Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 276
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 228
  • Total: 229
  • Leon

Στιχο η Μουσικη?διαβασε το!

Ξεκίνησε από balland, Απριλίου 18, 2005, 02:51:20 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

balland

ακους ενα συγκεκριμενο ειδος μουσικης...
πχ λαικα!
στο αιμα σου ομως παιζει ακομα η επαναστατικη ρημαδοφλεβα..σου σκαει μυτη το ανηψι-παιδι σου μικρο ξαδερφακι η οτι αλλο σε πιτσιρικαρια εχεις στο σοι κ σου βαζει στο ηχοσυστημα μια δαιμονισμενη μουσικη που την λενε ΧΙΠ ΧΟΠ..
η δαιμονομουσικη αυτη σου κανει τα μυαλα να χτυπανε τα μεσα εξω,αλλα οι στιχοι ρε φιλε ειναι απ τση καλοι-πουλενε-..πως την βλεπεις την δουλεια???
μπορεις να ακους τον στιχο που σε κανει να εκτονωθεις κ να νοιωσεις παλι 18χρ συνοδεια απο μουσικη τα μυαλα στο σκρινιο της γιαγιας απο την σμυρνη  -εστω κ στην ζουλα που λεει ο λογος- η καθεσαι στα αυγα σου κ λιωνεις τα σιντι του μαζω-βανδη-ζινα-ρεμου κτλ???

balland

με απογοητευσατε...θα συνεχιζατε δηλ να λιωνετε τα σιντι του μαζω-βανδη-ζινα-ρεμου κτλ???
τςτςτςτς
σε τι κοσμο θα φερω τα παιδια μου???

minoraki

tha sou apantousa file balland , ean katalavaina poia einai h aporia sou....sygnwmh, alla den mporesa na katalavw ti rwtas....
kane se parakalw poly ton kopo kai ksanagrapse thn erwthsh se apla ellhnika....filikwtata MINORAKI!

balland

Παράθεση από: "minoraki"tha sou apantousa file balland , ean katalavaina poia einai h aporia sou....sygnwmh, alla den mporesa na katalavw ti rwtas....
kane se parakalw poly ton kopo kai ksanagrapse thn erwthsh se apla ellhnika....filikwtata MINORAKI!

μπορεις να ακους τον στιχο που σε κανει να εκτονωθεις κ να νοιωσεις παλι 18χρ συνοδεια απο μουσικη τα μυαλα στο σκρινιο της γιαγιας απο την σμυρνη -εστω κ στην ζουλα που λεει ο λογος- η καθεσαι στα αυγα σου κ λιωνεις τα σιντι του μαζω-βανδη-ζινα-ρεμου κτλ???

αυτη ειναι η ερωτηση..αλλωστε το λεει κ τιτλος του θεματος...ακουτε στιχο η μουσικη???

minoraki

νομιζω οτι ο στιχος παει μαζι με την μουσικη και το αντιθετο....δεν μπορουν να ξεχωρισουν αυτα τα δυο.....τουλαχιστον ετσι πιστευω εγω

balland

καλο μου μινορακι το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι στις μερες μας κρινουν ενα ειδος μουσικης απο την μουσικη...εχω παραδειγμα την καλυτερη μου φιλοι που προσπαθω σχεδον 2 χρ να την 'μαθω' να ακουει τραουδια που εχουν κατι να πουν..οχι οτι δεν ακουει καλη μουσικη..ισα ισα χαιρομαι που μπορω να την παρω κ να παμε ευχαριστα σε μαγαζι που θα ευχαριστηθουμε κ οι δυο την ροκ μουσικουλα που ακουμε..πριν λιγες μερες ακουγα τον σταθμο που ειναι κολλημενη η βελονα μονιμα στο ραδιο μου,κ τις ειπα βαλε κ ακου..ειχε χιπ χοπ εκπομπη εκεινη την ωρα..ακξουσε 4-5 τραγουδια κ εμεινε απο τους στιχους που ειχαν ολα τα τραγουδια που ακουσε..την χαλαει ομως η μουσικη,οπως κ τον περισσοτερο κοσμο που αποφευγει αυτο το ειδος μουσικης..αρα δεν ακουμε-νε στιχους,αλλα μουσικη κ πως θα σηκωθουνε στα τραπεζια κ τις μπαρες να κουνηθουν...

