Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 453
  • Total: 453

Γιατί μας αρέσουν τα χάδια

Ξεκίνησε από Anonymous, Απριλίου 15, 2005, 10:59:10 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Anonymous

Τα χάδια είναι αναγκαία. Παρατηρήσεις της συμπεριφοράς παιδιών που μεγάλωσαν στερημένα από χάδια και γονική σωματική επαφή, όπως οι τρόφιμοι ορφανοτροφείων, επιβεβαιώνουν ότι άνθρωποι στερημένοι από χάδια αναπτύσσουν έντονη συναισθηματική ανεπάρκεια.

Το άγγιγμα δεν αποτελεί μόνο μέσο επικοινωνίας. Πολλές έρευνες έδειξαν ότι η έλλειψη σωματικής επαφής βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγιή ψυχοφυσική ανάπτυξη. Στη δεκαετία του 1970, οι πρώτες έρευνες σ' αυτή την κατεύθυνση βασίστηκαν σε παρατηρήσεις της συμπεριφοράς των ζώων. Αποδείχθηκε ότι τα μικρά των θηλαστικών που δεν απολαμβάνουν την επαφή και τα χάδια της μητέρας τους, όταν ενηλικιώνονται δεν εκδηλώνουν φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά. Μάλιστα, δεν επιθυμούν καν το ζευγάρωμα. Η αιτία είναι ότι τα εξωτερικά ερεθίσματα επηρεάζουν την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος. Για παράδειγμα, καλύπτοντας για μερικές βδομάδες ένα μάτι σ' ένα νεογέννητο γατάκι, του στερούμε για πάντα τη δυνατότητα όρασης απ' αυτό. Το όργανο δε μαθαίνει να λειτουργεί ακόμα κι αν είναι υγιές.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες αισθήσεις. Το γιατί συμβαίνει αυτό, δεν είναι ακόμα απόλυτα διευκρινισμένο. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι αν μετά τη γέννησή τους τα κουτάβια δεν εκτεθούν σε ορισμένα ερεθίσματα, στη συνέχεια δεν αναπτύσσουν την ικανότητα να τα αναγνωρίσουν και να τα αναπαράγουν. Οι παρατηρήσεις της συμπεριφοράς παιδιών που μεγάλωσαν στερημένα από χάδια και γονική σωματική επαφή, όπως οι τρόφιμοι ορφανοτροφείων, επιβεβαιώνουν την καθολική ισχύ αυτών των θεωριών. Οι άνθρωποι αναπτύσσουν έντονη συναισθηματική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με το διάσημο ανθρωπολόγο Ντέσμοντ Μόρις, ένα παιδί που δίνει και παίρνει στοργικά αγγίγματα θα γίνει ένας ενήλικος ικανός να δημιουργήσει μια σταθερή οικογενειακή σχέση. Τονίζει μάλιστα ότι "το μεγαλύτερο μέρος των σεξουαλικών επαφών που μπορούμε να έχουμε ως ενήλικοι εξαρτάται από το βαθμό σωματικής οικειότητας που βιώσαμε κατά την παιδική μας ηλικία". Κατά τα επόμενα χρόνια οι σωματικές επαφές με τους γονείς ελαττώνονται, μέχρι να εξαφανιστούν στο κατώφλι της εφηβείας. Με τη σεξουαλική ωρίμανση βρίσκουμε και πάλι την οικειότητα της σωματικής επαφής που είχαμε γνωρίσει κατά την παιδική μας ηλικία.

PoiSoN_GiRL

Δεν ξερω τι λενε οι ερευνες ... αυτο που ξερω ειναι οτι εγω παντως ειμαι πολυ χαδιαρα ! λοοοοοοοολ
Και μουρμουρα ειμαι οταν δεν μου κανουνε χαδακια και αγαπουλες !
Και γκρινιαρα επεισης ...
 :lol:  :lol:

στο θεμα μας !
 :arrow: άνθρωποι στερημένοι από χάδια αναπτύσσουν έντονη συναισθηματική ανεπάρκεια.
Σαφως ! Ακουγεται απολυτα λογικο ... Οταν δεν εχεις απολαυσει τα χαδια πως να τα δωσεις ? Τωρα για τις σεξουαλικες επαφες και την σχεση τους με την παιδικη ηλικια .. δεν μπορω να εκφερω γνωμη . Δεν ξερω αν συσχετιζονται αυτα τα δυο αμεσα ή εμμεσα ή και καθολου.Αλλα για να το λεει ο Ντέσμοντ Μόρις , ε σιγουρα κατι παραπανω θα ξερει ..

