Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 431
  • Total: 431

Γαλατικό χωριό και Αστεριξ

Ξεκίνησε από Anonymous, Μαΐου 07, 2005, 12:36:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

Και να παρακαλαμε να μην πεσει ο ουρανος στην τιαρα του  :P

Pappas10

Κατά τη γνώμη μου ο τίτλος του Ιουλίου αλά Αστερίξ δεν είναι άξιος προσοχής.  Και έχει αρκετή γελοιότητα

- Λεγεωνάριε, σε ονομάζω εκατόνταρχο, εκατόνταρχε σε ονομάζω διοικητή της φρουράς της Σεργκόβια. Και να μην ξανακούσω το όνομα αυτής της πόλης. Άβε!!!

(Η Ασπίδα της Αβρένης).

Το Αστερίξ (και το Λούκυ Λούκ) τα λατρεύω γιατί πέρα από το καταπληκτικό τους χιούμορ (κάτι για το οποίο δεν φημίζονται οι Γάλλοι) έχουν και αρκετή δόση ιστορίας αλλά και... λατινικών (Ο Κουτσός γέρος πειρατής είναι όλα τα λεφτά... μαζί με τον μαύρο στο παρατηρητήριο..."Καάβι στον οΐζοντα") Επίσης έχουν φοβερή σκιαγράφηση χαρακτήρων

- Πανόρα φέρε μας κρασί και το σαλάμι, όχι από αυτό που δίνουμε στους Ρωμαίους
- Ναι
- Την είδες; Πανέμορφη όπως πάντα αλλά πολυλογού. Όμως αρκετά μιλήσαμε για γυναίκες...(Ο Αστερίξ στην Κορσική)

Άβε...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

heinrich

Aβε, μαιν φύρερ...blog!
Oσοι πιστοί προσέλθετε να σας δώσω δαφνόφυλλα για το μοσχαράκι.

Mου θυμίσατε το όνομα ενός ρωμαίου  που η μετάφραση ήταν «Bράζει και Xύνετους»...

Anonymous

Παράθεση από: "chriastina"...

KostasD33
θα γυρίσει ο τροχός και θα μπιπ-μπιπ και ο Βάζελος.

Δυο χρόνια πέρασαν από τότε που το έγραψες κι ακόμα να ανακαλύψει ο βαζέλος τον τροχό μπας και μπιπ......

Βάζελε μη τσιμπήσεις πάλι εσύ και πεταχτείς και κάνεις μπιπ το θέμα θα φας μενίρ κατακούτελα μα τον Τουτάτι

και δεν ρωτάμε χου ιζ ο αρχιβάζελος έβριμπατι νόους

_MAIRA_

θελω και εγω ρολο...κωστα δ εμενα τι μου παει?
θελωωωωωω την φραμπαλα!

Pappas10

Η Φράμπαλα είναι μικρός χαρακτήρας και δεν έχει και ιδιαίτερη συμμετοχή... πέρα από το ότι την ερωτεύεται ο Οβελίξ (κάτα κύριο λόγο) και στο τέλος του "Ο Αστερίξ Λεγεωνάριος" ο ίδιος ο Αστερίξ.

Εμφανίζεται επίσης και στο "Ο Αστερίξ και η Λα Τραβιάτα" που - αν δεν κάνω λάθος - είναι το τελευταίο επεισόδιο. Όπως επίσης και στο "Ο Αστερίξ στην Ατλαντίδα" ή κάπως έτσι που είναι επίσης ένα από τα τελευταία.

Για εμένα ο κορυφαίος γυναικείος ρόλος του χωριού είναι η Μιμίνα (η Γυναίκα του Μοναρχίξ - Μαζεστίξ). Φοβερή τύπισσα είναι και η γυναίκα του Ψαρά και η γυναίκα του Σιδερά.

Δυστυχώς στο "Αστερίξ" δεν βρίσκεις πολλούς διαρκείς γυναικείους Χαρακτήρες. Η "Ζαζά" στο "Το δώρο του Καίσαρα" την οποία και πάλι ερωτεύεται ο Οβελίξ (και της προτείνει έναν ρομαντικό περίπατο να μαζέψουν αγριογούρουνα) ή η Βάρδος στο "ρόδο και ξίφος" (δεν θυμάμαι το όνομα της) είναι φιγούρες που προταγωνιστούν σε κάποια τεύχη.

Αυτά για την ώρα...

Με εκτίμηση,

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

_MAIRA_

εγω ποια θα ειμαι?...μμμ μαλλον η ζαζα

Enia

την Φραμπάλα πάντως την είχα κατοχυρώσει εγώ!  :P

(το είχα βάλει και αβατάρ τότε!  :lol: )

fmas

Κάποιος ας κάνει μία σκούπα ποιος είναι ποιος για να δούμε....

Εγώ είχα καπαρώσει τον Αυτοματίξ... Που μάλωνε συνέχεια με τον Αλφαβητίξ... (Ο Ψαράς)

Enia

Πλάκα κάνεις?  :P μια σελίδα είναι, γύρνα και διάβασε!  :lol:

fmas

Μπρε καμάρι μου....

Εγώ διάβασα... απλά να τα έχουμε μαζεμένα να ξέρουμε... Γιατί κάποιος χαρακτήρας είναι σε 2 άτομα.... :(

Anonymous

Τώρα εγώ θα την πω την αμαρτία μου..... ]Apol[/b] είναι το πλέον κατάλληλο άτομο για την Μιμίνα ....
κρεβατομουρμούρα, μπούρου μπούρου αλλά στο βάθος καλή καρδιά και αναπόσπαστο κομμάτι όλου του χωριού..... (LoL)

Αν δεν υπήρχε Μιμίνα θα έπρεπε να την ανακαλύψουμε.....

heinrich

Eγώ που δεν λέω το γο μπογώ να κάνω τον Bάγδο?

Anonymous

1 ντουπ (χτύπημα το σφυρί στο τραπέζι)

2 ντουπ

3 ντουπ

κατοχυρώθηκε ο Βάρδος στον heinrich

τώρα ξέρουμε ποιον να δένουμε και να φιμώνουμε όταν είναι να γίνει το τσιμπούσι....
:blobs16:

black_velvet

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

431 Επισκέπτες, 0 Χρήστες