minoraki

και παλι σωστη η παρατηρηση σου μπαλλαντακο.....την μουσικη χιπ χοπ δεν την ξερω  :roll:  :oops: ......ομως εχω μαθει να ακουω πολυ και καλη μουσικη.....σχεδον παντοτε το ραδιοφωνο ειναι ανοιχτο.....ανεφερες την ροκ μουσικη.....μην ξεχνας οτι προερχομαι απο μια γενια που μεγαλωσε με το ροκ.....για μενα οι στιχοι ειναι το α και το ω ενος τραγουδιου.....και η μουσικη συμβαδιζει παντοτε με την διαθεση μου.....

balland

Παράθεση από: "minoraki"και παλι σωστη η παρατηρηση σου μπαλλαντακο.....την μουσικη χιπ χοπ δεν την ξερω  :roll:  :oops: ......ομως εχω μαθει να ακουω πολυ και καλη μουσικη.....σχεδον παντοτε το ραδιοφωνο ειναι ανοιχτο.....ανεφερες την ροκ μουσικη.....μην ξεχνας οτι προερχομαι απο μια γενια που μεγαλωσε με το ροκ.....για μενα οι στιχοι ειναι το α και το ω ενος τραγουδιου.....και η μουσικη συμβαδιζει παντοτε με την διαθεση μου.....

ετυχε να μεγαλωσω μεσα σε σκυλαδικα οταν η εθνικη ηταν γεματη απο δαυτα..(εσυ θα τα ξερεις σιγουρα κ θα τα θυμασαι)..απο τα 13 μου ακουω ροκ αλλα κ οτι αλλο μου κανει καλο στο αυτακι μου..τα τελευταια χρονια η χιπ χοπ σκηνη στην ελλαδα εχει βγαλει πραγματικους υμνους!!!!επειδη μεγαλωσα λοιπον μεσα σε ελληνικα,απο σκυλαδικα μεχρι ακη πανου,μπορω να σου πω οτι καποια τραγουδια απο αυτα ξεπερνανε σε στιχους κ ποιοτητα κομματια ιερων τερατων του ελληνικου πενταγραμμου...ισως να σου ακουγομαι υπερβολικος,αλλα αν ακουσεις θα καταλαβεις τι λεω...

minoraki

δεν αμφισβητω καθολου αυτο που υποστηριζεις για την χιπ-χοπ μουσικη....και τα σκυλαδικα της εθνικης και βεβαιως τα θυμαμαι :D  :D  :D ....δεν ετυχε ομως να παω ποτε, οχι λογω σνομπισμου...καμμια σχεση.....απλως δεν ετυχε....και οσο για τον ακη πανου, νομιζω οτι εχει γραψει υπεροχα κομματια.....αξεπεραστα

η πιο μεγαλη ωρα ειναι τωρα....οταν το ακουσα απο την γαλανη, ηθελα να κλαψω........

balland

παραθετο αυτο ως δειγμα του τι εχει καταφερει η χιπ χοπ στην ελλαδα...

Βάζω λίγο σκοτάδι και λιγάκι βροχή
για να σου φτιάξω μια παράξενη αρχή
και να σε ξεμακρύνω λίγο από τη σκέψη σου
που έτσι κι αλλιώς σε συνερίζεται το κέφι σου.
Σε πάω σε δρόμο μικρό, σε σοκάκι παλιό
σ' ένα αιώνια ποτισμένο απ'το κρασί καπηλειό,
μέρος κακόφημο, ακόμα και για το στοχασμό μου
που ούτε κι ο φόβος δε με φέρνει στ? όνειρό μου.
Εδώ λοιπόν, θα μοιραστώ μια ιστορία μαζί σου
που 'ναι σα να συνέβη χθες και ορκίσου
αν σε πειράξει τόσο που ντραπείς
πουθενά να μη τη πεις.