minoraki

:roll:  :roll:  :roll:  :roll: υπαρχει κανενας ανρθωπος πανω σ'αυτον τον πλανητη γη που δεν του αρεσουν τα χαδια? δεν νομιζω!
οσο για μενα....δωσε μου χαδια και παρε μου τη ψυχη....! :oops:  :oops:  :oops:

jcdenton

Me personally τρελαίνομαι για χαϊδολογήματα. Γι' αυτό δίνω κάρτα διαρκείας χαδιών στο μινοράκι, ώστε να μην της λείψουν ποτέ.  :wink:
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

minoraki

Παράθεση από: "jcdenton"Me personally τρελαίνομαι για χαϊδολογήματα. Γι' αυτό δίνω κάρτα διαρκείας χαδιών στο μινοράκι, ώστε να μην της λείψουν ποτέ.  :wink:
τζει σι.....που το ξεθαψες αυτο το θεμα?????

τεσπα......ευχαριστω πολυ για την καρτα διαρκειας....την αποδεχομαι ευχαριστως  :roll:  :oops:  :roll:  :oops:  :D

Nikos28

Διότι υπάρχει μια μυστηριώδης, αλληγορική σχέση μεταξύ της θερμότητας και της επαφής...

Αφή: Επ-αφή αλλά και άναμμα (π.χ αφή Ολυμπιακής φλόγας).

Φυσικά, επαφή είναι και ένα χαστούκι π.χ. Αλλά και η φωτιά, άλλες φορές καίει και άλλες ζεσταίνει... έτσι δεν είναι;

Μας αρέσουν τα χάδια επειδή χρειαζόμαστε ζεστασιά. Και χρειαζόμαστε ζεστασιά για να νοιώσουμε-κυριολεκτικά και μεταφορικά-ζωντανοί.

jcdenton

Μινοράκι χαίρομαι που αποδέχτηκες το δώρο μου χιχιχιχιχι
Ross Perot (1930 - ...)

purple

tristana

Τζέι Σι, μικρό, τρυφερό και χαδιάρικο; Ε, ρε και να ήμουν 82-83 χρόνια νεότερη! Θα σε υιοθετούσα, Θεσσαλονικιέ κιμπάρη!

jcdenton

tristana δεν μα΄σαω από ηλικίες. Ας το προχωρήσουμε και τώρα  :moonwalk:
Ross Perot (1930 - ...)

tristana

ΚΑΡΑΛΟΛ λέμε. Τζέι Σι, σου αρέσει το ζην επικινδύνως. ΧΕΧΧΕΧΕ!

'Αντε να σε υιοθετήσω, λοιπόν, γιε μου.

jcdenton

μαμάκα μου να πάω να παίξω :bball: ;
Ross Perot (1930 - ...)

minoraki

Παράθεση από: "tristana"Τζέι Σι, μικρό, τρυφερό και χαδιάρικο; Ε, ρε και να ήμουν 82-83 χρόνια νεότερη! Θα σε υιοθετούσα, Θεσσαλονικιέ κιμπάρη!
τρις.....αν δεν απατωμαι σε μενα εδω(κ)ε καρτα διαρκειας των χαδιων(ε) ο μικρος, πλην τρυφερος τζει σι.....εσυ γιατι φυτρωνεις εκει που δεν σε σπερνουν??? εεεεεε???? γιατι???? :evil:  :shock:

tristana

Ως μητέρα, Μινοράκι. Σε εγκρίνω, λοιπόν, ως επίσημη επί των χαδιών του τρυφερομελενιοχουβαρντοανατρεπτικομπεμπέ μου.

tristana

Τζέι Σι, πού, με ποιους και για πόση ώρα και έπλυνες τα χεράκια σου, φόρεσες το μπουφάν σου, χάιδεψες το Μινοράκι; (Μου πάει ο ρόλος ο αυστηρός!)

453 Επισκέπτες, 0 Χρήστες