαζία με μωρουδιακά γυρίζω το κεφάλι απο την αλλη....ακόμα αποφεύγω  τις συναντήσεις με εγκύους .....Συγνωμη αν σας κούρασα άλλα ηθέλα να κάνω αύτη την εξομολόγηση καρδιάς ισώς με βοηθήσει να το ξεπεράσω πιο εύκολα....σημερα γεννήσε μια φίλη μου  κ μόλις το έμαθα ένα δακρυ κύλησε απο τα μάτια μου...δεν ήταν τπτ περισσοτέρο απο παράπονο

:cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

vasilis

Αγαπητη εβιτα δεν διαφωνω σε οτι λες αλλα για μενα το χειροτερο απ'ολα ειναι μια γυναικα να γενναει μια αθωα ψυχουλα και να την πουλαει για μενα δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα ειναι ενα εγκλημα

Evitaki

Κ αυτό είναι μία πολυ μεγάλη συζήτηση  Βασίλη  .Οντως κ εγώ αναρωτιέμαι πως μπορούν κ κάνουν κάτι τέτοιο...Για μένα αύτες οι γυναίκες θέλουν γδαρσίμο κ σκότωμα....

Enia

Εβίτα μου, με άγγιξε πολύ το θέμα σου... Και για τον ένα λόγο παραπάνω, πως είμαστε συνομίλικες, και -όπως έχουμε ξαναπεί με το Poisonaki (μάκια κουκλί!  :wink: ) - ξέρουμε το σύνδρομο 'Εγώ-πότε-θα-γίνω-μάνα!?'...

Απλώς ήθελα να σου πω ότι εύχομαι από καρδιάς να σου πάνε όλα καλά και όπως τα θες στη ζωή σου...
Να είσαι πάντα δυνατή και χαμογελαστή!

ΥΓ: για χάρη της κουβέντας, να προσθέσω πως για μένα η αποβολή δεν είναι απλώς μια ατυχία... Για τον ίδιο λόγο που θεωρώ την έκτρωση φόνο -ότι χάνεται μια ανθρώπινη ψυχή - η αποβολή δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένας θάνατος...

Εβιτάκι ελπίζω να μην σε στεναχωρεί η κουβέντα... Πιστεύω όμως ότι πολλές φορές η 'εξομολόγηση', η κουβέντα για κάτι που μας πονάει, μπορεί να είναι λυτρωτική. Σ'ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας.  :)

riaghul

Εβιτα..καλησπερα...

Ειδα το  θεμα σου και το διαβασα ..με προσοχη...
Δεν θελω να πω λογια  που να παρηγορουν..
γιατι ,οχι και τοσο απλα βεβαια, αλλα συμβαινουν..
Συμβαινουν ψυχες να χανονται ενω ακομα διαμορφωνονται..
να χανονται διομορφωμενες..(στο δρομο, στο περιβαλλον, στην αγκαλια μας)
Θελω να σου πω μονο...
Να εισαι καλα και δυνατη..(με προσπαθεια)
Να αγαπας τη ΖΩΗ..τον εαυτο σου,
τον ανθρωπο σου και τα παιδια...
Μην στρεφεις το βλεμμα στη ..ζωη...
γιατι η ζωη..ειναι αναμεσα μας...
(κανεις δεν σκοτωνει τη ζωη,,κι οσοι το κανουν εχουν λογους..σοβαρους)
Ζησε την Αγαπη, τον Ερωτα,
και θυσιασε ..γι αυτο που ποθεις..
και ειμαι σιγουρη οτι θα ερθει...(επειδη απο καρδιας το ευχομαι:))
Φιλακια...