-Καλώς ήρθες, ξένε στο τόπο μου
άραξε δίπλα να σου βάλω ένα κρασί να πιεις
συγχώρεσέ με λιγάκι για τον τρόπο μου,
μα με βρήκες στην αγκαλιά της ντροπής.
Ξέμεινα μόνος μου, πάρε και κάτσε όπου θες
κουρασμένο σε βλέπω, πρέπει καιρό να γυρίζεις,
όμως μέσα στη ζαλάδα μου και πίσω απ? τις σκιές
σα να μου φαίνεται πως κάτι μου θυμίζεις.

-Γεια σου και σένα, έλειπα χρόνια ήμουνα κάπου μακριά
με φέραν πίσω δυνατές φωνές
και κάποιες τύψεις που μου είπαν πως εδώ κοντά
έχω γεννηθεί κι έχω πεθάνει 2000 φορές.

-Ω, να τα μας, καλά είπα όταν σε είδα
πως σίγουρα παράξενα θα πρέπει να μιλάς
από άλλο κόσμο έχεις απάνω σου σφραγίδα
αυτά τα αγκάθια στο κεφάλι και τα ρούχα που φοράς.

-Κάποτε κάποιοι μου το φόρεσαν για στέμμα
και με χλευάζανε μεγάλο βασιλιά
ακόμα τρέχει από τότε φρέσκο αίμα
σ' αυτά που ανέβηκαν του χρόνου τα σκαλιά.
γ αυτό με βλέπεις μέσα στις σκιές
σαν να φοβάμαι και να θέλω να γλιτώσω
μια προσευχή σ? ένα περβόλι με ελιές
δε με αφήσανε ποτέ να την τελειώσω.

-Κι όμως μυρίζεις ουρανό και χώματα
κι αυτή την όμορφη δροσιά της σιωπής

-Είναι που μ' έφεραν εδώ αλλόκοτα μαλώματα
άκου, λοιπόν, τι θα τους πεις:
Αφού φωνάζουν όλοι αυτοί
κι αφού σκοτώνουν στ? όνομα μου
πες αναβάλλεται η γιορτή
πάω να ξαπλώσω στα καρφιά μου.
Πες τους ο χρόνος πως τρελάθηκε
δε κάνει στάση Γολγοθά
πες ο παράξενος πως χάθηκε
κι έφυγε οριστικά

-Μπερδεμένα μου τα λες, αλλά γουστάρω
πρέπει να σπούδασες τη τέχνη του μυαλού
ή σαν κι μένα όταν με πιάνει και σαλτάρω
και πίνω εδώ, με πιάνει αλλού.

-Γι' αυτό και εγώ ήρθα εδώ και σε διάλεξα πιωμένο
για να μπορέσεις την αλήθεια να τους πεις
κάτω από το φως το μέτωπο έχεις ιδρωμένο,
μα το προσέχεις καθαρό, δε θα ντραπείς.
Οι άλλοι παίξανε μαζί μου στους αιώνες
αυτοκράτορα με χρίσανε, με κάναν στρατηγό,
τα απλά μου λόγια τα σκορπίσαν σαν κανόνες
και δεν ήξερα τίποτα εγώ.

-Που με βρήκες εδώ κάτω τι με θες;
Το μυαλό μου δε σαλεύει από κούνια
σα να γεννήθηκα μου φαίνεται χτες
ενώ έξω υπάρχουν έξυπνοι μιλιούνια.

-Αυτούς τους είδα, τους άκουσα, τους νιώθει το πετσί μου
προτιμώ τα καρφιά που με κρατάνε στο σταυρό
αυτοί πουλήσαν ακριβά τη γέννησή μου,
αυτοί φυλάνε το σκοτάδι θησαυρό.
Πες στους εχθρούς μου ότι είχαν λόγο καλό
και θα τους σέβομαι γιατί πιο τίμια σταθήκαν
όταν με σκοτώναν, κοιτούσαν ουρανό
κι έτσι πρόλαβαν από εκεί συγχωρεθήκαν.

-Ωραίος, παράξενε φίλε μου, απόψε
για την ανημποριά μου βρήκες σκοπό
πάρε μια κούπα πάρε ψωμί και κόψε
να τελειώσω το κρασί μου και θα πάω να τους πω:
Αφού φωνάζουν όλοι αυτοί
κι αφού σκοτώνουν στ? όνομα σου
θα πω αναβάλλεται η γιορτή
πας να ξαπλώσεις στα καρφιά σου.
Θα πω ο χρόνος πως τρελάθηκε
δε κάνει στάση Γολγοθά
θα πω ο παράξενος πως χάθηκε
κι έφυγε οριστικά.

Enia

balland....

δεν αμφισβητώ το χιπ-χοπ και την ποιότητα του στίχου του...
όμως τραγούδι είναι και μουσική και στίχος ...

όπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητίσει τη δύναμη της ποίησης ή του πεζού λόγου, έτσι δεν μπορούμε να υποτιμίσουμε και την δύναμη της ορχηστρικής μουσικής.

εχτές μάλιστα έβλεπα στο βίντεο τα βραβεία αρίων. όταν ο Κορκολής καλέστηκε να απονήμει το βραβείο ορχηστρικής μουσικής και σχολίασε πως 'να με συμπαθάνε οι φίλοι μου στιχουργοί, αλλά η μουσική από μόνη της έχει δυναμική, είναι εκφραστική, έχει ζωή, περνάει μηνύματα χαράς αγάπης λύπης πόνου κλπ...'

και το λέω όλο αυτό για να καταλήξω πως κι αν ακόμα είναι καλός ο στίχος, αλλά δεν σου 'πάει' η μουσική.. δύσκολα τα πράγματα!...

balland

Παράθεση από: "Enia"balland....

όπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητίσει τη δύναμη της ποίησης ή του πεζού λόγου, έτσι δεν μπορούμε να υποτιμίσουμε και την δύναμη της ορχηστρικής μουσικής.

εχτές μάλιστα έβλεπα στο βίντεο τα βραβεία αρίων. όταν ο Κορκολής καλέστηκε να απονήμει το βραβείο ορχηστρικής μουσικής και σχολίασε πως 'να με συμπαθάνε οι φίλοι μου στιχουργοί, αλλά η μουσική από μόνη της έχει δυναμική, είναι εκφραστική, έχει ζωή, περνάει μηνύματα χαράς αγάπης λύπης πόνου κλπ...'

και το λέω όλο αυτό για να καταλήξω πως κι αν ακόμα είναι καλός ο στίχος, αλλά δεν σου 'πάει' η μουσική.. δύσκολα τα πράγματα!...

καταρχην για να μην υπαρξει παρανοηση,
σαν παραδειγμα εφερα την χιπ χοπ μουσικη
κ αυτο γιατι ειναι στις μερες μας η πλεον παρεξηγημενη..
συμφωνω σε αυτο που λες για το οτι η μουσικη πρεπει να συνβαδιζει με τον στιχο,αλλα πες μου σε ποσα τραγουδια του σωρου (εμπορικα λαικα)
εχεις ακουσει το μετρο που πρεπει να εχει η μουσικη..
τα περισοτερα ειναι 1-2 χρονους πιο γρηγορα
 η πιο αργα απο οτι θα επρεπε..
κ αυτο δεν γινεται για κανενα αλλο λογο,περαν του να γινουν ακομα πιο εμπορικα...