minoraki

εβιτακι γεια σου.....νομιζω οτι με το θεμα που εβαλες μας συγκινησες ολους μας....κατα τυχη σημερα το πρωι στις ειδησεις ακουσα για μια μητερα στην αμερικη, η οποια εχει 2 κοριτσακια....το ενα το οδηγησε στην πορνεια (12 ετων) και το αλλο το εδωσε για να παρει ενα αυτοκινητο....απ ο,τι ακουσα να λενε οι αστυνομικοι, το κοριτσακι των 12 ετων ειναι εγκυος και φυσικα ειναι ενα ρακος.....ο βασιλης με αυτο που εγραψε, με εκανε να θυμηθω αυτο που ακουσα σημερα στο ραδιοφωνο....νομιζω οτι δεν υπαρχουν λογια για να χαρακτηρισθουν τετοιου ειδους πραξεις προς ανηλικα παιδια....και μερικες φορες διερωτωμαι, γιατι ο θεος δινει παιδια σε ανθρωπους που δεν ειναι αξιοι να λεγονται γονεις.....
εβιτακι θελω να σου πω οτι δεν θα πρεπει να παψεις να πιστευεις στον ερχομο ενος παιδιου....ειλικρινα μπορω να καταλαβω τι αισθανεσαι, γιατι εχω 3 υπεροχα παιδια....δεν εχω ζησει ομως ουτε την εμπειρια της αποβολης, αλλα ουτε και την εμπειρια της αμβλωσης.....καταλαβαινω απολυτα οτι θα πρεπει να ειναι απο τις χειροτερες εμπειριες που μπορει να ζησει μια γυναικα.....εγω ετυχε στις 3 φορες που εμεινα εγκυος, να φερω στον κοσμο τα παιδια μου....καλη μου εβιτα, εισαι πολυ νεα ακομα....ολη η ζωη εινα ιμπροστα σου....εχεις ολον τον χρονο να πραγματοποιησεις το ονειρο σου....απλως δωσε χρονο και στον εαυτο σου, αλλα προ παντων στη σχεση με τον συντροφο σου και πιστευω οτι οι ασχημες αναμνησεις θα περασουν και η πολυποθητη εγκυμοσυνη σου θα ελθει εντελως ομαλα....θελω να σου πω οτι, μην μπεις στην διαδικασια του αγχους, γιατι θα κανεις κακο στον εαυτο σου....η φυση νομιζω οτι εχει προνοησει για τα παντα.....ελπιζω να σου εδωσα μια μικρη ελπιδα και επισης θελω να σου δωσω μια μεγαλη ευχη μεσα απο την καρδια μου, να πανε ολα καλα με σενα  :D  :D  :D  :D ....φιλικωτατα Π Ο Λ Λ Υ!

Anonymous

evita keep walking kalh mou
ola th apane kala , sigoura de mporo n akatalabo mia tetoia empeiria . alla mh se lygisei oti ki an einai o kalos theoulhs tha merimnhsei kai gia sena
xamogela kai na thimasai mono ta omorfa

Evitaki

ειπαμε τα καλυτερα ερχονται......κ που ξερετε εχασα 2 τωρα λεω να παω για 3......πολυτεκνη με την πρωτη
κ μετα θα τρεχετε να βοηθατε την κατασταση :P  :P  :P  :P  :P

balland

Παράθεση από: "evita_79"ειπαμε τα καλυτερα ερχονται......κ που ξερετε εχασα 2 τωρα λεω να παω για 3......πολυτεκνη με την πρωτη
κ μετα θα τρεχετε να βοηθατε την κατασταση :P  :P  :P  :P  :P

με το καλο κ αν μπορεσω εγω νονος... :P

Evitaki

ωλαια ο ενας εκλεισε
ψαχνουμε τους αλλους δυο..........
τωρα οτι θα λαδωσεις εσυ ενα απο τα παιδια μου ειναι επικινδυνο
αλλα τι ν ακανουμε............σε πειραζω
μην αρχησεις :P  :P  :P  :P  :P

balland

Παράθεση από: "evita_79"ωλαια ο ενας εκλεισε
ψαχνουμε τους αλλους δυο..........
τωρα οτι θα λαδωσεις εσυ ενα απο τα παιδια μου ειναι επικινδυνο
αλλα τι ν ακανουμε............σε πειραζω
μην αρχησεις :P  :P  :P  :P  :P

επικινδυνο???
λες να γινει αλητρα σαν τον νονο???? :roll:

Evitaki

ειμαι βεβαιη...............

balland

Παράθεση από: "evita_79"ειμαι βεβαιη...............

τυχερο παιδι θα ειναι..
ειτε ειναι αγορι
ειτε κοριτσι,
ολοι-ες κολλανε με την αλητεια...
εχει περαση βλεπεις το να εισαι 'καπως'....