balland

Γεννήθηκα στο ραντεβού της νύχτας με τη μέρα
μια ζεστή Αυγουστιάτικη Δευτέρα
τα όνειρα ήταν λίγα, τα λόγια ήταν πολλά
και όλοι νιώθανε καλά.
Που το είδος θα κρατήσει και το γλέντι θα αρχίσει
τσάμπα της μάνας μου το δάκρυ είχε κυλήσει
η αγωνία της, ο πόνος, η λαχτάρα
μαζί με τις ευχές και μια κατάρα.
Που άκουσε το άστρο μου και κρύφτηκε στο φως
και από τότε είμαι τόσο μοναχός
και τα γέλια δε κρατάνε, κι οι υποσχέσεις δε μετράνε
και αυτοί που σ' αγαπάνε βλέπεις εύκολα ξεχνάνε.
Και φοβούνται να σταθούν κοντά στο χρόνο
κι από αγάπη δε μοιράζονται τον πόνο
βλέπεις το άστρο το δικό τους φωτίζει εκεί ψηλά
και έτσι όλα πάνε καλά.

Άκου μάνα, για όλους έχει ο θεός,
Κι ίσως το δικό μου άστρο να'ναι κάπου εκεί στο φως,
Άκου μάνα για όλους έχει ο θεός.
Και μας χωράει ο ουρανός.

Γι' αυτό και 'γω γυρνάω στο φως και τραγουδάω
έπαψα τις μέρες που περνάν πια να μετράω
μαζεύω τα κομμάτια μου και δεν ελπίζω
σε 'κείνα που με θέλουν πάντα, πίσω να γυρίζω.
Σφίγγω τα δόντια μου και έχω παρηγοριά μου
μόνο το όνειρό μου κι όσο αντέξει η καρδιά μου
θα είμαι εδώ και καλά να το θυμάστε
και αφού δε σέβεστε, θα με φοβάστε.
Γιατί εγώ ζώ μόνο ό,τι αγαπώ
φυλάω το ψέμα μου σε σας μόνο να πω
σ' όλους εσάς με το άστρο εκεί ψηλά
που δήθεν νιώθετε καλά.
Γιατι όλα γύρω σας αλλάζουν
ενώ οι μέρες που περνάνε σας τρομάζουν
μα εγώ μακριά πετάω τώρα τις ευχές
δε θα ξαναζήσω ποτέ μου εγώ το χθές.
Γιατί μάνα τα βρήκα όλα μπροστά μου
ο πόνος μου ζωή και διάλειμμα η χαρά μου
πάντα μάζευα ότι έμενε απ'τη στάχτη
μα η τύχη μ' έχει άχτι.

Άκου μάνα, για όλους έχει ο θεός
Κι ίσως το δικό μου άστρο να 'ναι κάπου εκεί στο φως.
Άκου μάνα για όλους έχει ο θεός.
Και μας χωράει ο ουρανός.

minoraki

Παράθεση από: "Enia"balland....

πολυ σωστη η παρατηρηση του κορκολη....και εχει πολυ μεγαλο δικιο....απο μονος του ενας στιχος, ναι μεν μπορει να μας αρεσει και να μας συγκινησει, αλλα χωρις μουσικη ειναι σαν να λειπει κατι πολυ μεγαλο, κατι πολυ δυνατο....απο μονη της η μουσικη μπορει να σε κανει να κλαψεις, να γελασεις, να χαρεις, να λυπηθεις.....π.χ. σπανουδακης.....ρεμπουτσικα κλπ κλπ.....

balland

[/quote] πολυ σωστη η παρατηρηση του κορκολη....και εχει πολυ μεγαλο δικιο....απο μονος του ενας στιχος, ναι μεν μπορει να μας αρεσει και να μας συγκινησει, αλλα χωρις μουσικη ειναι σαν να λειπει κατι πολυ μεγαλο, κατι πολυ δυνατο....απο μονη της η μουσικη μπορει να σε κανει να κλαψεις, να γελασεις, να χαρεις, να λυπηθεις.....π.χ. σπανουδακης.....ρεμπουτσικα κλπ κλπ.....[/quote]

(στην κοσμαρα μου εγω,METALLICA,MAIDEN,DREAM THEATER,κτλ)

228 Επισκέπτες, 1 Χρήστης