PoiSoN_GiRL

Εβιτακι μου γλυκο καλη σου μερα
Ειναι γεγονος οτι καποια θεματα εχω επιλεξει να τα αποφευγω διακριτικα και ο λογος ειναι οτι δεν αντεχω ψυχικα να μπαινω στην διαδικασια να μου ερχονται στο μυαλο καταστασεις που εχω βιωσει στο παρελθον και που δεν θελω καν να θυμαμαι ...
Μια παρομοια κατασταση ειχα την ατυχια να ζησω μεσω μιας πολυ καλης μου φιλης και μαλιστα πολυ προσφατα.
Με την εν λογο κοπελα ειμαστε φιλες εδω και πολλα χρονια, εκεινη παντρευτηκε μεν αλλα ποτε δεν επαψα να ειμαι κοντα της και ποτε δεν επαψε να ειναι οπως την γνωρισα γιαυτο και ειναι ενα απο τα ατομα που υπεραγαπω και νοιαζομαι.
Πριν λιγο καιρο λοιπον, κι ενω ηταν στον τεταρτο μηνα εγκυμοσυνης, ετυχε να αποβαλει..
Η ψυχικη της ισορροπια ... σε αθλια κατασταση.Ο ''πονος'' για τον χαμο μιας ζωης αβασταχτος και οι φοβιες για το μελλον .. απειρες..
Πιστευα οτι η συγκεκριμενη κοπελα δεν θα τολμουσε ποτε ξανα να μπει στην ιδια διαδικασια -απο φοβο και μονο- για να μην ξαναπερασει τα ιδια..
Επειδη ομως η ζωη δεν ειναι παντα αδικη και σκληρη .. εμεινε εγκυος πολυ συντομα -χωρις η ιδια να το επιδιωξει- ετσι απλα ..
Δεν σου κρυβω οτι καθε μερα που περνουσε ετρεμα μην τυχον συμβει κατι και ημουν τοσο κοντα της μονο και μονο για να της δινω ψυχικη δυναμη και να την κανω να σκεφτεται θετικα..
Μετα απο 9 μηνες λοιπον καταφερε να γινει μανουλα ! Απεκτησε ενα υπεροχο κοριτσακι ! Οταν λοιπον ξεπερασε ολη την προηγουμενη κατασταση (σιγουρα οχι εντελως .. αλλα τουλαχιστον με μια μεγαλη χαρα απαλυνεται ο πονος μιας μεγαλης λυπης) μια μερα την ρωτησα ''Αν ειχες τοτε την επιλογη να προσπαθησεις να μεινεις εγκυος θα το εκανες γνωριζοντας οτι ειχες ηδη μια ατυχια ?'' Και μου απαντησε το εξης : ''Αν με ρωτουσες τοτε θα σου ελεγα σιγουρα οχι .. αν με ρωτας τωρα .. δεν υπηρχε αμφιβολια ! Θα αξιζε να το τολμησω οχι μια αλλα και δυο και τρεις φορες !''
Σιγουρα λοιπον αξιζει να προσπαθησουμε γιαυτο που θελουμε τοσο πολυ!
Γνωριζω ως ενα σημειο τον ''πονο'' μιας αποβολης, γνωριζω ομως εξισου καλα οτι ο ανθρωπος εχει την δυναμη να ξεπερασει σχεδον τα παντα !
Την αδυναμια μου για τα παιδια δεν την εχω κρυψει ποτε απο κανεναν , ειναι το ευαισθητο σημειο μου .. (οπως ανεφερε και η Λιλα πιο πριν περναμε απο κοινου το συνδρομο ''Ποτε θα γινω μανα εγω ?'' -φιλακια κι απο εμενα Λιλακι μου!)  και ξερω πως αν κατι τετοιο συνεβαινε σε εμενα θα με τσακιζε κυριολεκτικα ..
Θελω ομως να σου μεταφερω την θετικη πλευρα του θεματος .. Η ιστορια που ανεφερα ειχε θετικο αποτελεσμα ! Ατυχιες συμβαινουν παντου τριγυρω μας .. το θεμα ειναι να εχεις την δυναμη να τις ξεπερασεις και να σταθεις στα ποδια σου ωστε να παλεψεις να καταφερεις αυτο που επιθυμεις τοσο πολυ.
Απο εμενα ευχομαι ολα να πανε καλα και συντομα να αποκτησεις οχι ενα αλλα 3 παιδακια !! Πιστευω οτι θα εισαι η ιδανικη μανουλα και θα δωσεις πολυ αγαπη σε αυτα τα παιδακια ! Αξιζει να το προσπαθησεις ξανα λοιπον , οταν εσυ νοιωσεις ετοιμη ! Σου ευχομαι μεσα απο την ψυχη μου οτι καλυτερο και μην χανεις την πιστη σου ! Εκεινο που επιθυμεις θα το αποκτησεις αν πραγματικα παλεψεις γιαυτο !
Eισαι πολυ μικρουλα και πολυ δυνατη και ξερω οτι συντομα θα ξεπερασεις την λυπη και τον πονο και θα προχωρησεις μπροστα !
Σου ευχομαι λοιπον οτι καλυτερο ! Να εισαι παντα καλα !

chriastina

evita
η σκέψη μου μπορεί να είναι μόνο θετική, είσαι πολύ μικρή ακόμα. Εχω 5 βαφτιστήρια, το μικρότερο (3 ετών) είναι ο γιος της κολλητής μου και τον γέννησε στα 42 της. Εαν με την μία γίνεις πολύτεκνη προσφέρομαι για νονά (έχω και προεκπαίδευση)

760 Επισκέπτες, 1 Χρήστης